CHP’ye komplo mu kuruluyor? ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışmasında taraflar ne söyledi?

CHP’ye komplo mu kuruluyor? ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışmasında taraflar ne söyledi?

CHP’ye komplo mu kuruluyor? ‘Saray’a giden C... Türkiye siyaseti 3 gündür, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın, "Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li" iddiasını konuşuyor. Dün gece sözcü.com.tr'ye açıklama

Türkiye siyaseti 3 gündür, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın, "Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li" iddiasını konuşuyor. Dün gece sözcü.com.tr'ye açıklama yapan Turan'ın, "Kaynağımın iddia ettiği isim Muharrem İnce" demesi üzerine alevlenen tartışmada İnce, hakkındaki iddialara "İspatlanırsa Taksim'de yakarım" diye yanıt verdi.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım'da yayımlanan yazısında, "CHP'li olduğu belirtilen o önemli kişi Külliye'ye kendi aracıyla değil, değişik plakalı başka bir araçla girdi. Kapıdaki görevliler talimat aldıkları için bilinmeyen plakalı aracın Külliye'ye girmesine izin verdiler" dedi.

TARTIŞMA, KÖŞE YAZISIYLA BAŞLADI

Turan, söz konusu yazısında şu iddialarda bulundu:

"Önemli kişi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir süre sohbet ettikten sonra yine değişik plakalı başka bir araçla Külliye'yi terk etti. CHP'li önemli kişinin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile memleket meselelerini konuştuğu, Erdoğan'ın ona:- 'Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir.' dediği belirtildi. CHP'li siyasetçinin önce ses çıkartmadığı, sonra itiraz eder gibi bir ifadeyle:

- 'Engellerim var' şeklinde cevap verdiği ifade edildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise:

- 'Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum' şeklinde yanıt verdiği belirtiliyor.

Şimdi 'Kim bu önemli CHP'li?' diye soracaksınız değil mi?

Külliye'ye, yani Saray'a yakın haber kaynağım bana önemli bir CHP'linin adını söyledi. Ben de bunu sormak için o kişiyi aradım fakat tüm çabalarıma rağmen ulaşamadım. Onayını almadığım için de hiçbir isim açıklamıyorum."

İNCE'DEN İLK TEPKİ: SARAY KAPILARINDA GENEL BAŞKANLIK KOVALAYAN İSMİ AÇIKLAMALI

Söz konusu iddia, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı ve tartışmalara neden oldu. CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeyi kullandı:

"CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP'ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır."

ERDOĞAN: CUMHURBAŞKANLIĞIMI ORTAYA KOYUYORUM

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'da dün yaptığı açıklamada, söz konusu iddialara ilişkin, "Şaşırmadım, doğrudur. Erdoğan, CHP‘yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor” değerlendirmesinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmediğin takdirde CHP’nin genel başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun ve çek git" şeklinde yanıt verdi.

'O KİŞİ MUHARREM İNCE' AÇIKLAMASI

Saray'dan ve CHP'den art arda gelen açıklamaların ardından, dün sağlık sorunları için gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'dan sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Rahmi Turan, iddia ettiği kişinin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Turan, şu açıklamada bulundu:

“Uzun bir süredir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi sizden öğrendim… O zaman Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum.

Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu. Ama önemli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek…'

İLK AÇIKLAMA: KENDİMİ YAKARIM

Aynı dakikalarda konunun canlı tartışıldığı CNN Türk kanalındaki programda konuşan CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş aracılığıyla hakkındaki iddiaya yanıt veren Muharrem İnce, ''Kanıtlanırsa Taksim'de kendimi yakarım'' şeklinde yanıt verdi.

'BENİM ÜZERİMDEN PARTİ İÇİ MUHALEFETE YÖNELİK ŞEREFSİZCE BİR SALDIRIDIR'

​İnce, daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İnce, şunları kaydetti:

"Daha ilk günden Rahmi Turan’ın dile getirdiği iddiaların merkezine benim adımın oturtulacağını bana gelen bilgiler doğrultusunda tahmin etmiştim.

Bunun benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik bir operasyon olduğunu ve bunun Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini biliyordum. Tahminlerimde yanılmadım.

İddiaların benimle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur, olamaz. Bu bana, benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırıdır. Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve kaynağım dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız.

Bu iş elbette sadece yargıyla sınırlı kalmayacaktır. Siyaseten bu operasyonun parçası olan ve Cumhurbaşkanlığı seçim akşamından bu yana şahsıma yönelik kampanya yürütenlerle de hesaplaşmamız kamuoyunun huzurunda devam edecektir.

İNCE, CHP YÖNETİMİNE ÇAĞRI YAPTI

Şundan herkes emin olsun ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır.

Ben kendimin ne olduğunu biliyorum. Madem ismimi ortaya attınız elinizdeki belgeleri de tüm Türkiye ile paylaşmanızı bekliyorum. Bu konu artık benim için siyasi bir konu olmanın çok ötesine geçmiş bulunmaktadır.

CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya da taraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir."

TURAN: KAYNAĞIMI SORMAYIN

İnce'nin açıklamalarının ardından  CNN Türk canlı yayınına bağlanan Rahmi Turan, ''Kaynağım Saray çevrelerine yakın bir gazeteci. 20 yıldır tanıdığım bir gazeteci arkadaş. Kaynağımı sormayın. Araştırılsın, bulunsun. Benim bildiğim bu kadar. Bir gazeteci kaynağını açıklar mı? Ayıp bu. Cumhurbaşkanı doğru söylüyordur, Sayın İnce doğru söylüyordur. Bu beni ilgilendirmez, ben duyduğumu yazdım. Kaynak belki kendisi açıklar, ama kaynak kim diye zorlarsanız çok ayıp bir şey olur'' şeklinde konuştu.

