CHP’li Adıgüzel: İktidarın, dezenformasyon ile mücadeleden kastı muhalif sesleri susturmak

CHP’li Adıgüzel: İktidarın, dezenformasyon ile mücadeleden kastı muhalif sesleri susturmak

CHP’li Adıgüzel: İktidarın, dezenformasyon i... CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, gündemdeki sosyal medya düzenlemesini, yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.

Adıgüzel’in açıklaması özetle şöyle:

“Yapılan açıklamalardan söz konusu ‘düzenlemenin’, sosyal medyadaki dezenformasyon ile mücadele kapsamında yapılacağı ifade edilmektedir. Tıpkı geçen yıl TBMM’den geçen tartışmalı sosyal medya düzenlemesinde olduğu gibi AKP, bugün de Almanya’daki düzenlemeleri kendi sansürü ve medya üzerinde baskıyı hedefleyen düzenlemesine yönelik meşrulaştırma aracı olarak kullanmaktadır.

“İKTİDARIN DEZENFORMASYON İLE MÜCADELEDEN KASTI, SOSYAL MEDYADAKİ MUHALİF SESLERİ SUSTURMAKTIR”

İktidarın, dezenformasyon ile mücadeleden kastının sosyal medyadaki muhalif sesleri, medya platformlarını susturmak olduğu açıkça ortadadır. Özellikle bugün içinden geçtiğimiz bu zor günlerde iktidarın acizliğine, yandaş medyanın ağır sansürüne karşı vatandaşın tek haber alma kaynağı sosyal medya olmuştur. Ülkemizin dört bir yanında ormanlarımız günlerdir yanarken, vatandaşlar 19 yıldır ülkeyi tek başına yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının olası afetler karşısında hiçbir acil eylem planı olmadığını sosyal medyanın varlığı sayesinde öğrenmiştir. Cumhuriyet dönemi kazanımlarından olan, Atatürk’ün mirası Türk Hava Kurumu’nun nasıl bile isteye atıl hale getirildiği yine sosyal medya sayesinde ortaya çıkmıştır. AKP’yi rahatsız eden de sosyal medyanın bu bilinçlendirme gücüdür. Bu durum iktidarı o kadar rahatsız etmiştir ki RTÜK alelacele aldığı ve vatandaşın haber alma hakkına müdahale eden, Anayasa’ya aleni aykırılık taşıyan bir kararla medya kuruluşlarının yangına ilişkin haberlerine yasak getirmekten çekinmemiştir. İnsanların çaresizlik içinde seslerini duyurmaya çalıştığı bir ortamda, RTÜK medya patronlarına ülkemiz yangın yerine dönmüşken üç maymunu oynamaya devam edilmesi mesajını vermiştir. O da yetmemiş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal medya paylaşımlarına yönelik soruşturma başlatılmıştır.

“AKP DEZENFORMASYONUN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORSA SANSÜRCÜ ZİHNİYETE BİR AN EVVEL SON VERMELİDİR”

Sosyal medyadaki dezenformasyonun bir gerçeklik olduğu, bununla mücadele edilmesi gerektiği aşikardır. Ancak dezenformasyonla gerçekten iddia edildiği gibi samimi bir mücadele gösterilecekse, önce iktidarın kendi eteğindeki taşları dökmesi gerekmektedir. Bu ülkedeki dezenformasyonun en büyük kaynağı halkın yardım çığlıklarını dış mihrakların oyunu diye yaftalayan, kendinden olmayan her muhalif sesi ‘dış güçlerin ajanı/terörist’ diye ilan eden zihniyetin ta kendisidir. Adalet ve Kalkınma Partisi dezenformasyonun önüne geçmek istiyorsa, halkın gerçek bilgiye şeffaf ve sağlıklı bir şekilde erişeceği bir sosyal medya için çabalamalı, sansürcü zihniyete bir an evvel son vermelidir.

“SARAY ELİYLE YAPILACAK BİR DÜZENLEME BU ÜLKEYE BİR FAYDA GETİRMEYECEKTİR”

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, amacı vatandaşı, gazetecileri, bağımsız medya platformlarını susturmak, sindirmek olan her türlü düzenlemeye karşı çıkacağımızı şimdiden ifade ediyor; halkın her zaman için doğru bilgiye sağlıklı ve şeffaf bir şekilde ulaşabilmesi gerektiğini savunuyoruz. TBMM’nin, ilgili komisyon olan Dijital Mecralar Komisyonu’nun bertaraf edilerek, Saray eliyle yapılacak bir düzenleme bu ülkeye bir fayda getirmeyecektir.”

"CHP’li Adıgüzel: İktidarın, dezenformasyon ile mücadeleden kastı muhalif sesleri susturmak" haberi, 09 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Adıgüzel: İktidarın, dezenformasyon ile mücadeleden kastı muhalif sesleri susturmak haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Adıgüzel: İktidarın, dezenformasyon ile mücadeleden kastı muhalif sesleri susturmak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Politika Haberleri