CHP'li Karabat: 'AKP, kamudaki savurganlığı bu sefer de savunma sanayiyle örtmeye çalışıyor'

CHP'li Karabat: 'AKP, kamudaki savurganlığı bu sefer de savunma sanayiyle örtmeye çalışıyor'

CHP'li Karabat: 'AKP, kamudaki savurganlığı ... CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, 2025 bütçesi hakkında sert eleştirilerde bulundu. AKP'nin kontrolsüz harcamalarını savunma sanayisiyle örtmeye çalıştığını belirten Karabat, “Bu bütçe, AKP’nin son bütçesi olmalıdır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, 2025 bütçesiyle ilgili eleştirilerini sosyal medya üzerinden paylaştı. Karabat, "Bütçe, vatandaştan toplanan paraların kamu kurumları tarafından keyfi bir şekilde harcandığını gösteriyor. AKP, bu harcamaların denetlenmesini istemiyor ve kamudaki savurgılığı savunma sanayisiyle örtmeye çalışıyor. 2025, AKP’nin son bütçesi olmalıdır. Çünkü Türkiye, bu iki yüzlü ve vurguncu yaklaşımla ilerleyemez" dedi.

Karabat, açıklamasında şunları belirtti: "2025 bütçesiyle AKP, ‘Kontrolsüz harcama yapmaya devam edeceğim’ mesajı veriyor. Türkiye derin bir ekonomik krizle mücadele ederken, AKP keyfini sürdürme derdinde. Kamu idarelerinin durumu içler acısı. AKP, 2025 bütçesi için hazırlıklarını tamamladı ve yakında bütçe teklifi Meclis’e gelecek. 12 trilyon lira civarında vergi toplanacak ve bu bütçe, vatandaşın ödediği vergilerle oluşturulacak. Ancak, bu kaynaklar nasıl harcanacak? AKP, her kamu kurumunu kendi istihdam ofisine dönüştürdü ve devletin kurumsal yapısını mahvetti. Kamu bankalarından büyükelçiliklere, valiliklerden okullara kadar AKP’lilere koltuk ve makam otomobili sağlanıyor. Bu durum, kamu kurumlarının kontrolsüz harcama yapmasına yol açıyor."

Karabat, Sayıştay’ın 445 kamu idaresini incelediğini ve bu idarelerin etkinlik raporlarını yayınlamakla yükümlü olduğunu vurguladı. 2023 Sayıştay raporlarına göre, bu idarelerden altısının rapor sunmaktan bile imtina ettiğini, 58 idarenin ise temel mali tablolara yer vermediğini ifade etti. Ayrıca, 278 idarenin bütçe hedefleriyle gerçekleşmeleri arasındaki sapmalar hakkında açıklama yapmadığını belirtti. "Özel ödenek, dış proje kredisi, bağış ve yardım gibi kaynakların etkinlik raporlarında yer almadığı görülüyor. 16 idarenin yanıltıcı bilgi verdiği de ortaya çıktı. Sayıştay’ın yetkileri kısıtlanmış olmasına rağmen bu tespitler dikkat çekiyor. Bağımsız bir denetim kurumu kamu idarelerini denetleseydi, daha fazlası ortaya çıkabilirdi."

Sonuç olarak Karabat, "Sarayın tek derdi kontrolsüz para harcamak. Vatandaşın sorunları umurlarında değil. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamudaki çöküş sürüyor. AKP, savurganlığı bu sefer savunma sanayisiyle gizlemeye çalışıyor. 2025, AKP’nin son bütçesi olmalıdır. Türkiye bu iki yüzlü ve vurguncu yönetimle ilerleyemez" diyerek sözlerini tamamladı.

"CHP'li Karabat: 'AKP, kamudaki savurganlığı bu sefer de savunma sanayiyle örtmeye çalışıyor'" haberi, 28 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Karabat: 'AKP, kamudaki savurganlığı bu sefer de savunma sanayiyle örtmeye çalışıyor' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Karabat: 'AKP, kamudaki savurganlığı bu sefer de savunma sanayiyle örtmeye çalışıyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:04 Manchester United'da Erik ten Hag dönemi bitti
  2. 14:57 Acun Ilıcalı'nın ortak olduğu spor kanalı, kumar sektörüne giriş yapma kararı aldı!
  3. 14:50 Real Madrid'de Xabi Alonso'nun ismi gündemde: Ancelotti sezon sonu yolcu
  4. 14:24 Donald Trump: "Harris bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak"
  5. 14:24 Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız Avrupa'da tarih yazıyor!
  6. 14:13 Galatasaray'da derbi öncesinde yabancı kontenjanı sorunu: Kadroya alınmadı
  7. 13:57 AB ve NATO'dan Gürcistan’a Usulsüzlük Soruşturması Çağrısı!
  8. 13:51 Bahçeli’den Çarpıcı Açıklama: "Türkiye’nin Kürt Problemi Yok
  9. 13:46 Dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan avukat Orhan K. 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  10. 13:44 Ünlü Müzisyen Yanlış İlaçtan Dolayı Sağır Oldu!
  11. 13:23 Fatih Altaylı: CHP birinci parti, AKP bunu biliyor, yoksa Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmazlardı
  12. 13:21 Bakanlar TUSAŞ'ı Ziyaret Etti
  13. 13:17 YRP'li Geyveli'den "Öcalan" çıkışı yapan Bahçeli'ye: 'Türkiye yönetilemiyor'
  14. 13:13 "Cübbeli"den "Çakıcı ile görüştü, Bahçeli videosunu sildi" iddiasına yanıt
  15. 13:10 Abdulkadir Uraloğlu duyurdu; 29 Ekim'de bakanlığa bağlı raylı sistemler ücretsiz olacak
  16. 13:04 GKRY lideri Hristodulidis, Joe Biden'la görüşmek üzere Beyaz Saray'a davet edildi!
  17. 13:02 7 bin TL üzeri ödemede yeni dönem
  18. 12:59 İstanbul Havalimanı'nın jet yakıt ihalesi bir kez daha TÜPRAŞ'ın!
  19. 12:53 İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun evinin güvenliği için 528 bin dolar talep etti!
  20. 12:50 Bakanlık harekete geçti: Eski tip POS cihazı kullananlara ceza!
Politika Haberleri