UĞUR DÜNDAR: AYNI HABER BANA DA GELDİ, GAZETECİLİK İLKELERİYLE BAĞDAŞMAZ DEDİM

Turan'ın ardından deneyimli gazeteci Uğur Dündar da CNN Türk canlı yayınına bağlandı. Dündar, kendisine de böyle bir haberin geldiğini belirterek, "Ben bunu alınca şöyle düşündüm bir defa bu haberin belgesi yok belgesi olmayan bir haber yapmak gazetecilik ilkeleri bağdaşmaz. Çünkü kaynağı ne kadar güvenilir olursa olsun o da yanıltılabilir" dedi.

Dündar, "Ben bu haberin Muharrem İnce’yi karalamak için yapıldığını düşündüm. Hiçbir CHP’linin Saray’dan icazet alacağına inanmıyorum. Hala aynı kanıdayım" derken, "Bu kumpas kaynağa, Rahmi Abi’ye, Sözcü’ye yapılmış olabilir. Sözcü’nün saygınlığına gölge düşürmek için yapılmış olabilir. Muharrem İnce’yi bertaraf etmek için yapılmış olabilir. Kurultayda aday olacak herhangi bir kişi sarayın adamı olarak yaftalanmış olur" açıklamasında bulundu.

İKİNCİ AÇIKLAMA: HERKES HATA YAPABİLİR

Turan, daha sonra da Habertürk yayınına bağlanarak şunları söyledi:

"Ben kaynağa güvendiğim için inandım ve yazdım ama hata yapmıştım, pişman oldum. Burada yanlış olan bir şey var. Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı haklıdır. Ben de bunu düzeltmek için gerekeni yapacağım, gazetemde yazacağım. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım."

Öte yandan Turan, bugün de bir yazı kaleme aldı. Turan, merakla beklenen yazısında "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" gündemini ele aldı.

YILMAZ ÖZDİL'DEN GAZETESİNE: KURULTAY HESAPLARINA ALET OLMADAN...

Bir diğer Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ise bugünkü köşesinde hem gazetesini hem de Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Özdil, Kılıçdaroğlu’na yönelik, "Chp’yi bu zihniyet yönetirken, Chp’ye zarar vermek için Akp’ye gerek var mı? Kılıçdaroğlu, Saray’a giden Chp’li yazısını doğruluyor, isim vermek istemiyorum diyor… Yok öyle!” ifadelerini kullanırken, “Sözcü gazetesi, kurultay hesaplarına alet olmadan, Saray’a giden Chp’linin ismini açıklamak zorundadır" dedi.

MERDAN YANARDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

TELE1 ve ABC gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da sosyal medya hesabı üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na , "Muharrem İnce haberi yalanladı. Kılıçdaroğlu olaya müdahale edip tezgahı çökertmelidir" çağrısında bulundu.

Yanardağ, Sözcü gazetesi, CHP ve Kılıçdaroğlu'na (ve İnce'ye) yönelik ucuz bir tezgahın aracı olmamalı. Turan büyük olasılıkla sarayın bir adamı tarafından yanıltıldı. Rahmi Abi, bu ismi kendisine kimin verdiğini açıklamalıdır. Bu bir AKP operasyonudur. Rahmi Turan ve Sözcü gazetesi maalesef bu işte kullanıldı. AKP'nin çözüldüğü bir dönemde amaç CHP'yi tartıştırmaktı, başaramadılar ama tartışmanın yönünü de değiştirdiler. Bu oyun bozulabilir; Rahmi Turan, bu yanıltıcı bilgiyi veren kaynağını açıklamalıdır. Eğer kaynak sizi yanıltmışsa, gazetecilik kuralları ve etiği gereği onu açıklayabilirsiniz. T. Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Hak ve Sorumluluklar Bildirgesi" de böyle diyor" dedi.

ÇELEBİ: CHP'Yİ KİMSE KARIŞTIRAMAZ

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de "CHP'yi kimse karıştıramaz" çıkışı yaptı. Çelebi, "Genel Başkanımız Sn.Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. İnce yan yana gelip bu komplonun sorumlularını bulacak ve gereğini yapacaklardır. CHP bugün tek yumruk,tek yürek olmak zorundadır. Kirli eller iktidar yürüyüşümüzü durduramayacak!" dedi.

EREN ERDEM: SARAY'A GİDEN CHP'Lİ HABERİ BALONDUR

CHP PM üyesi Eren Erdem de söz konusu iddialara tepki gösterdi. Erdem, "Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın yaptığı açıklamalar göstermiştir ki, “Saraya giden CHPli” haber bir balondur. Kumpastır. Amacı CHP'yi dizayn olan bir kurgu, karışıklık ve tartışma yaratma heveslisi kimilerinin imalatı olan bir operasyondur. Sorumlusu mutlaka hesap vermelidir" dedi.

"CHP’ye komplo mu kuruluyor? ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışmasında taraflar ne söyledi?" haberi, 23 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP’ye komplo mu kuruluyor? ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışmasında taraflar ne söyledi? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’ye komplo mu kuruluyor? ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışmasında taraflar ne söyledi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  2. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  3. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  4. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  5. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  6. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  7. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  8. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  9. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  10. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  11. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  12. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  13. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  14. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  15. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  16. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  17. 15:27 Giresun'da Rekor Hasat! 1 Metrekarede 1 Kilo 670 Gram!
  18. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  19. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  20. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
Politika Haberleri