CHP’den Erdoğan’a ‘aldandık’ yanıtı

CHP’den Erdoğan’a ‘aldandık’ yanıtı

CHP’den Erdoğan’a ‘aldandık’ yanıtı Faik Öztrak, basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın ‘aldandık’ sözlerine cevap veren Öztrak “Bugün, “Aldandık” bahanesi tam bir “ aldatmadır. ” Çünkü her şey gözlerinin önünde olmuştur. Her şey rıza ve onaylarıyla gerçekleşmiştir.” dedi.

Faik Öztrak’ın açıklamaları şöyle oldu:

Sözlerime başlarken, Rize’deki sel felaketinde Hayatını kaybeden 6 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kaybolan, Ve kendilerinden henüz haber alınamayan vatandaşlarımızın, Sağ salim bulunmasını, Ailelerine ve sevenlerine kavuşmasını temenni ediyorum.

Dün, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin, Beşinci yıl dönümüydü. 15 Temmuz 2016’ya kadar olan bitenler, Herkesin malumu. Ama 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Bugün bile tam olarak aydınlanmadı. TBMM’nin hazırladığı Araştırma Komisyonu Raporu, Sümen altı edildi, milletten saklandı. Daha önce, “Ne aldatan olduk, ne aldanan” diyenler, Şimdi çıkmışlar, “Aldandık” diyorlar. Bilinen bir kuraldır. “Siyasette kandırılmış olmak, Bir mazeret değildir.” Siyasette “aldandım” demek, “Basiretimi ve aklımı kaybettim, Kararlarım ve eylemelerim hükümsüzdür” demeye gelir. Ülkeyi yönetenler, “aldandık” deyip geçemez. Çünkü bunun vahim sonuçları olur. Olmuştur da. Devletimizin ve ordumuzun içine özenle yerleştirilen, Himaye edilen bazı gözü dönmüş hainler, 15 Temmuz 2016’da, milletimize silah doğrulttular. Gazi Meclisimizi bombalamaya cüret ettiler.

“ERDOĞAN SEMALARDA DOLAŞIRKEN MİLLETVEKİLLERİ MECLİS’E SAHİP ÇIKTI”

Ama o gece, Erdoğan uçan sarayında konforlu bir şekilde semalarda dolaşırken, Milletvekilleri Meclis’e sahip çıktı. Milletimiz de devletini sokaklardan topladı. 251 yurttaşımız şehit oldu. 2 bin 196 yurttaşımız ise yaralandı. O gece uçakla havada turlayan Erdoğan şimdi çıkmış, “Darbeciler karşıma çıksaydı şehadete yürümek için, Biran bile tereddüt etmeyecektim” diye ahkâm kesiyor. İnsanda biraz sıkılma olur. Beyefendi, Siz işinizi doğru dürüst yapsaydınız, 251 yurttaşımız şehit olmayacaktı.

“ALDANDIK BAHANESİ TAM BİR ALDATMADIR”

Halkımız nice acılar çekmeyecekti. Bu sözleri ederken, bari milletten utanın. Biz, 251 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz. Dün bu mankurtları devletimizin, Adliyesine, maliyesine, askeriyesine yerleştirenlerin, Bugün, “Aldandık” bahanesi tam bir “ aldatmadır. ” Çünkü her şey gözlerinin önünde olmuştur. Her şey rıza ve onaylarıyla gerçekleşmiştir.

Erdoğan Hükümetleri, MGK’nın FETÖ ile ilgili uyarılarını görmezden, Bizim uyarılarımızı duymazdan gelmiştir. Erdoğan’ın “aldandık” sözünde, Zerre miskal samimiyet olsaydı, 15 Temmuz’dan sonraki süreç bambaşka olurdu. Erdoğan, 15 Temmuz’u, “Kendi Reichstag Yangınına” çevirmezdi. 15 Temmuz gecesi oluşan dayanışma havasını, Kendi koltuk ihtirası için istismar etmezdi. Hain darbe girişiminden beş gün sonra, OHAL ilan ederek, Darbeye direnen Gazi Meclisi devre dışı bırakıp, 20 Temmuz sivil darbesini gerçekleştirmezdi. Erdoğan ülkemizi uzunca bir süre, “Olağanüstü Hal rejimi” altında yönetti. Bugün milletin cebini boşaltan ucube vesayet rejimine geçmek için, Anayasa, Yönetim sistemi, Milli iradenin tecelligahı Meclisimiz devre dışı bırakılarak, OHAL rejiminde değiştirildi. “Bugün, dünün öğrencisidir.”

