CHP’li Şener: 'Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye'

CHP’li Şener: 'Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye'

CHP’li Şener: 'Sefalet endeksinde dünya şamp... CHP milletvekili Şener, Türkiye’nin vaziyetinin Arjantin'den daha kötü olduğunu dile getirerek, 'Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye, ikinci Arjantin' açıklamalarında bulundu.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener,

“Telekom özelleştirilirken 8 sütuna manşet şu cümleyi görürsünüz. ‘Başbakan Yardımcısı Şener: Bu ekonomik politikalarla Arjantin'e döneriz.’ Başlık aynen böyledir. Şimdi Türkiye'nin vaziyeti Arjantin'den de beterdir. Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye, Arjantin ikinci durumda” dedi. 

“Maltepe Ekonomi Forumu'nun” CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu moderatörlüğünde yapılan 'Türkiye’de Ekonomik Sorunlar ve Çözümler' başlıklı oturumunda yoksullaştıran yapısal ekonomik sorunlar konuşuldu. Oturumda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Saye Böke, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuşmacı olarak katıldı. 

Konuşmacılar fakirleştiren geril dağılımının nedenleri ve bundan çıkışı içeren önerilerini paylaştı. 

"Dünyayı küçük boydan mikro boya dönüştürmüştür. Dünya bir ağ toplumuna dönüştü. Bilgi, sermaye, insanlar, mallar, yerküre üzerinde sınır tanımaksızın dolaşmaya başlamıştır ve yarış hızlanmıştır. Bu yarışta kim avantajları elde ederse gelecekte başarılı olanlar da onlar olacaktır"

diyen CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, şunları söyledi: 

"AK Parti iktidarının da başlangıcı küreselleşmenin üçüncü evresinin başıdır. Ama maalesef AK Parti bu konjonktürel avantajı ıskalamıştır. Türkiye'nin bugüne kadarki 20 yıllık dönemini israf etmiş, harcamış ve ülkeye maliyet yapmıştır. Bu son derece önemli."

"Bütün kamu gücü ve kamu kaynakları bireysel ihtiyaçlara göre şekillendirildi"

"İktidara gelen bir partinin ne yapacağını bilmesi lazım. Pratik pragmatik bireysel ihtiraslara göre başladığınız zaman kurguyu yanlış tutarsınız. Mevcut iktidarın yaptığı da budur. Zaten sistem gittikçe otoriterleştirilmiş. Bütün kamu gücü ve kamu kaynakları bireysel ihtiyaçlara göre şekillendirilmiş. Ülkenin içinde bulunduğu koşullara göre dünyanın aldığı yola göre, bir kurguya bir yapılanmaya göre ülkeyi çekememiştir. Bazıları 'İlk dönem başarılı değil miydi' derler. Hayır, başladığından itibaren konjonktürü okuyamamıştır ve yanlış bir istikamete yönelmiştir. Şu modaya her zaman kızarım, ‘Benim bulunduğum dönem iyiydi de benden sonra işler tersine döndü' falan derler. Ben buna hiç prim vermem. Çünkü, bir sistemin içinde tek başına bir kişi bir anlam ifade etmez. Evet hele sistem otoriterleşmişse, o sistemle ilgili kurguları oluşturan en baştakidir. O bakımdan ilk başlangıçtan itibaren söylüyorum. Avrupa Birliği (AB), demokrasi, insan hakları, 3 şeyle mücadele gibi sözler aslında ana kurgu değildi. Türkiye'de meşruiyet elde edememiş bir liderin Türkiye'de meşruiyet elde edebilmek için dış güçlere, AB sürecine, hatta ABD'ye yaslanmak suretiyle içerideki meşruiyetini kazanma süreciydi o. Yerine oturduğunu, meşruiyetini elde ettiğini hissettiği andan itibaren de bu başlangıçtaki kavramların hiçbirinin bir değeri olmamıştır. O dönemi bununla yorumlamak lazım."

"Bence ilk dönemde 2 büyük yanlış vardır ve büyük bir fırsat israfı vardır"

"Bence ilk dönemde 2 büyük yanlış vardır ve büyük bir fırsat israfı vardır. Bunlardan biri özelleştirmedir. Özelleştirme ekonomimiz rasyonelleşmesi için yapılmamıştır. Eğer siz ekonominin rasyonelleşmesi için yapmıyorsanız özelleştirmeyi, üzerinden kimin hangi parayı kazanacağını, kârın rantın kime gideceğini hesaplıyor ve özelleştiriyorsanız, o bu ülkenin cumhuriyetin kuruluşundan beri ortaya çıkardığı birikimlerinin heba edilmesi demektir. Orada temel bir yanlış vardı. Ama bugünlerde Telekom gündemde. Bana ‘Galataport’ soruldu. Şunu söyleyeyim. Özelleştirme bana bağlıydı. Anlaşamadığımız için ilk günlere de bırakmıştım zaten. Hiçbir özelleştirmede görev almadım."

"Şimdi Türkiye'nin vaziyeti Arjantin'den beterdir"

"Telekom özelleştirilirken 11 Temmuz 2005 tarihli Milliyet gazetesine bakarsanız 8 sütuna manşet şu cümleyi görürsünüz. Telekom’un özelleştirilmesini kastederek verdiğim bir demeçti. ‘Başbakan Yardımcısı Şener: Bu ekonomik politikalarla Arjantin'e döneriz’. Başlık aynen böyledir. Şimdi Türkiye'nin vaziyeti Arjantin'den de beterdir. Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye, Arjantin ikinci durumda. "

"Türkiye'yi güzel günlerin beklediğine ben samimi olarak inanıyorum"

"‘Siz bu kadar enkazın altında neyi ortaya koyacaksınız’ denildiği zaman, herkes kadrolara bakıyor. 'Sizin kadrolarınız var mı? Kimler?' O çok güzel ifade edildi. Liyakat esasına dayalı olarak geniş bir kadrosu var CHP'nin. Yani burada çok sayıda panelistimiz var. Öğretim üyesidir, ekonomisttir. Alanında liyakat sahibidir. Bunların hepsi ve burada bulunanlar dışında da Türkiye'de mevcut olan bütün liyakatli kadrolar CHP iktidarının kadrolarıdır. 'Yeni kadrolar' dediğimiz şey budur. Onun için Türkiye’de kadroları en zengin, en yetenekli ve Türkiye'ye en iyi şekil verecek insanlar bu çerçevede bu çatı altında gelecek iktidarın kadroları olarak varlardır. Onun için kimsenin endişe etmesine gerek yok. Türkiye'yi güzel günlerin beklediğine ben samimi olarak inanıyorum."

"CHP’li Şener: 'Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye'" haberi, 12 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Şener: 'Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye' haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Şener: 'Sefalet endeksinde dünya şampiyonu Türkiye' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Politika Haberleri