CHP'nin Hatay aday adaylarından Lütfü Savaş bildirisi: Kaybedersiniz

CHP'nin Hatay aday adaylarından Lütfü Savaş bildirisi: Kaybedersiniz

CHP'nin Hatay aday adaylarından Lütfü Savaş ... "Hatay Halkı’nın iradesini yok sayan dayatmaları kabul etmiyoruz"

Hatay'da CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı 5 isim, Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine basın bildirisi ile tepki gösterdi.

CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Hikmet Çinçin, H. Cihat Açıkalın, Serkan Topal, Ayhan Kara ve Birol Ertem, mevcut başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine basın bildirisi ile tepki gösterdi. 5 ismin ortak yayınladığı bildiride "Hatay halkının iradesinin yok sayıldığı" belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Amacımız hem deprem faciasıyla neredeyse yerle bir olan Hatay'ımıza yönetsel anlamda hizmet etmek, hem de partimiz için ülke genelinde esen ve partiye mesafeli olan kitleyi bile cezbeden değişim heyecanını yaşamın her alanına yaymaktı. Ancak söz konusu değişim, zihniyet değişimi, ilkelere uymak ve partinin etik değerlerini sahiplenmekle mümkün olabilirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 'Alternatif bulamadık' sözleri aday adayları arasında bulunan, biri bir dönem, diğeri iki dönem TBMM’de halkını temsil etmiş iki milletvekilini, dört dönem süresince Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nı yöneten bir başkanı, Hatay Barosu’nu iki dönem yöneten bir başkanı ve uluslararası arenada yönettiği şirketleri dünya çapında bir marka yapan bir işadamını, destekçilerini ve halkı ciddi bir şekilde rencide etmiştir. Gerek ulusal ve uluslararası görsel ve yazılı basında, gerekse sosyal paylaşım sitelerinde yüz binlerce insanımızın tepkileri Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı mevzusunda alınan kararın infial yarattığının en önemli göstergesidir.

Hatay halkı, haklarını ve özgürlüğünü savunmayı, hesap sormayı bilir, laik ve demokrattır, devletine bağlıdır, ayrımcılığa, kibir ve dayatmalara müsaade etmez, şehre ve topluma zarar verenleri affetmez. Hal böyle iken CHP’nin parti yöneticilerinin aday belirleme mevzusunda verdikleri sözlerin, açıklanan adayda vücut bulmadığına üzülerek tanık olduk. Başarısızlığı tescil edilmiş ve halkın gözünde itimatını yitirmiş bir şahısla yola devam kararının doğru olmadığını, bu kararın seçimin peşinen kaybedildiği, Hatay’ın yaralarını derinleştirdiğini ve değişime olan inancı zayıflattığını, her şeyden önemlisi; bu durumun partiden kitlesel kopuşlara sebebiyet vereceğini ve bunun sonucunda Hatay ilimiz, insanlarımız ve partimiz adına telafisi imkansız sorunlarla karşılaşacağımız gerçeğinin altını çizmek isteriz. Hatay Halkı’nın iradesini yok sayan dayatmaları kabul etmeyeceğimizi beyan ediyor; CHP'nin yetkili kurullarınca verilen kararın ne kadar doğru olduğunun değerlendirmesini kıymetli halkımızın takdirine bırakıyoruz.”

"CHP'nin Hatay aday adaylarından Lütfü Savaş bildirisi: Kaybedersiniz" haberi, 17 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'nin Hatay aday adaylarından Lütfü Savaş bildirisi: Kaybedersiniz haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'nin Hatay aday adaylarından Lütfü Savaş bildirisi: Kaybedersiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:53 Doların baskısı artıyor: Yatırımcılar TL varlıklara yöneldi
  2. 13:32 Birleşmiş Milletler açıkladı: "Yaklaşık 110 bin kişinin Refah'tan kaçtığı tahmin ediliyor"
  3. 13:21 Ümit Özdağ Fatih Portakal'a ateş püskürdü: "Adresinizi verirseniz size gözlük ve kulaklık yollarım"
  4. 13:21 Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Kötü Haber: Talepleri Reddedildi
  5. 13:12 Popstar Bayhan Spotify'da Dünya Viral Listesi'nde zirveye çıktı
  6. 13:09 TikTok, Yapay Zeka İçeriğini Etiketleyerek Şeffaflığı Artırıyor
  7. 13:05 Evde Yunan Lezzeti: Saganaki Tarifiyle Lezzet Şöleni!
  8. 13:01 Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
  9. 12:56 Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
  10. 12:53 İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor
  11. 12:49 İngiltere Merkez Bankası Başkanı: Politika Faizinde Değişiklik Yok
  12. 12:45 Pentagon Sözcüsü: ABD, İsrail'e Silah Yardımını Gözden Geçiriyor
  13. 12:44 Yasmin Erbil Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın Kucağında Çıktı!
  14. 12:41 Haluk Levent'ten İsrail'e Sert Tepki: 'Çocukların Ölümünü Nasıl Savunabilirsiniz?'
  15. 12:36 Süheyl Batum: Galatasaray'ı Küresel Arenada Taçlandırmak İçin Hazırız!
  16. 12:02 Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!
  17. 11:40 Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
  18. 11:39 Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
  19. 11:33 Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
  20. 11:30 Dolar kuru sabitlendi, temkinli bekleyiş devam ediyor
Politika Haberleri