CHP’li Aşkın Genç: 'Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3,6 trilyon lirayı aştı'

CHP’li Aşkın Genç: 'Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3,6 trilyon lirayı aştı'

CHP’li Aşkın Genç: 'Bireysel kredi ve kredi ... CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 3,6 trilyon lirayı aştığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 3,6 trilyon lirayı aştığını açıkladı. Genç, bankalara borçlarını ödeyemeyen yurttaş sayısının ise 1 milyonu bulduğunu belirtti.

Aşkın Genç, iktidarın ekonomi politikalarına ilişkin yaptığı açıklamada, 27 Eylül-4 Ekim haftasında bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 13,4 milyar lira artarak 3,6 trilyon lirayı geçtiğini vurguladı. Bu borç krizinin, artan faiz oranları ve yüksek enflasyon altında yaşam mücadelesi veren vatandaşları etkilediğini ifade etti.

Genç, Türkiye’deki işsiz sayısının 11 milyon olduğunu, resmi rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi işsizlik oranının 3 milyon 55 bin olduğunu hatırlatan Genç, "Bu rakam, gerçek işsizlik durumunu göstermekten çok uzak. Zamana bağlı eksik istihdam ve iş aramaktan vazgeçmiş bireyler de dikkate alındığında, gerçek işsizlik sayısı 11 milyona ulaşıyor. Resmi işsizlik verilerine sığınarak, halkın yaşadığı sorunları göz ardı etmek, problemin çözümüne katkıda bulunmuyor" dedi.

Ayrıca sanayi üretimindeki düşüşe de değinen Genç, son üç aydır sanayi üretiminin daraldığını, ağustos ayında bu düşüşün yüzde 5,3 olduğunu kaydetti. Bu durumun, sanayi işçileri ve üretim zincirindeki tüm emekçileri olumsuz etkilediğini dile getirdi. İhracat ve ithalat rakamlarındaki azalışın, Türkiye’nin dış ticaret dengesinin sarsıldığını gösterdiğini belirtti.

Genç, yurttaşların artan borç yükü altında ezildiğini ifade ederek, "Sadece bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 27 Eylül-4 Ekim haftasında 13,4 milyar lira artarak 3,6 trilyon lirayı aştı. Bankalara borçlarını ödeyemeyen yurttaşlarımızın sayısı 1 milyonu geçti. Bu insanlar, geçim sıkıntısı nedeniyle borçlarını ödeyemiyor ve icra takibine maruz kalıyor. Borç krizi yaşayan yurttaşlarımız, artan faiz oranları ve yüksek enflasyonla başa çıkmaya çalışıyor. Hükümet, vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmek için somut çözümler üretmek yerine onları yalnız bırakıyor" dedi.

Son olarak, gelir dağılımındaki eşitsizliğin giderek derinleştiğini belirten Genç, TÜİK’in verilerine göre en yoksul kesimin gelirden aldığı payın yüzde 6,15 olduğunu, en zengin yüzde 20’lik kesimin payının ise yüzde 48,66’ya çıktığını söyledi. Bu durumun, gelir adaletsizliğinin ne kadar vahim bir hal aldığını gösterdiğini vurguladı. Genç, "TÜİK’in verilerinde bile bu kadar büyük bir uçurum varken, halkımızın alım gücünün düştüğünü görmek zor değil" ifadelerini kullandı.

"CHP’li Aşkın Genç: 'Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3,6 trilyon lirayı aştı'" haberi, 14 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan CHP’li Aşkın Genç: 'Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3,6 trilyon lirayı aştı' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Aşkın Genç: 'Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 3,6 trilyon lirayı aştı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  2. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  3. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  4. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  5. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  6. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  7. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  8. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  9. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  10. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  11. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  12. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  13. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  14. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  15. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  16. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  17. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  18. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  19. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
  20. 00:03 Terör Saldırısında Yürek Dağlayan Detay: Şehit Başmühendis Çiçek Almak İçin Nizamiyeye İnmişti!
Ekonomi Haberleri