CHP'li Çakırözer: Türkiye bu krize son derece hazırlıksız ve son derece öngörüsüz yakalanmıştır

CHP'li Çakırözer: Türkiye bu krize son derece hazırlıksız ve son derece öngörüsüz yakalanmıştır

CHP'li Çakırözer: Türkiye bu krize son derec... CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda bugün yaptığı konuşmada hükümetin yürüttüğü dış politikaya tepki gösterdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Türkiye bu krize son derece hazırlıksız ve son derece öngörüsüz yakalanmıştır. Tam Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını başladığı gün Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika turundaydı. Dışişleri Bakanı nerede? O da Kazakistan’da. Savaş kapıyı çalmışken, bu ziyaretlerin ertelenmemiş olması büyük öngörüsüzlük ve zafiyettir” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda bugün yaptığı konuşmada hükümetin yürüttüğü dış politikaya tepki gösterdi.

Çakırözer şunları söyledi:

"Rusya'nın saldırısını kınıyoruz"

Rusya’nın uluslararası hukuka aykırı olarak Ukrayna’nın egemenliğine yönelik silahlı saldırısını CHP olarak kınıyoruz. Derhal ateşkes sağlanmasını, bu işgalin bitirilmesini ve Ukrayna’daki yurttaşlarımızın sağ salim tahliyesini diliyoruz.

"Dışişleri Bakanı nerede?"

Türkiye bu krize son derece hazırlıksız ve son derece öngörüsüz yakalanmıştır. Tam Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını başladığı gün Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika turundaydı. Dışişleri Bakanı nerede? O da Kazakistan’da. Savaş kapıyı çalmışken, bu ziyaretlerin ertelenmemiş olması büyük öngörüsüzlük ve zafiyettir.

"Çelişki ve tutarsızlıktan ibaret bir dış politika"

Yine Batı’yı etkisiz kalmakla suçlayan Erdoğan, Avrupa Konseyi’nde Rusya’nın saldırgan tutumu nedeniyle üyelik haklarının askıya alınması için çekimser oy kullanıyor. Hele hele bu çekimser oyun Dışişleri Bakanı tarafından Rus vatandaşlarını AİHM’e gitme yolu kapanmasın diye böyle davrandık diye savunulmaya çalışılması başlı başına skandaldır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının uğradığı hak ihlalleri ile ilgili o mahkemeyi tanımam diyenlerin Rus vatandaşlarının AİHM’e gidebilmesi için gösterdiği çaba gözlerimizi yaşartıyor doğrusu. Öngörüsüzlük, çelişki ve tutarsızlıktan ibaret bir dış politika.

"Kanal İstanbul ihanetinden artık vazgeçilmeli"

Bugün konuşmalarında Montrö’yü eksik etmeyenlerin yapması gereken iki şey daha var: Bir, Montrö’yü diplomatik zaferdi, tartışmaya bile açılmamalı diyen 104 emekli amiralin hakları eksiksiz iade edilmeli; lojmanından atılan, yaşına, sağlık durumuna bakılmaksızın yaka paça hapse konan ve hala yargılanmakta olan bu vatansever askerlerden derhal özür dilenmeli, dava düşmeli ve tüm hakları iade edilmelidir. İki, Kanal İstanbul ihanetinden artık vazgeçilmelidir.

"THY’nin yaptığı fırsatçılığı bu millet hiçbir zaman unutmayacak"

Tahliyeler konusunda THY’nin yaptığı fırsatçılığı bu millet hiçbir zaman unutmayacak. Cumhurbaşkanı’nın 13 makam uçağına sahip olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının 5 -6 bin lirayı bulan fahiş bilet fiyatları nedeniyle Ukrayna’dan çıkamamış olması bu iktidarın ayıbıdır. Şimdi deniyor ki, Romanya’ya geçip oradan THY ile ücretsiz getiriyoruz. Öyleyse, yapmanız gereken kendi imkanları ile gelebilen vatandaşlarımızın bilet ücretlerinin eksiksiz iade edilmesidir.

 

"CHP'li Çakırözer: Türkiye bu krize son derece hazırlıksız ve son derece öngörüsüz yakalanmıştır" haberi, 03 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Çakırözer: Türkiye bu krize son derece hazırlıksız ve son derece öngörüsüz yakalanmıştır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Çakırözer: Türkiye bu krize son derece hazırlıksız ve son derece öngörüsüz yakalanmıştır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Gündem Haberleri