CHP'de ‘genel başkanı delegeler değil tüm üyeler seçsin’ önerisi

CHP'de ‘genel başkanı delegeler değil tüm üyeler seçsin’ önerisi

CHP'de ‘genel başkanı delegeler değil tüm üy... Tüzük için yurtdışı örgütlerinin ve parti üyelerinin görüşlerine başvuran CHP'de, Genel Başkan’ın delegeler yerine parti üyeleri tarafından seçilmesi gündemde.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sürecinin tamamlanmasının ardından değişim sürecine giren CHP’de dokuz isimden oluşan Tüzük Çalışma Grubu, Büyük Kurultay’da hayata geçmesi beklenen yeni Tüzük için çalışmalarını hızlandırdı. TBMM Grubu'na, önceki dönem milletvekillerine, eski grup başkanvekillerine, yurt dışı birliklerine ve 1 milyon 300 bin üyesine ulaşan parti yönetimi, tüzük önerilerini aldı. Parti yönetimi ayrıca akademisyenlerle de bir araya geldi. Önerilerin gelmeye devam ettiği bildirilirken sürecin tamamlanmasının ardından çalışma grubu, sınıflandırma işlemine geçecek. Ardından Kurultay öncesinde oluşturulacak Tüzük Komisyonu, çalışmaya son şeklini verecek.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, partiye bugüne kadar sunulan binlerce öneri arasında, tüm birimlerde dönem sınırının esnetilmeden iki dönem olarak uygulanması, belediye başkanları ve milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesi gibi öneriler çoğunlukta yer aldı. Tüzüklerde özellikle aday belirleme süreçleri, kurulların görev sınırları ve yapısı ile üye ilişkilerinin incelendiği öğrenildi. Tüzük Çalışma Grubu Üyesi CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, hazırlanacak çalışmanın parti açısından kalıcı olması gerektiğini söyledi. “Tüzükler partinin anayasasıdır. Nasıl ki Anayasa tek başına yazılamazsa tüzük de öyle olmalıdır” diyen Emre, “Öyle bir tüzük ortaya çıksın ki hem üyeler memnun olsun” ifadelerini kullandı.

"Gerekirse yeni strateji"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partinin bu seneyi tatil yapmadan sahada geçireceğini söyledi.

Mevcut belediyeleri koruyup yenilerini kazanacaklarını iddia eden Öztrak, ittifak içerisinden ve dışarıdan yeni adayların gelmesi durumunda yeni stratejiler belirleyeceklerini ifade etti.

İktidarın tüm hamlelerine karşılık yeni belediyeler kazanacaklarını söyleyen Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Saray’ın en büyük beklentisi, karşısında bir araya gelmiş muhalefeti bölmek. 94 seçimlerinde olduğu gibi karşısındakileri dağıtıp kendi adaylarını aradan çıkarmak. Bunun için çabaları fasılasız sürüyor.”

"CHP'de ‘genel başkanı delegeler değil tüm üyeler seçsin’ önerisi" haberi, 04 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de ‘genel başkanı delegeler değil tüm üyeler seçsin’ önerisi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de ‘genel başkanı delegeler değil tüm üyeler seçsin’ önerisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 00:30 Türkiye'nin Kredi Notu Yükseldi!
  2. 00:24 Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
  3. 00:18 Fenerbahçe-Monaco maçının hemen ardından gerginlik!
  4. 00:11 Otomotiv satışları, 21 ayın ardından sert bir düşüş yaşadı
  5. 00:10 Jonas Svensson'dan başarı sözleri! "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"
  6. 00:09 Koltuk Fabrikasının İflas Haberiyle Alacaklılar Eşyaları Yağmaladı!
  7. 00:09 Mobilya firması iflas etti: Alacaklılar tır ile kapıya dayanıp ne buldularsa aldılar!
  8. 00:06 40 Yıllık enerji devinin şirketinden kötü haber geldi! 3 aylık iflas erteleme istedi
  9. 00:05 AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
  10. 00:04 New York Borsası, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından güçlü bir şekilde kapandı
  11. 00:03 Öğrencilerin İsteği, Mansur Başkan'ın Hizmeti! Yeni Bir Hizmetle Öğrencilerin Hizmetinde!
  12. 00:02 Meyve Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler: En Sağlıklı 3 Meyve Önerisi!
  13. 00:01 Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
  14. 00:00 Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!
  15. 23:57 Hatayspor, yeni teknik direktörü belli oldu!
  16. 23:57 Aşkta şanslı olan 3 burç! Aradıkları aşkı çok daha kolay bulup mutlu olacak
  17. 23:50 Telefonunuzu yatarken şarjda bırakmayın!
  18. 23:48 Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
  19. 23:45 Kıyafetlerinizi naylon poşette saklamayın!
  20. 23:39 Evde pastaneleri aratmayan dereotlu poğaça tarifi: Günlerce dursa bayatlamıyor
Politika Haberleri