CHP’li Ağbaba, Almanya'ya gidip gelmeyenlerin listesini paylaştı

CHP’li Ağbaba, Almanya'ya gidip gelmeyenlerin listesini paylaştı

CHP’li Ağbaba, Almanya'ya gidip gelmeyenleri... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Almanya'ya gidip gelmeyenlerin listesini paylaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Ak Partili Yeşilyurt Belediyesi tarafından Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için yurt dışına gönderilen ve geri dönmeyen kişilerin listesini paylaştı.

Malatya'da Ak Partili Yeşilyurt Belediyesi'nin "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Son olarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Twitter hesabından, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Eylül 2020’de yurt dışına gönderilen ve geri dönmeyen kişilerin listesini paylaştı. Listeye göre Almanya’ya gidip dönmeyenler 18 ila 48 yaş grubu arasında bulunuyor. Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da konuyla ilgili göreve davet etti. Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

"ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK BİR YÖNTEM"

"Belediye meclis üyelerimiz 'Bu insanlar kimlerdir' diye soruyor. Yeşilyurt Belediyesi 'Bilmiyoruz, biz de merak ediyoruz' diyor. Onların merakını gidermek için elimizdeki 45 kişilik listeyi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Birçoğu 30 yaşın altında insanlar ve önemli bir skandala imza atılmış durumda. Yeşilyurt Belediyesi'nin elinde olduğu halde, valiliğin elinde olduğu halde bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Bu bilgileri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. 45 kişi gitmiş, 2 kişi gelmiş, 43 kişi Almanya'ya iltica etmiş durumda. Anlaşılıyor ki bunu yapan sadece Yeşilyurt Belediyesi değil. Birçok AK Parti belediyesi eliyle insan kaçakçılığı yapılıyor. İddia odur ki Elazığ Baskil Belediyesi, Elazığ Arıcak Belediyesi ve Ordu Korgan Belediyesi de aynı dernekler aracılığıyla, benzer projeler adı altında yurt dışına insan götürmüşler ve o insanlar geri dönmemiş. Açık bir suç var, insan kaçakçılığı var. AKP'nin bu icadı daha önce dünyada Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ülkelere de örnek olacaktır. Şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntemle insan kaçırılıyor."

"FETÖ BAĞI VAR MI ARAŞTIRILMALI"

"Normalde insanlar deniz yoluyla kaçarlar, bu devlet eliyle yapılan bir kaçakçılık" diyen Ağbaba, "Burada müthiş bir para var. Ayrıca bir FETÖ bağı var mı, bu da mutlaka araştırılmalıdır. Her konuda beyanat veren Süleyman Soylu bununla ilgili tek bir cümle söylemiş değil. İçişleri Bakanı'nı da görevini yapmaya davet ediyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız" ifadelerine yer verdi.

"AKP'Lİ BELEDİYELER İNSAN KAÇAKÇILIĞI ACENTELERİNE DÖNÜŞMÜŞ"

Ağbaba sözlerini şöyle noktaladı:

"AKP'li belediyeler insan kaçakçılığı acentelerine dönüşmüş. Hepsi dut yemiş bülbül gibi susuyor. Kamuoyu tüm gerçeği öğrenecek! AKP'li belediyelerde yaşanan bu skandalların belgesi, bilgisi var. İsimleri, aracı dernek ve firmaları araştırıyoruz. İstedikleri kadar üç maymunu oynasınlar. Biz bu skandalın peşini bırakmayacağız."

NE OLMUŞTU?

Malatya’da AK Partili Yeşilyurt Belediyesi’nin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Eylül 2020'de Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği ortaya çıkmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

"CHP’li Ağbaba, Almanya'ya gidip gelmeyenlerin listesini paylaştı" haberi, 15 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Ağbaba, Almanya'ya gidip gelmeyenlerin listesini paylaştı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Ağbaba, Almanya'ya gidip gelmeyenlerin listesini paylaştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri