CHP’den Süleyman Soylu’ya: Türkiye’nin yarısını töhmet altında bıraktın, sen özür dileyeceksin

CHP’den Süleyman Soylu’ya: Türkiye’nin yarısını töhmet altında bıraktın, sen özür dileyeceksin

CHP’den Süleyman Soylu’ya: Türkiye’nin yarıs... "Recep Tayyip Erdoğan, Bay Kemal paranoyası yaşıyor"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanlığı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı YSK çağrısıyla ilgili konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenen Altay, "Reisine şirin görüneceğim, CHP'yle cebelleşeceğim diye saçma sapan kamuoyu duyurularıyla kendini daha fazla rezil etme. Kimseden özür dileyecek halimiz yok. Kimseyi töhmet altında bırakmadık. Sen Türkiye'nin yarısını töhmet altında bıraktın özür dilenecekse de sen dileyeceksin" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ile birlikte TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamada “Bizdeki seçmen bilgileri YSK’nın elinde yok, her seçmeni biliyoruz” sözleriyle başlayan seçmen listesi tartışmalarına yanıt verdi.

"Recep Tayyip Erdoğan, Bay Kemal paranoyası yaşıyor"

“Bay Kemal konuşuyor beylerde bir panik, bir telaş” diyerek konuşmasına başlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan, Bay Kemal paranoyası yaşıyor. Darbe paranoyası bitti, darbeden beslendi şimdi Bay Kemal paranoyası yaşıyor. Avanesinde de bir Bay Kemal paniği, telaşı var. Sanıyorum Erdoğan’dan azar işittikçe de bakanlar boy boy çıkıp Bay Kemal’e laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Biz esasen bundan son derece memnunuz. Yaptığımız etkili ve aynı zamanda yapıcı muhalefetin hükümete olumlu adımlar da zaman zaman attırabildiğini böylece görmüş oluyoruz. En son 3600’de olduğu gibi. Şimdi umarım dilerim ki bu tartışma Yüksek Seçim Kurulu’nu lakin daha ziyade İçişleri Bakanlığı’nın sorumluğundaki MERNİS’i yeniden bir ele alınmasına, elden geçirilmesine vesile olur.

"Kaç Suriyeli seçmen var diye sorun YSK’ya bu bilgileri alamazsınız lakin CHP’de var"

Bu işin partimizdeki mimarı Onursal Adıgüzel’le beraber söylüyoruz. Evet YSK’da olmayan bilgiler CHP’de var kardeşim var. Kaç Suriyeli seçmen var diye sorun YSK’ya bu bilgileri alamazsınız lakin CHP’de var. Suriyeliler de bu ara maşallah TOKİ’ler de Suriyelilere dağıtılmaya başlanmış. Biz ayrımcılık yapmıyoruz lakin benim vatandaşımın başını sokacak yeri yokken, Suriyelileri TOKİ üzerinden Türkiye’de konut sahibi yapmak doğru, ahlaki, adil değil. Vatandaşa saygısızlık.”

“Sen Türkiye’nin yarısını töhmet altında bıraktın, sen özür dileyeceksin”

“Sayın Soylu’nun kamuoyuna açıkladığı, CHP’ye kendince ayar veren, tehdit eden açıklamasının ikinci maddesinde, ‘Eğer bahsettiğiniz konu YSK’nın her yıl siyasi partilere verdiği bilgilerin partilerce tasnifi ise kamuoyunu yanılttığınız ve kurumları töhmet altında bıraktığınız için hemen özür dileyin’ demiş. Biz YSK’yı töhmet altında bırakmıyoruz. YSK kendine kanunla çizilmiş görevleri yapar, eksik yapar onları arkadaşım söyleyecek. İçişleri Bakanlığı yani MERNİS işi doğru yapamadığı için YSK tüm verileri oradan otomatik aldığı için de YSK’nın hatalarının da büyük çoğunluğunun sorumlusu İçişleri Bakanlığı’dır. Suçişleri diyoruz ya biz orasıdır, dolayısıyla Soylu’dur. Aslında Soylu bu tebliği ile kendi kusur ve ayıplarını örtmenin telaşına düşmüştür. Şimdi Soylu’ya 5 tane töhmet söyleyeceğim.

Sen, ‘mafyadan ayda 10 bin dolar alan milletvekili var’ diyerek mevcut ve eski tüm parlamenter milletvekillerimizi yani yaklaşık 4 bin kişiyi töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını temizle.

Sen, ‘İstanbul belediyesinde 450 terörist var’ diyerek, İBB emekçilerinin tamamını töhmet altında bıraktın bu ayıbını temizle.

Sen, ‘299 belediye meclis üyesi adayı terörist’ diyerek Türkiye’deki bütün belediye meclis üyelerini ve il genel meclis üyelerini töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını temizle.

Ve adres kayıt sistemi sende, nüfus hizmetleri sendeyken 2008’den beri seçmen kütükleri adres kayıt sistemine göre düzenlenir iken, YSK’nın bunca hata yapmasına senden çıkan veriler de önemli bir sebep oluşturduğu için İçişleri Bakanlığı’nı töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını temizle.

Sezgin Baran Korkmaz’ı yurt dışına kaçırmak suretiyle koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletini töhmet altında bıraktın. Önce bu ayıbını da temizlersen iyi olur Süleyman Bey.

Yoksa reisine şirin görüneceğim, CHP’yle cebelleşeceğim diye saçma sapan kamuoyu duyurularıyla kendini daha fazla rezil etme. Kimseden özür dileyecek halimiz yok. Özür dilenecek iş yapmıyoruz. Kimseyi töhmet altında bırakmadık. Sen Türkiye’nin yarısını töhmet altında bıraktın özür dilenecekse de sen dileyeceksin.”

 

"CHP’den Süleyman Soylu’ya: Türkiye’nin yarısını töhmet altında bıraktın, sen özür dileyeceksin" haberi, 11 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den Süleyman Soylu’ya: Türkiye’nin yarısını töhmet altında bıraktın, sen özür dileyeceksin haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Süleyman Soylu’ya: Türkiye’nin yarısını töhmet altında bıraktın, sen özür dileyeceksin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  2. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  3. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  4. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  5. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  6. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  7. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  8. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  9. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  10. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  11. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  12. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  13. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  14. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  15. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  16. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  17. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  18. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  19. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  20. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
Politika Haberleri