CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından dikkat çeken deprem kararı!

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından dikkat çeken deprem kararı!

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından di... CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Adana'da buluştu. Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 11 büyükşehir belediyesi

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Adana'da buluştu. Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 11 büyükşehir belediyesi olarak fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak ve ruhsata uygun olmayan yapılara ilişkin daha ciddi kararlar alınacağını belirtti.

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanın buluşması, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirildi.

Buluşmaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı.

Çalıştayda, belediye başkanları başta deprem ve sel olmak üzere doğal afetlere karşı alınacak tedbirler, tarımsal üretim, kooperatifleşme, küresel iklim değişikliği, hava kirliliği, sosyal medya gibi konularda uzmanların sunumlarını dinledi, birbiriyle fikir alışverişinde bulundu.

FAYLARIN ÜZERİNDE İNŞAAT YAPILMAYACAK

Adana’da ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nda bir araya gelen CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, düzenlenen çalıştayın ardından gazetecilerle bir araya gelip, değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, olası afetlerde alınacak tedbirler ve hızlı müdahale konularında Nisan ayında toplantı düzenleyeceklerini ve sonuç bildirgesini paylaşacaklarını söyledi.

Karalar, 11 büyükşehir belediyesi olarak fayların üzerinde inşaat yapılmaması, kaçak ve ruhsata uygun olmayan yapılarla daha ciddi mücadeleyle ilgili kararların alınacağını kaydetti.

'KALICI VE ETKİLİ BİR GÖÇ POLİTİKASI OLUŞTURULMASINI ÖNERİYORUZ'

Türkiye’nin ciddi bir göç sorunu yaşadığını ve olası bir göç dalgasında sığınmacılar konusunda alınması gereken tedbirlerin oluşturulması için rapor hazırlama görevinin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini belirten Karalar, şu ifadeleri kullandı;

*Göç konusunda kalıcı ve etkili bir göç politikası oluşturulmasını öneriyoruz. Bu konuda önümüzdeki Nisan ayında yapacağımız çalışmaların detaylarını paylaşacağız.

*Büyükşehir belediyeleri olarak yapılan ve yapılacak yatırımlarda başta raylı sistemler olmak üzere ulaşım konusunda ortak hareket etme kararı aldık.

'TEDBİRLER ALMAMIZ GEREKİYOR'

2020 yılının Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen doğal afet haberleriyle başladığına işaret eden Başkan Seçer ise şöyle konuştu;

*Bunlar hayatın içinde olabilecek gelişmeler ama özellikle afetlerle ilgili tedbirler almamız gerekiyor. Bunlar daha çok idarenin, merkezi yönetimdir, belediyelerdir, bu konudaki önleyici tedbirleriyle ilgili bir durum.

*Deprem konusunda çağın gerektirdiği teknik önlemleri alırsanız, ona göre bir imar planı yaparsanız, yapılaşmaya giderseniz, kentleşeceğiniz yerleri iyi belirlerseniz, bir deprem haritanız varsa ve bunun üzerinde bilimsel çalışırsanız bu tür afetlerde can ve mal kaybını minimuma indirirsiniz.

*Bunlar önemli. Diğer afetler için de bunlar geçerli. Biz de yeni seçilmiş belediye başkanları olarak her konuyu değerlendirdiğimiz gibi bu konuyu da değerlendiriyoruz.

"CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından dikkat çeken deprem kararı!" haberi, 08 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından dikkat çeken deprem kararı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından dikkat çeken deprem kararı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  2. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  3. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  4. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  5. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  6. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  7. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  8. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  9. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  10. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  11. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  12. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  13. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  14. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  15. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  16. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  17. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  18. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  19. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  20. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
Yerel Gündem Haberleri