CHP'li Polat Şaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: AK Parti Tunceli İl Başkanı'nın korucularla ‘gizli’ bir toplantı yap

CHP'li Polat Şaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: AK Parti Tunceli İl Başkanı'nın korucularla ‘gizli’ bir toplantı yap

CHP'li Polat Şaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: AK... CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın Pertek'te korucularla yaptığı toplantıda “AKP için çalışacaksınız, ayağınızı denk alın” dediği iddialarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Söz konusu iddiaların araştırılması ve güvenlik korucularının istifa sebeplerinin ortaya çıkarılması amacıyla Bakanlığınızca bir çalışma yapılmış mıdır veya yapılacak mıdır” diye sordu.

CHP'li Şaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın 20 Ekim 2021 tarihinde Tunceli’nin Pertek ilçesinde bir çay bahçesinde toplantı yaptığı koruculara “AKP için çalışacaksınız, Adalet ve Kalkınma Partisi için çalışanlar nöbet tutmayacak, partimiz için çalışmayanları ise en zor görevlere vereceğiz. Ayağınızı denk alın” dediği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Şaroğlu, şu soruları yöneltti:

"Koruculuk görevinden istifa edenler olmuş mudur?"

“-AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, Pertek ilçe merkezinde görev yapan güvenlik korucularıyla 20 Ekim 2021 tarihinde ‘gizli’ bir toplantı yaptığı iddiaları doğru mudur? İddia edilen toplantı gerçekleştirilmiş ise amacı nedir ve toplantıya katılmayı reddeden korucuların mobbingle tehdit edildiği doğru mudur?

-AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, Pertek ilçe merkezinde görev yapan güvenlik korucularıyla 20 Ekim 2021 tarihide gerçekleştirildiği iddia edilen toplantı sonrası koruculuk görevinden istifa edenler olmuş mudur?

“İlçe jandarma karakol komutanı toplantıya karşı çıktı"   

-Güvenlik korucularından sorumlu olan Pertek Merkez İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Arslan’ın, 1 yıl görev uzatma talebinde bulunduğu ve görev süresinin uzatıldığı halde Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na tayin edilmesinin sebebi, söz konusu toplantıya karşı çıkmasından dolayı mıdır?”

-AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, geçen yıl Pertek ilçe merkezinde görev yapan güvenlik korucularıyla ‘gizli’ toplantı yaptığı iddiasının yanı sıra yakın zamanda Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakolunda askeri tören kıtası ile karşılandığı ortaya çıkmıştı. İl Başkanı Özaydın’ın, Tunceli kapsamındaki güvenlik birimlerine ‘özel’ ilgisinin nedeni nedir ve güvenlik birimleri, diğer parti temsilcilerinin talebi doğrultusunda bu benzeri toplantıları ve resmi karşılamaları gerçekleştirmekte midir?

-Görevleri, ilgili mevzuatlarla belirlenmiş olan güvenlik korucularının, bir siyasi parti il başkanının düzenlediği toplantıya katılmaları aynı görev kapsamı ile örtüşmekte midir?

-Söz konusu iddiaların araştırılması ve güvenlik korucularının istifa sebeplerinin ortaya çıkarılması amacıyla Bakanlığınızca bir çalışma yapılmış mıdır veya yapılacak mıdır?”

 

"CHP'li Polat Şaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: AK Parti Tunceli İl Başkanı'nın korucularla ‘gizli’ bir ." haberi, 02 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Polat Şaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: AK Parti Tunceli İl Başkanı'nın korucularla ‘gizli’ bir .. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Polat Şaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: AK Parti Tunceli İl Başkanı'nın korucularla ‘gizli’ bir .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  2. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  3. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  4. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  5. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  6. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  7. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  8. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  9. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  10. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  11. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  12. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  13. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  14. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  15. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  16. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  17. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  18. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  19. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  20. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
Politika Haberleri