CHP'li Soyer'den kiraz üreticisine destek sözü 

CHP'li Soyer'den kiraz üreticisine destek sözü 

CHP'li Soyer'den kiraz üreticisine destek sözü  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2 Haziran'da seçimin tekrarlanacağı Denizli'nin Honaz ilçesini ziyaret etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Soyer Türkiye'de yanlış tarım politikalarının uygulandığını belirterek,...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2 Haziran'da seçimin tekrarlanacağı Denizli'nin Honaz ilçesini ziyaret etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Soyer Türkiye'de yanlış tarım politikalarının uygulandığını belirterek, "Honaz'ın kirazını dünya markası yapacağız. Honaz'lı üretici kardeşim bilsin ki ürettiği kiraz asla elinde kalmayacak. Gerekirse İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz satın alacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Yüksek Seçim Kurulu tarafından 2 Haziran'da seçimlerin yeniden yapılmasına karar verilen Denizli'nin Honaz ilçesini ziyaret ederek, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yüksel Kepenek'in düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İzmir Belediye Başkanı Soyer'i, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP'li Honaz Belediye Başkan adayı Kepenek ve kalabalık partili grup karşıladı. Soyer'e İzmir CHP İl Başkanı Deniz Yücel de eşlik etti. 2 Haziran'da yerel seçimlerin tekrarlanacağı ilçede halkla selamlaşarak sohbet eden Soyer, daha sonra iftar sofrasına oturdu.

'YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ'

Yemeğin ardından hazırlanan platforma çıkarak halka hitap eden Soyer, Ege Bölgesi'nin dünyanın en bereketli topraklarına sahip olduğunu söyledi. Türkiye'de yanlış tarım politikaları uygulandığını belirten Soyer, "Eskiden öğretmenlerimiz bize, 'Bu ülke kendi kendine yeten 7 ülkeden biridir. Biz dünyanın tahıl ambarıyız' derlerdi. Biz de bununla gurur duyardık. Sonra ne oldu da biz samanı gübreyi ithal eden hale getirdik. Topraklar bereketini mi yitirdi? Sadece yanlış tarım politikaları bizi bu noktaya getirdi. Onun için biz yerelde tarımı ileriye götürebiliriz. Nereden biliyorum, Seferihisar'dan biliyorum, İzmir'den biliyorum" dedi.

'HONAZ'IN KİRAZINI DA DÜNYA MARKASI YAPACAĞIZ'

Dünyada en kaliteli kirazların yetiştiğini yerlerden birinin Honaz ilçesi olduğunu belirten Soyer, "Yüksel Kepenek Başkan seçildiğinde, Honaz İzmir'in bir ilçesi gibi olacak. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak nasıl Seferihisar'da mandalinayı bir dünya markası yaptıysak, Honaz'ın kirazını da dünya markası yapacağız. Honaz'lı üretici kardeşim bilsin ki ürettiği kiraz asla elinde kalmayacak. Gerekirse İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz satın alacağız" diye konuştu. Millet İttifakı Honaz Belediye Başkan adayı Kepenek ise, Soyer'e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Birlikte üreteceğiz, birlikte paylaşacağız ve güzel günler göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"CHP'li Soyer'den kiraz üreticisine destek sözü " haberi, 21 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP'li Soyer'den kiraz üreticisine destek sözü  haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Soyer'den kiraz üreticisine destek sözü  2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Boş

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  2. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  3. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  4. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  5. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  6. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  7. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  8. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  9. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  10. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  11. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  12. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  13. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  14. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  15. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  16. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  17. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  18. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  19. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  20. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
Haberleri