CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!

CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!

CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yeri... MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2024 Yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Cumhuriyet Halk Partisi mensubu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yönetimindeki meclis salonunda düzenlendi.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2024 Yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yönetimindeki meclis salonunda düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan başkan Zeyrek, şunları söyledi;

"Ülkemizde her geçen gün alım gücü düşüyor. Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Gençlerimiz iş bulma çabasında ve maalesef çoğu yurt dışına gitmek istiyor.

Ülkemizde durum bu haldeyken şehrimizde hemşehrilerimizin Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığını onlarca kere ifade ettim. Seçim süreci süresince sevgili hemşehrilerimin de bana en çok ilettiği konu su pahalılığıydı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de Manisalıların bizi bu göreve seçmesiyle ilk 2 ton suyu 1 TL sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirim uygulayacağımızı ve kartlı sayaç zorunluluğunu ortadan kaldıracağımın sözünü vermiştim.

Sağ olsun hemşehrilerimin büyük bir destekle bizleri bu göreve seçti, hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün halkımızın aile ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan ilk 2 ton su 1 TL sözümüzü yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Aynı zamanda bir dayatma haline gelen yurttaşlarımız için bir çileye dönüşen mecburi kartlı sayaç uygulamasına siz değerli meclis üyelerimizin oylarıyla son vereceğimize umuyorum."

"MANİSALILAR KENDİ KARARLARINI VERME ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP OLACAK"

"Yaptığımız emekler sonucunda ilimiz genelinde mesken ve türevlerinde insani kullanım hakkı olan suyun ilk 2 tonunu 1 liraya vereceğiz, inşallah. Sonraki kademelerde ise gene söz verdiğim gibi suyumuzu yüzde 30 indirimli olarak halkımıza ulaştıracağız," ifadelerini kullanan Zeyrek, şöyle konuştu:

Kurulumuzdan alınan kararla yeni fiyat tarifelerimizi 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Manisa il genelinde uygulamaya başlayacağız. Kartlı sayaçlarla ilgili yaptığımız düzenleme ile genel kurulumuzda alacağımız kararla kartlı sayaç zorunluluğuna da son vereceğimizi umuyorum.

Halkımızın istemediği bir uygulamayı, zorunlu bırakma anlayışını da sürdürmeyeceğimizi de ifade etmek istiyorum. Manisalılar artık su sayaçları mevzusunda kendi kararlarını verme özgürlüğüne sahip olacak.

Mevcut kartlı sayaç kullanıcıları talep etmedikleri halde artık mekanik sayaca geçirilmeyecek. Süreçle ilgili öncelikli olarak hemşehrilerimizin MASKİ Genel Müdürlüğü ve tüm ilçelerimizde MASKİ İlçe Şefliklerine bizzat dilekçe ile başvuruları alınacak gelen taleplere göre mekanik sayaç temini yapılacak olup peşinden dönüşüm işlemlerini tamamlayacağız.

Teminat bedelinde de 80 metreküpten 45 metreküpe düşürerek bir indirme daha gittiğimizi burada ifade etmek istiyorum."

"CEMEVLERİMİZDEN, CAMİLERİMİZ VE MEZARLIKLARIMIZDAKİ GİBİ SU KULLANIM BEDELİ ALMAYACAĞIZ"

"Belediyecilik, ayrım yapmadan halkın, vatandaşın ihtiyacının karşılamakla mesuldür. Sosyal belediyeciliğimizin de aslı budur. Bu güzel şehrimizde hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimlere eşit hizmet verme anlayışı ile tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız.

Bu anlamda Alevi yurttaşlarımızın ibadethanesi olan cemevlerimizden, camilerimiz ve mezarlıklarımızdaki gibi su kullanım bedeli almayacağız.

Halkımız bizlere senelerdir süre gelen sıkıntılarını söyledi, biz de bu tarz şeyleri çözeceğimizin sözünü verdik. Bugün bizleri bu göreve layık gören tüm hemşehrilerimizin dertlerini bir bir çözeceğimizi ilk adımlarını atmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum."

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Başkan Zeyrek'in konuşmasının ardından, MASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2024 yılı ücret tarifesi ve mekanik sayaç kullanımına ilişkin önerge komisyona havale edildi ve toplantıya ara verildi. Ara sonrasında tekrar toplanan genel kurulda, komisyondan gelen önerge oy birliğiyle kabul edildi.

"HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde muhalefet tarafından yapılan ticarethanelere indirim yapılması önerisi üzerine Başkan Zeyrek, ticarethane sahiplerinin de meskenlere uygulanan indirimden faydalanacağını ifade etti.

Zeyrek, "Halkımızın her ferdine olduğu gibi kendilerine bir nebze destek olacaktır. Ama bütçedeki duruma bakıp eğer bütçemiz el verirse ticarethane sahibi olan arkadaşlarımıza, yurttaşlarımıza da hizmetlerimiz devam edecek," sözlerini söyledi. 

"CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!" haberi, 18 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
  2. 16:42 Hakan Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
  3. 16:34 İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
  4. 16:32 KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
  5. 16:13 Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
  6. 16:11 CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
  7. 16:09 Fidan açıkladı: Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
  8. 16:04 Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
  9. 15:55 Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
  10. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  11. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  12. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  13. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  14. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  15. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  16. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  17. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  18. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  19. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  20. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
Politika Haberleri