CHP'li başkan "İşçiler 13-14 bin lira alıyor" dedi, işçiler bordro gösterdi

CHP'li başkan "İşçiler 13-14 bin lira alıyor... CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, grevdeki işçilerin maliyetinin 20 bin lira olduğunu ve ellerine 13-14 bin lira geçtiğini iddia etti. Bunun üzerine işçiler maaş bordrosunu gösterip "4 bin 55 lira alıyorum" dedi.

Evrensel'den Eren Ergine ve Murat Uysal'ın haberine göre; Bakırköy Belediye Meclis toplantısında greve dair basın açıklaması yapan CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Bakırköy Belediyesindeki kamu işçilerinin aylık belediyeye maliyeti 20 bin” derken, işçilerin ellerine geçen net ücretin 13-14 bin lira olduğunu iddia etti. Kerimoğlu’na yanıt veren bir işçi, “12 senelik işçiyim 14 bin lira maaş almıyorum, 15 bin lira sadece kart borcum var” diyerek tepki gösterdi.

"İşçinin eline geçen maaş 13-14 bin lira"

Sıfır zam söylemlerinin doğru olmadığını savunan Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, “Türkiye’nin içinden geçtiği derin işsizlik, yoksulluk, enflasyonda bizim sıfır zam gibi önerimiz söz konusu değildir. 2019 yılı eylül-ekim gibi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacaktı, birkaç aylık müzakereler sonucunda en geç 2020 yılı başı gibi imzaları atacaktık. Çünkü Bakırköy Belediyesinde bir tek sendika var. Fakat onların yetkisine itiraz eden DİSK nedeniyle konu hukuka intikal etti. Yaklaşık 2 yıl devam eden sendikalar arasında geçen mücadele nedeniyle toplu iş sözleşmesi imzalanamadı” dedi.

Bir işçinin Bakırköy Belediyesine ‘aylık maliyetinin 20 bin lira’ olduğunu savunan Kerimoğlu, “Ellerine geçen net rakam 13-14 bin lira. Bakırköy Belediye Tiyatrolarında şu an bugün yaklaşık 300 çalışan arkadaşımız var. Ücretleriyle ilgili insan kaynaklarından bordro aldım. İlkokul ve ortaokul mezunu aylık en düşük maaşı ikramiyeyle birlikte yaklaşık 5 bin 630 lira” diye konuştu.

İşçiler bordro gösterdi: 4 bin 55 lira alıyorum

25 yıldır Bakırköy Belediyesinde çalışan Selahattin Özdemir ise Kerimoğlu’nun iddialarına şöyle yanıt verdi:

Belediye başkanını dinledim. 20 bin lira bizim maliyetimiz olduğunu kesintilerle birlikte 14 bin lira maaş aldığımızı söyledi. 25 yıllık çalışma hayatımda 14 bin lira maaş almadım. 14 lira maaş aldığımızı iddia ediyorsa benim son yıllık bordromu çıkarıp göstersinler, benim ne kadar maaş aldığım orada yazılı. Bize yüzde sıfır zam teklif etti biz de enflasyonu söylüyoruz, büyük rakamlar istemiyoruz.

Kerimoğlu’nun söylediğinin aksine 4 bin 55 lira maaş alan Yeliz Temur Türkan şöyle konuştu: 

2 yıl önce de bu maaşı alıyordum. Belediye başkanına şunu sormak istiyorum 4 bin 55 lira ile Bakırköy’de ya da İstanbul’un herhangi bir semtinde işçi nasıl yaşayabilir, nasıl ev kirası öder, ulaşım ücretini nasıl karşılar, nasıl geçinir, nasıl alışveriş yapıp çocuğunu okula gönderir? 4 bin lira ile bize nasıl geçineceğimizi anlatsın, biz de razı olalım” dedi. Maaşlarının enflasyon karşısında erimemesini istediklerini söyleyen Türkan, “Bir diğer talebimiz de tiyatroda iş güvencesi. Sözleşmeli işçi olarak çalışıyorum ben, greve çıktığımız için işten atılmakla tehdit ediliyoruz. Her mayıs ayı bu tehdit bizim önümüzde duruyor, bir an önce iş güvencesine kavuşmak istiyoruz.

"2 yıl da sürse direneceğiz"

Son aldığı maaşı ve kredi borcunu gösteren İsmail Uluçay, “Ben hayatımda o parayı almadım bu işyerinde. Mart ayında 12 yıllık işçi olacağım, kredi kartımda 15 bin lira borç var, 140 lira bakiye kalmış ödeyemiyorum. Maaş kartım eksi 4 bin.  Ben kimseden sadaka istemiyorum, alın terimi istiyorum” dedi.

Kerimoğlu’nun ‘Sendika kavgaları yüzünden’ sözleşmenin yapılmadığına dair iddiasını eleştiren Uluçay, şöyle dedi:

Peki bu sendikayı kim getirdi buraya? İşçiye bu sendikaya geçin diye kim baskı yaptı. Biz burada örgütlüyüz, diğer sendikanın burada üyesi yok mahkemeye veriyor. Neden benim aklıma bir sürü şey geliyor, iyi niyet göremiyorum. Başkan işten atmakla tehdit ediyor, buyursun atsın benim korkum yok. Geri dönüşüm de yok ya bu grevde bizim haklarımızı verecek ya da biz burada 1 yıl da olsa 2 yıl da olsa direneceğiz. KHK’li arkadaşlar burada 3 bin 200 lira maaş alıyor. 5 lira yemek parası alıyor. KHK ile kadro verilirken maaşları düştü, iş bırakıyorlar şimdi geçinemedikleri için. İzmir’den desteğe gelen arkadaşlardan bahsetmiş, konuştum onlarla şartlarımızı anlattım. İzmir’deki arkadaşlar ikramiyelerle birlikte aylığının 10 bin liraya geldiğini söylüyor. ‘4 bin 500 lira olsa bir dakika çalışmam’ diyor. Oradaki işçi de ben köle miyim, suçum Bakırköy Belediyesinde çalışmak mı? Bugün de grevdeyim, gerekirse kredi çekip, greve devam edeceğiz.

"CHP'li başkan "İşçiler 13-14 bin lira alıyor" dedi, işçiler bordro gösterdi" haberi, 07 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan CHP'li başkan "İşçiler 13-14 bin lira alıyor" dedi, işçiler bordro gösterdi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li başkan "İşçiler 13-14 bin lira alıyor" dedi, işçiler bordro gösterdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:48 Bulaşık Makinenizin Ferah Kokması İçin Pratik Çözüm
  2. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  3. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  4. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  5. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
  6. 12:33 Yeneroğlu'ndan AYM yorumu geldi: İktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona ermeli
  7. 12:31 Çin'de Gemi Kazası: 11 Mürettebatlı Gemide Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  8. 12:30 Motorine büyük indirim geliyor! 25 Nisan'da fiyatlara yansıyacak
  9. 12:27 Perakende Devi İflas Başvurusunda Bulundu
  10. 12:17 Devlet erkanı Anıtkabir'de: 23 Nisan töreninde sadece tek bir lider görüldü
  11. 12:10 Yıllardır ağızları tatlandırıyordu! Resmen iflas etti
  12. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  13. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  14. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  15. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  16. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  17. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  18. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  19. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  20. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
Emek Haberleri