CHP'den AB Zirvesi açıklaması: 'Başarılı bir dış politika uygulansaydı...'

CHP'den AB Zirvesi açıklaması: 'Başarılı bir dış politika uygulansaydı...'

CHP'den AB Zirvesi açıklaması: 'Başarılı bir... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış ilişkilerden sorumlu Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, AB Liderler Zirvesi'ndeki Türkiye tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış ilişkilerden sorumlu Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, AB Liderler Zirvesi'ndeki Türkiye tartışmalarına yazılı bir açıklama yaptı.

''TÜRKİYE HAKLI AMA...''

Çeviköz, "Türkiye’nin, haklı olmasına rağmen AB ile ilişkilerinin bu şekilde uzatmalı ve çatışmacı bir tırmanmaya, hele yaptırımlarla tehdit edilmeye maruz bırakılması kabul edilemez. Başarılı bir dış politika uygulaması işler bu safhaya gelmeden sonuç almayı gerektirirdi" ifadelerini kullandı.

''İŞBİRLİĞİ KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILANMIŞTIR''

Ünal Çeviköz, açıklamasına ''10-11 Aralık tarihlerinde Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği Zirve toplantısında Türkiye ile ilişkilerin işbirliğine ve karşılıklı yarara dayalı şekilde sürdürülmesi kararının alınması memnuniyetle karşılanmıştır. AB ile Türkiye arasında olumlu bir gündemin masada tutulması AB çevrelerinde aklıselimin hakim olduğunu göstermiş, maksimalist yaklaşımların her iki tarafın da yararına olmayacağı anlayışını öne çıkarmıştır. Kararın AB'nin kolektif bütünlüğünü koruma güdüsüyle taraf tutan bir dille kaleme alındığı görülmekle birlikte, satır aralarında Türkiye'nin haklı tezlerinin kabul gördüğü anlaşılmaktadır. Bu anlayış AB ile Türkiye arasındaki iletişim kanallarının kapanmamasını sağlayacaktır'' ifadeleri ile devam etti.

Çeviköz ayrıca, ''Zirve kararları 11 Kasım 2019 tarihinde enerji sektörümüze yönelik olarak başlatılan sınırlamaların kapsamının biraz daha genişletilmesi çağrısından öteye gitmemektedir. Bununla birlikte, bu sınırlamaların daha da genişletilip genişletilmeyeceği AB'nin 2021 yılının Mart ayında yapılacak zirve toplantısında yeniden değerlendirilecektir'' ifadelerini kullandı.

''KAPSAMLI VE YAPICI BİR DİPLOMASİ BAŞLAMALIDIR''

Önümüzdeki sürece ilişkin değerlendirmelerine de açıklamasına yer veren Çeviköz, ''Zirve kararında her ne kadar AB'nin ve üye ülkelerin çıkarlarının savunulmasına devam edileceği belirtiliyorsa da pozitif gündemin canlı tutulması Türkiye'nin haklı ve meşru tezlerinin de dikkate alınmakta olduğuna işaret etmektedir. Bu durum Türkiye'nin de tezlerini ısrarla savunmasını gerektirir. Bu yapılırken, AB'ye, AB üyesi ülkelere ve Avrupalı liderlere karşı diplomasi geleneğinden kopmayan, kendimize karşı kullanılmasını istemediğimiz söylemlerin başkalarına karşı kullanılmasına fırsat vermeyen, diyaloğu önceleyen ve Atatürk'ten miras aldığımız barışçı yöntemleri uygulayan bir dış politikaya ihtiyaç vardır. Şimdi yapılması gereken kapsamlı ve yapıcı bir diyalog ve diplomasi seferberliğinin başlatılmasıdır'' dedi. 

 

"CHP'den AB Zirvesi açıklaması: 'Başarılı bir dış politika uygulansaydı...'" haberi, 11 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den AB Zirvesi açıklaması: 'Başarılı bir dış politika uygulansaydı...' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den AB Zirvesi açıklaması: 'Başarılı bir dış politika uygulansaydı...' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  2. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  3. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  4. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  5. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  6. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  7. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  8. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  9. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  10. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  11. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  12. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  13. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  14. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  15. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  16. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  17. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  18. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  19. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  20. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
Politika Haberleri