CHP''den Erdoğan''a ''Varlık Fonu'' tepkisi!

CHP''den Erdoğan''a ''Varlık Fonu'' tepkisi!

CHP''den Erdoğan''a ''Varlık Fonu'' tepkisi! CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ’nin yapacağı hatalardan yönetim kurulu başkanı olan Cumhurbaşkanı sorumlu tutulacaktır" açıklamasında bulundu.

Ankara / ABC Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayımladığı kararname ile Varlık Fonu Başkanı olmasına ve başkan yardımcısı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın atanmasına CHP'den tepki geldi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı ve Damadı bu görevleri nedeniyle ne kadar huzur hakkı alacaktır? Bir ülkenin Cumhurbaşkanını şirket yönetme riskini alma noktasına getiren ihtiyaç nedir?" soruları soruldu.

Öztrak'ın açıklaması şu şekilde:

“AKP Genel Başkanı, bugün Cumhurbaşkanı sıfatıyla yayınladığı kararlarla, kendisini Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirmiş, damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı’nı ise şirketin başkanvekilliğine atamıştır.

Cumhurbaşkanı’nın bir Anonim Şirketin başına kendisini getirmesi kamu yönetiminde bugüne kadar görülmemiş bir uygulamadır.

Kaldı ki, Temmuz ayında yine kendisi tarafından yayınlanan üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında atama usulleri hakkındaki 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde Cumhurbaşkanı, Türkiye Varlık Fonu’nun yönetim kurulu başkanını, genel müdürünü ve yönetim kurulu üyelerini atar denmektedir. Bu nedenle, Cumhurbaşkanı daha alt bir hukuki düzenleme olan Kararla, bu hükmü değiştirip, “Şirketin yönetim kurulu başkanı benim” diyemez. Aynı şekilde şirket başkanvekilini de atayamaz.

Diğer taraftan, bir Cumhurbaşkanı’nın bir Anonim Şirketin başına kendisini, başkanvekilliğine de damadını getirmesi Türkiye ekonomisinin bir çadır devleti zihniyetiyle yönetildiği izlenimi yaratır. Böyle bir uygulama gelişmiş ülkelerin hiç birinde yoktur. Sadece bazı Ortadoğu ülkelerinde Varlık Fonları o ülkelerin hanedanları tarafından yönetilmektedir. Yapılan düzenleme, ekonomide zaten mevcut olan güven sorununu derinleştirecek, ülkemizin büyüme ve kalkınmasına zarar verecek, sermaye kaçışını hızlandıracaktır. Çünkü yapılan, ülke yönetiminde liyakat değil sadakatin, aile bağlarının esas alındığı algısını daha da güçlendirmekten başka bir şey değildir.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ’nin yapacağı hatalardan yönetim kurulu başkanı olan Cumhurbaşkanı sorumlu tutulacaktır. Cumhurbaşkanı ve Damadı bu görevleri nedeniyle ne kadar huzur hakkı alacaktır? Bir ülkenin Cumhurbaşkanını şirket yönetme riskini alma noktasına getiren ihtiyaç nedir? Bu açıklanmazsa, kamuoyunda çok ciddi şüpheler yaratacaktır.  

Türkiye tek adam parti devleti rejimiyle bir hanedan devletine ve Ortadoğu’nun başarısız devletler ligine doğru hızla ilerlemektedir. Tek adam, vatandaşın derdine derman olacak önlemleri alacağına ülkenin en büyük şirketine patron olmayı, damadını da yanına vekil atamayı tercih etmiştir. Hep söylüyoruz, iktidar artık milletten kopmuştur, sadece kendini düşünmektedir.”

"CHP''den Erdoğan''a ''Varlık Fonu'' tepkisi!" haberi, 12 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''den Erdoğan''a ''Varlık Fonu'' tepkisi! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''den Erdoğan''a ''Varlık Fonu'' tepkisi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri