CHP'li Bulut'tan Merkez Bankası Başkanı Erkan ile ilgili yeni iddia

CHP'li Bulut'tan Merkez Bankası Başkanı Erkan ile ilgili yeni iddia

CHP'li Bulut'tan Merkez Bankası Başkanı Erka... Hakkındaki iddialarla gündemden düşmeyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili bu kez 'sahte imza' iddiası ortaya atıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 200 TL’lik yeni banknotlardaki imzasının farklı olduğunu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında çıkan iddialara bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ABD’de kullandığı imza ile yeni 200 TL’lik yeni banknotlardaki imzasının farklı olduğunu iddia etti. "Merkez Bankası Başkanı, itibarımızın simgesi paramıza düzmece imza atmış" diyen Bulut, Erkan’a "Sormak istiyorum: Her yerde farklı bir imza mı kullanıyorsunuz? İmzanız değiştiyse bunu noterden mi yaptınız? İtibarımızın simgesi paramıza neden farklı bir imza atma gereği duydunuz" ifadelerini kullandı.

"Bir ülke için para, o ülkenin gücünün, özgürlüğünün en önemlisi de o ülkenin itibarının simgesi olarak ifade edilir" diyen Bulut konuya ilişkin yaptığı konuyla ilgili şunları söyledi

'MERKEZ BANKASI BAŞKANI PARAMIZA SAHTE İMZA ATMIŞ'

"Bir ülke için para, o ülkenin gücünün, özgürlüğünün en önemlisi de o ülkenin itibarının simgesi olarak ifade edilir. Bizim ülkemizde de parayı emanet ettiğimiz kişi, Hafize Gaye Erkan. Para politikalarıyla ilgili haber olmaktan ziyade daha çok, Merkez Bankası’nı bir aile şirketi haline getirdiğine ilişkin iddialar, her gün yeni bir skandalla tartışılır konumda. 7 Aralık 2023’de yeni 200 TL’lik banknotlar piyasaya sürüldü. Doğal olarak burada Merkez Bankası Başkanı’nın imzası var. Ancak fark ettik ki bu imza Gaye Hanımın daha kullandığı imzalardan farklı. Yani bizim Türk liramıza, saygınlık diye saydığımız simge halindeki paramıza atılan imza Gaye Hanımın daha önce kullandığı imza değil."

'BU PARADA KULLNILAN İMZA GERÇEK MİDİR DEĞİL MİDİR?'

Hafize Gaye Erkan’ın ABD’de ve 200 TL’lik banknotlarda kullandığı iki farklı imzayı gösteren Bulut sözlerini şu şekilde sürdürdü

"Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 200 TL’nin üzerine attığı imza ile ABD’de kullandığı imza arasında hiçbir benzerlik yok. Merkez Bankası Başkanı, itibarımızın simgesi paramıza düzmece imza atmış. Bu paramızın üstündeki imza… Bu da ABD’deki kullandığı imza… En ufak bir benzerlik yok. Üstelik Merkez Bankası Başkanı, yılbaşında gönderdiği tebrik kartlarında da gene eski imzasını kullanmış. Yani düzmece imzayla 200 TL’lik banknotlar tedavüle girdikten tam 24 gün sonra. Sormak istiyorum: Her yerde farklı bir imza mı kullanıyorsunuz? İmzanız değiştiyse bunu noterden mi yaptınız? İtibarımızın simgesi paramıza neden farklı bir imza atma gereği duydunuz? Ya Gaye Hanım bugüne kadar hep düzmece imza kullanmış ya da bu parada kullanılan imza düzmece. Sizin daha önce kullandığınız, mesela ABD’de kullandığınız bu imza ile farklılığın sebebi nedir? Neden bu paradaki imza değiştirilmiştir? İki farklı imzanın gerekçesi nedir? Para toplumun, Türkiye’nin itibarı diyoruz. Bu parada kullanılan imza gerçek midir, değil midir?"

 

"CHP'li Bulut'tan Merkez Bankası Başkanı Erkan ile ilgili yeni iddia" haberi, 22 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan CHP'li Bulut'tan Merkez Bankası Başkanı Erkan ile ilgili yeni iddia haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Bulut'tan Merkez Bankası Başkanı Erkan ile ilgili yeni iddia 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  2. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  3. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  4. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  5. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  6. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  7. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  8. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  9. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  10. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  11. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  12. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  13. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  14. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  15. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  16. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  17. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  18. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  19. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  20. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
Ekonomi Haberleri