CHP’den AKP’ye ‘tank palet’ tepkisi

CHP’den AKP’ye ‘tank palet’ tepkisi

CHP’den AKP’ye ‘tank palet’ tepkisi CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusunu itibarsızlaştırıp Katar ordusunun nasıl dahiyane olduğunu, yapabilirse bunun...

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusunu itibarsızlaştırıp Katar ordusunun nasıl dahiyane olduğunu, yapabilirse bunun ancak Katar ordusunun yapabileceğini, asıl buna hakim olanın Katar ordusu olduğunu Türk milletine anlatmaya çalışıyorsunuz” ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanı Engin Özkoç, Tank Palet Fabrikası’nın Katar Ortaklı BMC’ye ihalesiz olarak devredilmesiyle ilgili konuştu. İktidarın, Tank Palet Fabrikası’nın devrini millete anlatamadığı için fabrikayı itibarsızlaştırdığını belirten Özkoç, “Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusunu itibarsızlaştırıp Katar ordusunun nasıl dahiyane olduğunu, yapabilirse bunun ancak Katar ordusunun yapabileceğini, asıl buna hakim olanın Katar ordusu olduğunu Türk milletine anlatmaya çalışıyorsunuz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

“Bugünlerde hem Cumhurbaşkanı tarafından hem Milli Savunma Bakanı tarafından hem de onlarla birlikte hareket eden BMC’nin ortaklarından Ethem Sancak tarafından milli ordumuzun milli tankını üretmek için her türlü tesise ve birikime sahip olan Tank Palet Fabrikası’nı itibarsızlaştırmak için yaptıkları girişimlere şahit oluyoruz. Hepsi, el birliğiyle, savunmamızın bel kemiği olan 20 milyar dolarlık bir silah üretim tesisini itibarsız hale getiriyorlar. Çünkü savunmamızın bel kemiği fabrikamızın Katar ordusuna peşkeş çekilmesini milletimize anlatamayacakları için itibarsız hale gelmesi işlerine geliyor.Acaba Ethem Sancak çocukken hiç tankla oynamış mıdır? Ethem Sancak hayatında hiç tank gördü mü? Öyle parfüm üretmekle olmuyor bunlar. Silah üretmek bir birikim işidir. Ethem sancak kendini şöyle anlatıyor: ‘Ben eski sosyalist, yeni Müslümanım.’ Sadece bu laf bile Ethem Sancak’ın, mesele kendi çıkarları olduğunda, nasıl seviyesiz bir duruma geldiğinin göstergesidir.

Bizim tank palet fabrikasındaki kardeşlerimiz tank üretebilirler. Motorda dışa bağımlıyız ama onu da üretebilirler. Ama siz Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusunu itibarsızlaştırıp Katar ordusunun nasıl dahiyane olduğunu, yapabilirse bunun ancak Katar ordusunun yapabileceğini, asıl buna hakim olanın Katar ordusu olduğunu Türk milletine anlatmaya çalışıyorsunuz. Biz fabrikayı kimin aldığına değil, kime peşkeş çekildiğine bakıyoruz.Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü, bu fabrikayı iyileştirerek, daha iyi silahlar yapması için yeterli olmadığı için bu fabrikayı Katarlılara verdik’ diyor. Buradan, milletin gözünün içine baka baka Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişini, Türkiye Cumhuriyeti’nin düştüğü durumu açıkça ilan ediyor. Bu, milletimize, ordumuza büyük bir haksızlıktır. Biz buna CHP olarak evet mi diyeceğiz? Tabi ki hayır diyeceğiz.”

"CHP’den AKP’ye ‘tank palet’ tepkisi" haberi, 12 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den AKP’ye ‘tank palet’ tepkisi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den AKP’ye ‘tank palet’ tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri