Cinayet öncesi internet aramaları kan dondurdu! Fidye için kaçırdığı kişiyi canice öldürmüştü

Cinayet öncesi internet aramaları kan dondurdu! Fidye için kaçırdığı kişiyi canice öldürmüştü

Cinayet öncesi internet aramaları kan dondur... Fidye talebiyle kaçırdığı genç adamı öldürdükten sonra vücudunu parçalara ayırıp derin dondurucuda sakladığı iddia edilen cinayet zanlısı, mahkemede savunma yapmadı. Sanığın, cinayetten önce internet üzerinde yaptığı araştırmalar, şok etkisi yarattı. Bu olayın detayları ise şöyle...

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar, oğlu Muhammet Nur Kasadar'ın bir gündür haber alamaması üzerine 11 Temmuz 2023'te polise başvurdu. Fidye talep eden şüpheli, aileyle buluşma sırasında polis tarafından yakalandı. Şüpheli Hakan Öztürk, 13 Temmuz 2023'te tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mağdur Muhammed Nur Kasadar'ın başı, bir leğen içinde buzdolabında bulundu. Çıplak gövdesi bir valize, kolları ve bacakları olduğu düşünülen parçalar ise ayrı bir derin dondurucuya yerleştirildi. Vücudunun bir kısmının derisi yüzüldükten sonra çöpe atıldı.

İstanbul'un 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuklu sanık Hakan Öztürk, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanarak katıldı. Mağdurun kardeşi olan şikayetçi Ömer Faruk Kasadar ve taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

"HAZIR DEĞİLİM, SAVUNMA YAPMAYACAĞIM"

Sanık Hakan Öztürk, kimlik sorgusunda evli ve bir çocuk babası olduğunu, suç tarihinde taksicilik yaptığını ancak ne kadar kazandığını hatırlamadığını ifade etti. Mahkeme başkanı, iddianameyi okuduktan sonra, "Savunma yapmaya hazır mısın?" sorusuna sanık Hakan Öztürk, "Hazır değilim herhangi bir savunma yapmayacağım. Herhangi bir talebim yok," diyerek cevap verdi.

Hakim, soruşturma kapsamında sanığa hakimlik ifadelerini okuyarak herhangi bir itirazı olup olmadığını sorduğunda, sanık Hakan Öztürk'ün herhangi bir itirazı olmadığını belirtti. Tutuklandıktan sonra bir dilekçe yazıp yazmadığı sorulduğunda ise sanık, hatırlamadığını ifade etti.

CİNAYETTEN 9 GÜN ÖNCEKİ İNTERNET ARAMALARI

Hakim, cinayetten 9 gün önce cep telefonundan yapılan internet aramalarında, "Kemik ateşte yanar mı, kemik kaç derecede yok olur, kimliği belirsiz cesetler, 10 bin euro kaç TL eder?" diye aramalar yaptığını, ceset parçalama ve cinayet videoları izlediğini sorunca sanık Hakan Öztürk, bir diyeceği olmadığını söyledi. Sanık, Telegram üzerinden tespit edilen yaşları küçük kızların müstehcen görüntüleri hakkında sorulduğunda da herhangi bir itirazı olmadığını ifade etti. Eşiyle kira borcu konusunda yazıştıklarını belirtildiğinde, sanığın ağladığı sorulduğunda ise herhangi bir itirazı olmadığını belirtti.

MAKTULÜN YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Hakim, önceki ifadeleri okurken duruşma salonundaki maktulün yakınları, sanığın bazı beyanlarının yalan olduğunu iddia ederek tepki gösterdiler. Maktulün kuzeni, "Yalan söylüyor" diyerek bağırınca salon dışına çıkarıldı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, maktulün ağabeyine, "İfadeleri okuyorum, dayanamayacaksan dışarıda bekleyebilirsiniz" dedi. Ağabey Ömer Faruk Kasadar ise, "Burada dinleyeceğim," diyerek karşılık verdi.

"MUHAMMET SANA VURDU MU, VURMADI MI?"

Söz alan aile avukatı Burak Göncü, "Muhammet sana vurdu mu, vurmadı mı?" sorusuna sanık, "Boğuşma esnasında bana vurdu" diye cevap verdi. Av. Burak Göncü, soruşturmanın eksik olduğunu ve sanık hakkında gasp suçundan da ayrıca suçlama yapılması gerektiğini belirtti. Avukat Can Çelik ise maktulün anne ve babasının olayın vahameti nedeniyle duruşmaya katılamadıklarını ve gelmek istemediklerini ifade etti, "Sanık uzun süre maktule ulaşmaya çalışmıştır. Adam öldürmeyi tasarlamıştır, cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

"GÖZ GÖRE GÖRE KATLETMİŞ KARDEŞİMİ"

Şikayetçi Ömer Faruk Kasadar, "Göz göre göre katletmiş kardeşimi. Planlamış. 3 yıl geçmiş sanık, benim işyerinden ayrılalı. Herkese parasını vermişim, 10 kişiden bir o mu alamamış? İftira ediyor. Bizim ciğerimizi, Türkiye’nin ciğerini yaktı" dedi ve şikayetçi olduğunu belirtti.

Duruşmada, tanık olarak dinlenen Enes Aydın, "Sanıkla lise arkadaşlığımız vardı. Ömer'in yanında 2019-2020 yılında birlikte çalışmıştık. Mahalleden de tanırım. Borç para vermişliğim de oldu. Herkesten borç alıyormuş, sonradan öğrendim. Bu paralarla ne yapıyordu bilmiyorum" dedi. Hakimin, "Sanığa 'Bu insanlar seni kullanıyor' dedin mi?" sorusuna tanık Enes Aydın, "Hayır, söylemedim" dedi.

"PARAYI NE YAPACAKTIN?"

Hakimin, "Akıl sağlığın yerinde mi?" sorusuna sanık Hakan Öztürk, "Bilmiyorum" diyerek cevap verdi. Sanık Hakan Öztürk, hakimin, "Tutarlı yazışmaların var" sorusunu ise yanıtlamadı. Hakimin, "Parayı ele geçirsen ne yapacaktın" sorusuna, sanık, "Hatırlamıyorum" diye cevap verdi. Hakim, "Parayı ne için kullanacaktın cesetten kurtulmak için mi, borcundan kurtulmak için mi?" sorusunda, "Her ikisinden de" diye yanıt verdi.

AKIL SAĞLIĞININ TESPİTİ İSTENDİ

TV100'de yer alan habere göre, mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine ve tutukluluğunun devamına karar verdi. Ayrıca, sanık hakkında yağma suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

"Cinayet öncesi internet aramaları kan dondurdu! Fidye için kaçırdığı kişiyi canice öldürmüştü" haberi, 14 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cinayet öncesi internet aramaları kan dondurdu! Fidye için kaçırdığı kişiyi canice öldürmüştü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cinayet öncesi internet aramaları kan dondurdu! Fidye için kaçırdığı kişiyi canice öldürmüştü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  2. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  3. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  4. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  5. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  6. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  7. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  8. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  9. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  10. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  11. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  12. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  13. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  14. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  15. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  16. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  17. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  18. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  19. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  20. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
Gündem Haberleri