CHP’den 'Temizlik ürünlerinde KDV yüzde 1’e düşürülsün' teklifi

CHP’den 'Temizlik ürünlerinde KDV yüzde 1’e düşürülsün' teklifi

CHP’den 'Temizlik ürünlerinde KDV yüzde 1’e ... CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanlardaki KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi için meclise kanun teklifi verdi.Dünyada binlerce...

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanlardaki KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi için meclise kanun teklifi verdi.

Dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan ve Türkiye'de 18 kişide görülen koronavirüsten korunmada en basit ve etkili yöntem kişisel temizliğe dikkat edilmesi.

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE KDV YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLSÜN TEKLİFİ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, Katma Değer Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Teklif, KDV oranının, temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanlar için yüzde 1, vergiye tabi diğer her bir işlem için yüzde 10 olarak uygulanmasını öngörüyor.

"HİJYENİN İLGİ ALANI SAĞLIĞIN KORUNMASI VE SÜRDÜRÜLMESİDİR"

Teklifin gerekçesinde, temizliğin, hem dünyada hem de Türkiye'de koronavirüs tehlikesinden sonra giderek önem kazandığı, bu nedenle de herkesin temizliğine dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Sağlığa zarar verecek her ortamdan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınacak hijyenik önlemlerin tümünün "temizlik" olarak tanımlanabileceğine işaret edilen gerekçede, "Hijyenin temel ilgi alanı, sağlığın korunması ve sürdürülmesidir. Bir başka şekilde tanımlayacak olursak hijyen, kişinin kendi sağlığını koruması için devam ettirmesi gereken öz bakım uygulamalarının tamamıdır." denildi.

"BU ÜRÜNLERE VATANDAŞLARIMIZ UYGUN FİYATLA ULAŞABİLMELİ"

Kişisel temizlikte en çok kullanılan malzemelerin su ve sabun olduğuna dikkati çekilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi:"Gün içinde ellerimiz birçok yere temas etmektedir ve tüm bakterileri barındırmaktadır. Bundan kaçınmanın yolu ellerin olabildiğince bol sabun ve su ile yıkanmasıdır. Eller vücutta en çok kirlenen ve mikroorganizmalarla en çok temas eden organlardır. Hastalık yapan mikroorganizmalar kişiden kişiye en çok eller yolu ile bulaşmaktadır. Bu nedenle ellerin temizliğine çok fazla özen gösterilmeli ve eller mümkün olduğunca çok yıkanmalıdır. Ölümcül olabilen koronavirüs tehlikesinin bütün dünyayı etkisi altına aldığı bu son günlerde temizlik, temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanlar daha da önem kazanmıştır. Bu ürünlere bütün vatandaşlarımızın uygun fiyatla kolayca ulaşabilmesi gerekmektedir. Başta sabun olmak üzere çoğu temizlik malzemelerinde KDV oranının yüzde 18 olarak uygulandığını görmekteyiz. Koronavirüs tehlikesinden sonra ülkemizde birçok tedbirin alındığı bir dönemde, temizlik ve hijyen ürünlerindeki KDV oranlarının düşürülmesi, vatandaşların bu ürünlere uygun fiyattan daha kolay ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu nedenle de temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfektanlardaki KDV oranının yüzde 1 olarak uygulanması, devletimize koronavirüsle mücadelesinde destek sağlayacak bir unsur olacaktır."

"CHP’den 'Temizlik ürünlerinde KDV yüzde 1’e düşürülsün' teklifi" haberi, 16 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP’den 'Temizlik ürünlerinde KDV yüzde 1’e düşürülsün' teklifi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den 'Temizlik ürünlerinde KDV yüzde 1’e düşürülsün' teklifi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:42 Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain'den Ayrılacağını Duyurdu: Real Madrid'e Mi?
  2. 13:39 Kavanoz Kokuları Tarihe Karışıyor: Yenilikçi Çözüm Gazete Kağıdında!
  3. 13:36 Avustralya, BM'de Filistin Devletini Tanıyan Tasarıyı Destekledi: Barış İçin Yeni Bir Adım
  4. 13:29 Galatasaray, Genç Yetenek Gronbaek İçin Harekete Geçiyor
  5. 13:23 Gazze'deki Toplu Mezarlar: BMGK Derin Endişe Duyuyor ve Soruşturma Çağrısı Yapıyor
  6. 13:16 11 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  7. 13:11 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar Felaketi Tetikledi: 50'den Fazla Ölü
  8. 13:07 Güneşin Büyülü Dansı: 20 Yılın En Güçlü Jeomanyetik Fırtınası Kuzey Işıklarıyla Dünyayı Aydınlattı
  9. 13:00 Moody's: İsrail'in Kredi Notunu A2 Olarak Onayladı, Negatif Görünüm Devam Ediyor
  10. 11:01 Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber
  11. 10:41 Meşhur Türk kargo şirketi 18 kez iflas etti: İsmini duyan bir daha duydu
  12. 10:32 CHP'li Namık Tan: Devlet, ticarethane değildir
  13. 10:26 Çöküş hız kesmiyor: Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
  14. 10:21 Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
  15. 09:52 Zekanızı kullanın, ördeklerin arasındaki tek civcivi kanıtlayın
  16. 09:47 Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Partide görevi devralanlar dünyalık kapmış gibi davranıyorlar
  17. 09:41 Doktorlar şaşkın: 16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi
  18. 09:32 Sauber: Bottas'ın yarış mühendisi Audi'nin ön hazırlık planları ile değişti
  19. 09:25 Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
  20. 09:20 Çağla Şıkel para ödeyerek kendini karanlık kulübeye kapattırdı: Çıkınca verdiği tepki gündem oldu
Haberleri