CHP'den Kültür ve Turizm Bakanına tepki: "Sorumlusu olduğu değerleri göz ardı etmektedir"

CHP'den Kültür ve Turizm Bakanına tepki:

CHP'den Kültür ve Turizm Bakanına tepki: "So... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ortağı olduğu şirketin Bodrum'da inşa edilen oteli hakkında açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ortağı olduğu şirketin Bodrum'da inşa edilen oteli hakkında açıklama yaptı.

"SORUMLUSU OLDUĞU DEĞERLERİ GÖZ ARDI ETMEKTEDİR"

Adem, Bakan Ersoy'un kültürel değerleri ihlal ettiğini ve sorumlu olduğu değerleri göz ardı ettiğini belirterek, şiddetli eleştirilerde bulundu.

Adem "Öncelikle, bir kültür bakanının asıl görevi, ülkenin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve geliştirmektir. Ancak, sayın bakanın ticarete olan yoğun ilgisi, bu görevini tam anlamıyla yerine getirmesine engel teşkil ediyor. Bilindiği üzere, Bakan Ersoy'un hissedarı olduğu bir şirket, hazineye ait orman arazisini, başlangıcında olduğu Bakanlıktan otel yapmak için talepte bulunmuş, izin de verilmişti. Kendi bakanlığından tahsis edilen Bodrum'da ki araziye inşa etmeye başladığı otelin arazisi aynı zamanda 'orman alanı' ve 'önemli doğa alanı'nda kalan proje sahası 2'nci derece doğal SİT, 3'üncü derece arkeolojik SİT özelliğine sahipti. Ayrıca, uzmanların belirttiğine göre, proje sahasında Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eserler bulunuyor. Bu alanlar, özenle korunması gereken doğal ve kültürel değerlerdir ve ticari amaçlarla kullanılmaması anayasanın da amir hükmüdür." dedi

BİR KÜLTÜR BAKANI OLARAK GÖREVİNİ YERİNE GETİREMİYOR

Adem, açıklamasında Bakan Ersoy'un sit alanlarında ticari bir işletme açma çabasının, kültürel mirası koruma görevini yerine getirememesi anlamına geldiğini vurguladı. Bakanın ticarete olan yoğun ilgisinin, kültürel mirası koruma görevini etkilediğini ifade eden Adem, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Adem, "Bütün bu alanların korunarak kullanılmasını sağlamakla yükümlü bir bakanlığın başına otelcilik yapan bir kişiyi getirdiğinizde, sorunu çözmesi gereken kişi bizzat sorunun nedeni olabilmektedir. Ancak asıl önemlisi, bu tür çarpıklıkları denetleyip üzerine gidecek, sorunu çözecek bir yönetim mekanizmasının da ortadan kalkması büyük bir soruna işaret ediyor. Birçok vatandaşımız, geçim sıkıntısı çekerken, Bakanın kendi çıkarlarına odaklanması, adaletsizlik duygusunu da artırmaktadır. Kamu kaynaklarının kendi otellerine yatırım yapmak için kullanılması, halk arasında büyük bir tepkiyle karşılanmaktadır." dedi.

ÖNEMLİ DOĞA ALANI VE TARİHİ ESERLER RİSK ALTINDA

Bakan Ersoy'un hissedarı olduğu şirketin talebiyle hazineye ait orman arazisinin otel yapımına izin verilmesinin ardından Bodrum'da başlatılan otel inşaatının, önemli doğa alanlarına ve tescilli eserlere zarar verme riskini taşıdığına dikkat çeken Adem, proje sahasında Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eserler bulunduğunu belirtti. Arazinin 2'nci derece doğal SİT ve 3'üncü derece arkeolojik SİT özelliği taşıdığını söyledi. Adem, Bakan Ersoy'un kendi otellerine kamu kaynaklarını yönlendirmesiyle ilgili olarak, bu durumun adaletsizlik duygusunu artırdığını ifade etti. Vatandaşların geçim sıkıntısı çekerken, bakanın kendi çıkarlarına odaklanmasının halk arasında büyük bir tepkiye yol açtığını belirten Adem, bu çarpıklıkları denetleyip çözecek bir yönetim mekanizmasının önemini vurguladı.

"CHP'den Kültür ve Turizm Bakanına tepki: "Sorumlusu olduğu değerleri göz ardı etmektedir"" haberi, 09 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den Kültür ve Turizm Bakanına tepki: "Sorumlusu olduğu değerleri göz ardı etmektedir" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den Kültür ve Turizm Bakanına tepki: "Sorumlusu olduğu değerleri göz ardı etmektedir" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  2. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  3. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  4. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  5. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  6. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  7. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  8. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  9. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  10. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  11. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  12. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  13. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  14. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  15. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  16. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  17. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  18. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  19. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  20. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
Politika Haberleri