“HİTLERİN KİTABINDAKİ EN BİLİNEN STRATEJİ”

Dünün bize öğrettiği bir şey varsa, O da çağdaş tiranlıkların, Terör ve korku üzerinde inşa edildiğidir. Almanya’nın felaketi olan Hitler’in kitabındaki en bilinen strateji; Kuvvetler ayrılığını sona erdirecek, İfade özgürlüğünü askıya alacak, Adil yargılama hakkını ortadan kaldıracak, Muhalefeti ezecek, Bir takım ani felaketler yaratmaktı. 1933’teki Reichstag Yangınından hemen sonra, Alman halkının tüm temel hakları askıya alındı. Hitlere kararname çıkarma yetkisi verildi. Ve bundan sonraki 12 yıl boyunca, Yani İkinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar, Almanya, Olağanüstü Hal ile yönetildi.

“ERDOĞAN ARTIK SANDIKTAN ÇIKAMAYACAĞINI GÖRMÜŞ”

Ülkemizde de Erdoğan Şahsım Hükümeti; Beş yıldır OHAL yetkilerini kullanıyor, Ülkeyi bir sonraki seçimlere de, Bu yetkilerle götürmek istiyor. “OHAL yetkilerini, Üç yıl daha uzatacağım” diyor. Tarihten, Hegel’den ve Karl Marx ’tan öğrendiğimiz, Bir başka ders daha var. “Tarihte her şey iki defa yaşanır. İlkinde trajedi, İkincisinde komedi olur.” Meclis’te görüşülen Torba Yasayla, Milletin malına, mülküne hükümet kararıyla el koymak, Kayyum atamak, “Yargısız infaz” kılıcıyla, Devlet memurları üzerinde baskı kurmak, Ve gözaltı sürelerini fiilen tutukluluğa çevirmek isteniyor. Bu bir, milleti sindirme girişimidir. Ama aynı zamanda da komedidir. Belli ki Erdoğan, Artık sandıktan çıkamayacağını görmüş. “Millet iradesini nasıl eğip bükerim, Sandığın terazisiyle nasıl oynayabilirim” diye, Kendince çareler arıyor. Saray 2023 seçimlerine kritik eşik diyerek Kaybetmesi mukadder olan bir seçimi kazanmak için Milletin gözünü korkutmaya çalışıyor.

Olağanüstü Hali seçime kadar “olağan” hale getirerek Bunu sağlamaya çalışıyor. Bir taraftan da Cumhur İttifakı’nın ortakları Seçim barajını, seçim kanunu tartışıyor. Ben açık söyleyeyim, Eğer bir iktidar seçim kanunlarıyla oynamaya başladıysa, Gidici demektir. Erdoğan Şahsım Hükümeti, Bu ülkenin, bu ülkenin vatandaşlarının sırtında Her geçen gün ağırlaşan bir yük haline gelmiştir. Artık milletimizin sabır taşı çatladı. Milletimiz Erdoğan’dan çok yoruldu ve bunaldı. Millet emaneti Erdoğan’dan almak, Ehline vermek için gün sayıyor.

"CHP’den Erdoğan’a ‘aldandık’ yanıtı" haberi, 16 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den Erdoğan’a ‘aldandık’ yanıtı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Erdoğan’a ‘aldandık’ yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  2. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  3. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  4. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  5. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  6. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  7. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  8. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  9. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  10. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  11. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  12. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  13. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  14. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  15. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  16. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  17. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  18. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  19. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  20. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
Politika Haberleri