CHP'li Karabat: AKP sanki pahalılık bitecekmiş gibi algı oluşturuyor; aslında halk büyük bir pahalılığa mahkum

CHP'li Karabat: AKP sanki pahalılık bitecekmiş gibi algı oluşturuyor; aslında halk büyük bir pahalılığa mahkum

CHP'li Karabat: AKP sanki pahalılık bitecekm... Karabat, Türk Lirası'nı değersizleştirme operasyonu yapıldığını ileri sürdü

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'nin Türk Lirası'nı değersizleştirme operasyonunu başlattığını öne sürerek, önümüzdeki süreçte hayat pahalılığının devam edeceğini vurguladı.

Karabat, seçim dönemi yaklaştığı için AKP'nin "kredi musluklarını" açacağını belirtti. İstanbul Milletvekili, AKP'nın baz etkisi nedeniyle düşecek enflasyon nedeniyle "sanki hayat pahalılığı bitecekmiş gibi algı oluşturduğunu" ama, aslında, AKP'nin parasal genişlemeye devam ettiğini yazdı.

Karabat şöyle dedi:

"Liralaşma stratejisi denilen, aslında dolar ve faiz projesi olan AKP’nin ekonomi modelinde yeni bir evreye girildi. Yıl sonuna doğru TL daha da zayıflatılacak. Vatandaşa daha fazla yoksulluk düşecek.

Önümüzdeki aylarda baz etkisiyle enflasyon daha düşük çıkacak. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi sanki pahalılık bitecekmiş gibi algı oluşturuyor. AKP, parasal genişleme sürecini tercih etti. Harcamaların daha da artmasını istiyor.

Üretim dinamiklerinin oluşmadığı, yatırımların artmadığı yerde yapılan parasal genişlemeler enflasyonu artırmayı sürdürür. Adalet ve Kalkınma Partisi bunu bildiği için baz etkisine güveniyor. TÜİK’in de verilerinin ne kadar güvenilir olduğu ortada. 

Sonuçta, kağıt üzerinde düşük enflasyon, gerçekte ise büyük bir pahalılığa mahkum halk! Peki, Türk lirası nereye savruluyor? ABD ve Avrupa Birliği merkez bankaları faiz artırımlarını sürdürecek. Adalet ve Kalkınma Partisi bunu bir fırsat olarak görüyor.

Cari açık yıl sonunda 60 milyar doları bulabilir ve Adalet ve Kalkınma Partisi bunu kapatmak için TL’yi daha değersiz kılıp ihracatta ve sıcak parada daha fazla döviz elde etmek istiyor. Her ne kadar buna “rekabetçi kur” dese de, ülkenin emeğini ve kaynaklarını yok pahasına satıyor.

Yakında başta konut olmak üzere kredi muslukları daha fazla açılacak. Seçim öncesi planlardan birisi bu. Harcamaların artmasıyla yıllık büyüme oranı da artacak. OECD ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) bu yüzden Türkiye’nin 2022 büyüme tahminlerini artırdı.

Resesyon ve parite kaybı nedeniyle Türkiye’nin Avrupa’yla yaptığı yıllık 125 milyar dolarlık ihracatta ciddi kayıplar başladı. Alternatif ülkelere yönelmek için kısa vadede ucuz TL pazarlanacak. Bunların hepsi AKP’nin günü kurtarma hamleleri.

Sonuçta, Erdoğan’ın toparlanma için yılbaşını işaret etmesinin arkasında baz etkisiyle gerileyen ve kağıt üzerinde kontrol edilen enflasyon, zayıf TL ile artacak ihracat gelirleri yatıyor. Ama vatandaşın yaşadığı gerçek hayat pahalılığı artarak devam edecek.

AKP, ekonomik kırılganlığın arttığı bu dönemde tercihini her zamanki gibi sermaye sahiplerinden yana yaparak, servet transferine devam ediyor. Devletin faiz ödemeleri zaten ana borcu çoktan geçti. Bu gidişe bir an önce dur dememiz gerekiyor!"

 

"CHP'li Karabat: AKP sanki pahalılık bitecekmiş gibi algı oluşturuyor; aslında halk büyük bir pahal." haberi, 28 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Karabat: AKP sanki pahalılık bitecekmiş gibi algı oluşturuyor; aslında halk büyük bir pahal.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Karabat: AKP sanki pahalılık bitecekmiş gibi algı oluşturuyor; aslında halk büyük bir pahal.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  2. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  3. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  4. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  5. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  6. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  7. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  8. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  9. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  10. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  11. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  12. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  13. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  14. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  15. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  16. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  17. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  18. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  19. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  20. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
Politika Haberleri