CHP'li Engin Altay: Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na ayar veremez, verdirmeyiz

CHP'li Engin Altay: Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na ayar veremez, verdirmeyiz

CHP'li Engin Altay: Hiç kimse, Türkiye Cumhu... Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay mecliste basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altay, Charlie Hebdo dergisinin kapağında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karikatürüne tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Charlie Hebdo'nun kapağında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karikatürüne ilişkin konuştu. Altay, "Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na hakaret edemez, ayar veremez; verdirmeyiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay mecliste basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altay, Charlie Hebdo dergisinin kapağında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karikatürüne tepki gösterdi. Altay, "Hiç kimse ve hiçbir ülke, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na hakaret edemez, ayar veremez; verdirmeyiz." dedi. Altay’ın konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

"HİÇ KİMSE TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN CUMHURBAŞKANI'NA AYAR VEREMEZ"

"Fransa ile aramızda bir gerginlik var. Öncelikle biz Türkiye’yiz. İçeride tartışmalarımız olur ama dışarıya döndüğümüz zaman 83 milyonu bir olarak görürüz. Hiç kimse ve hiçbir ülke, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na hakaret edemez, ayar veremez; verdirmeyiz. Hiç kimse İslam’a hakaret edemez. İslam’da reform Macron’un işi değildir. Macron haddini bilecek."

"BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN"

"Sağlık Bakanlığı dün çok garip, ucube bir genelge yayınladı. Anayasa’nın 18’inci maddesi kimsenin zorla çalıştırılamayacağını söylüyor. Sağlık çalışanlarının morallerini yüksek tutmasını sağlaması gereken bakanlık, morallerini bozarak neyi amaçlamaktadır? Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi zarurettir. Devlet bir acil servis doktoruna bir aylık performans ödemesi olarak sadece 32 lira veriyorsa yazıklar olsun öyle devlete. Hastane döner sermayesinin raporları nerede? Sayıştay raporları diyor ki, ‘Döner sermaye gelirlerinin hastaneyi işleten şirketin elektrik, doğal gaz ödemelerine ayrılmış.’ Bunun tam adı kepazeliktir. Koronavirüsü doktorlar için meslek hastalığı bile saymayan hükümetin, hastaneyi işleten şirketlerin ekonomik sorunlarını çözme gayretini de aziz milletimize bırakıyorum. İnsanlar koronavirüs testleri için metrelerce kuyruğa girerken, Saray’da çalışanların işe test yaparak başlaması kabul edilebilir değil. İstanbul Valisi’nin çalışanlar hasta olduğu halde işe gidiyor.’ tespitini ayakta alkışlıyoruz. Umarım hükümet karantina, filyasyon çalışmalarında gerekeni yapar."

"DAMADI ETKİLEMEYEBİLİR AMA BU HER ŞEYE ZAMDIR"

"Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 8’den yüzde 12’ye çekti. 2002’de Erdoğan başbakan olduğunda 1.65 tl olan dolar, 2014’te Erdoğan cumhurbaşkanı olduğunda 2.14 tl oldu. Erdoğan partili cumhurbaşkanı olduğunda doları 4.75’ten aldı şimdi 8.25 oldu. Damadı etkilemeyebilir ama bu her şeye zamdır, icradır, iflastır, açlıktır. Merkez Bankası, ‘Kur hedefimiz yok.’ diyor. Damada, Merkez Bankası’na, Saray’a soruyorum: Kurdaki bir kuruşluk artış borcumuza 4 milyar dolar olarak yansıdığını bilmiyor musunuz?"

"KIZILAY BÖBREK TİCARETİNE BAŞLARSA ŞAŞIRMAM"

"Kızılay hediyeli kan bağışı kampanyası yaptı. ‘Kan ver, zeytinyağı vereyim diyor.’ Kan bağışını, kan ticaretine çevirdiler. İnsanlar beş kiloluk yağı almak için kanını veriyor. Kızılay yarın öbür gün böbrek ticaretine başlarsa şaşırmam."

"CHP'li Engin Altay: Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na ayar veremez, verdirmeyiz" haberi, 28 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Engin Altay: Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na ayar veremez, verdirmeyiz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Engin Altay: Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na ayar veremez, verdirmeyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  2. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  3. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  4. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  5. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  6. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  7. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  8. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  9. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  10. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  11. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  12. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  13. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  14. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  15. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  16. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  17. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  18. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  19. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  20. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
Politika Haberleri