CHP'li Öztunç’tan TRT atamalarına tepki: Ressam genel müdür olmuş!

CHP'li Öztunç’tan TRT atamalarına tepki: Ressam genel müdür olmuş!

CHP'li Öztunç’tan TRT atamalarına tepki: Res... "Bize ulaşan bilgilere göre İbrahim Eren önümüzdeki günlerde Avrupa’da bir başkente büyükelçi olarak atanacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç TRT'ye yapılan yeni atamalarla ilgili  "AKP içerisindeki çeşitli kanatların kavgasının sonucu olarak, bugün bu atamalar gerçekleştirilmiştir.

Kadro oluşturmuş artık devletin resmi yayın organlarında ‘patron benim’ diyor Fahrettin Altun" dedi. “Liyakat deseniz yok. Ressam, genel müdür olmuş” diyen Öztunç,   görevden alınan eski TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in  Londra’ya Büyükelçi olarak atanacağını söyledi.

TRT'ye yönelik atamalar ve yönetim yapısına ilişkin karar, bugün,  Resmi Gazete'de yayımlandı. Görev süresi sona eren TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yerine Mehmet Zahid Sobacı atandı.  Yeni TRT Yönetim Kurulu Başkanı ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak oldu. Prof. Dr. Ahmet Albayrak Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi. Yeni Yönetim Kurulu'na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in oğlu Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ile Sabah yazarı Hilal Kaplan da girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, TRT'nin yeni yönetim yapısı değitirilerek yeni atamalar yapıldı. Atamalarla ilgili  CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, şunları söyledi:

Goebbels’in medya yapılanması tamamlanmak üzere

TRT’de yeni yapılan atamalar AK Parti içerisindeki bir kavganın hem göstergesi hem de sonucu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Anadolu Ajansı’ndan sonra TRT’ye hakim olduğunu da görüyoruz. Mehmet Zahit Sobacı TRT Genel Müdürü oldu. Yine Fahrettin Altun’a yakın bir isim. Goebbels’in medya yapılanması tamamlanmak üzere. Fahrettin Altun, tüm medyayı ele geçirmek üzere.

"Altun ‘Patron benim’ diyor"

Baktığımız zaman yeni yönetim kurulunda hem Fahrettin Altun’a yakın isimler var, SETA‘dan arkadaşları var Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşları var. Kendisi istediği gibi bir kadro oluşturmuş. Artık devletin resmi yayın organlarında ‘patron benim’ diyor, Fahrettin Altun. Adalet ve Kalkınma Partisi içerisindeki çeşitli kanatların kavgasının sonucu olarak, bugün bu atamalar gerçekleştirilmiştir.

"Fahrettin Altun TRT’yi ele geçirmiş durumda"

Liyakat deseniz yok. Ressam, genel müdür olmuş. Bir zamanların TRT’si nerede, bugünkü TRT nerede? Aynı zamanda yeni gelen yönetim kurulu üyeleri; başkanı, genel müdürü bunlar iki, üç dört maaş alacaklar. Bir kısmı Basın İlan Kurumu’nda zaten görevli. Bir kısmı İletişim Başkanlığı’nda görevli. Bir de TRT’den maaş alacaklar. Yeni yönetimde bakan oğlu var. Bakan arkadaşı var. SETA’cı var. Pergolacı Fahrettin Altun TRT’yi ele geçirmiş durumda.

“Eski Genel Müdür İbrahim Eren büyükelçi olarak atanacak”

Peki TRT’nin eski Genel Müdürü İbrahim Eren ne olacak? Kullanıldı, zamanı doldu, çöpe mi atılacak? Bize ulaşan bilgilere göre İbrahim Eren önümüzdeki günlerde Avrupa’da bir başkente büyükelçi olarak atanacak. İngiltere Londra’ya Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen Büyükelçi olarak atanacağı iddiası Ankara’da kulislerde konuşuluyor. Yandaşlığın mükafatı olarak büyükelçi olarak atayacaklar.”

"CHP'li Öztunç’tan TRT atamalarına tepki: Ressam genel müdür olmuş!" haberi, 14 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Öztunç’tan TRT atamalarına tepki: Ressam genel müdür olmuş! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Öztunç’tan TRT atamalarına tepki: Ressam genel müdür olmuş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  2. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  3. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  4. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  5. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  6. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  7. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  8. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  9. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  10. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  11. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  12. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  13. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  14. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  15. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  16. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  17. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  18. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  19. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  20. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
Politika Haberleri