Çin'e gideceğine Maltepe'den dönen ihraç treni gerçeğini ortaya çıkaran sendikaya soruşturma!

Çin'e gideceğine Maltepe'den dönen ihraç treni gerçeğini ortaya çıkaran sendikaya soruşturma!

Çin'e gideceğine Maltepe'den dönen ihraç tre... Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın, 4 Aralık’ta Çin’e gitmek üzere yola çıkan trenin Maltepe’den geri döndüğünü duyurmasının ardından sendika üyelerine baskı yapıldığı açıklandı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın, 4 Aralık’ta Çin’e gitmek üzere yola çıkan trenin Maltepe’den geri döndüğünü duyurmasının ardından sendika üyelerine baskı yapıldığı açıklandı.

BTS’den yapılan yazılı açıklamada, “Kamuoyunu aldatan TCDD Genel Müdürlüğü ve Taşımacılık A.Ş.’nin, sendikaya ve çalışanlara baskı uyguladığı, sendikal çalışmaları engellemeye çalıştığı ve hukuk dışı davranarak suç işlediği”  denildi.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

“Çin treni mizanseni ile kamuoyunu aldatan TCDD Genel Müdürlüğü ve Taşımacılık A.Ş. sendikamıza ve çalışanlara baskı uyguluyor, sendikal çalışmalarımızı engellemeye çalışıyor ve hukuk dışı davranarak suç işliyor!”

“GERÇEK TREN 6 ARALIK’TA YOLA ÇIKTI”

04 Aralık günü Çerkezköy’den yola çıkan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın katılımıyla Kazlıçeşme’de yapılan törenle Çin’e uğurlanan, adının “Çin ihracat treni” olduğu belirtilen bir tren, Maltepe’den gerisin geri önce Halkalı’ya ve sonra da Çerkezköy’e dönmüştü. Konunun basına yansıması ve “Çin Treni” olduğu söylenen bu trenin, “tören için uydurulmuş bir mizansen” olduğunun ortaya çıkmasından sonra, apar topar “gerçek Çin ihracat treni” 06 Aralık Pazar günü yola çıkarılmıştı.

BAKANIN GÖNDERDİĞİ TRENİN ÇİN TRENİ OLMADIĞI YENİ VERİLERLE DE İSPATLANDI

4 Aralık günü Bakanın katılacağı törenle yollanacak olan Çin Treni hazır olmadığından Çerkezköy’de beyaz eşya üreten firmanın yüklediği 6 vagon ile Çerkezköy’e ithalat ihracat taşımasında kullanılan Avusturya ve Macaristan’a ait 18 vagon toplanarak 24 vagondan oluşan 660 metrelik bir TÖREN treni teşkil edilmiştir. Bu vagonlar, Çin’e giden vagonlar olmadığı için yükleme boşaltma yerleri olan Çerkezköy’e getirmek için mecburen Maltepe’den geri çevrilmiştir. Zaten bu trenin planlaması da Halkalı Pendik olarak yapılmıştır.

Gerçek Çin Treni iki gün sonra hazır olabilmiş, 42 vagondan oluşmuş, ilk trendeki 6 vagon bu tren dizisine eklenmiştir. Avusturya ve Macaristan’a ait 18 vagon Çerkezköy’de kalmıştır. Gerçek budur.

TCDD TAŞIMACILIK A.Ş., ŞİMDİ DE SKANDAL VİDEOLARINI YAYINLAYIP YENİ BİR SUÇU İTİRAF ETTİ!

TCDD Taşımacılık A.Ş. 7 Aralık 2020 tarihinde resmi twitter adresinden paylaştığı videoda sendikamızı hedef alıp aşağılamaya çalışmasının yanında, videonun 40.saniyesinde inanılmaz bir skandala imza attıklarını İTİRAF etmiştir. Çünkü videonun 40.saniyesinde, Marmaray bölgesinde ilerleyen, Çin trenine ait olduğu iddia edilen lokomotifin içinde (markizde) yer alan görüntülerde; 2 gösterge ışıklı ve aktif olmasına rağmen, 3. gösterge aktif değildir ve kapalıdır. Aktif olmayan gösterge (en sol göstergede de kapalı olduğu gözükmektedir) kısaca ERTMS denilen “Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi” göstergesi olup, bu sistem kapalı olarak tren seyrinin yapılması hem yasaktır hem de çok tehlikelidir! Bu, Marmaray Trafik Talimatına da açıkça aykırıdır.

TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. YÖNETİCİLERİ HALKI YANILTMAYA VE SUÇ İŞLEMEYE DEVAM ETTİ!

Bu 3 günlük süre diliminde, halkımızın yoğun tepkisi ve yaşatılan mağduriyet nedeniyle, açıklama yapan TCDD Taşımacılık A.Ş. halkımızdan özür dileyeceğine, kamuya açık bir ortamda “hakaret” etmişti! Gelinen bu durum üzerine, sendika olarak, halkımızı ve kamuoyunu aydınlatmak üzere, 7 Aralık 2020 Pazartesi günü, Haydarpaşa Gar Binası altında yer alan sendikamız İstanbul 1 Nolu Şube Temsilcilik odasında basın toplantısı yapmak istedik.

Ancak, önce TCDD 1.Bölge Müdürlüğü yetkilileri, binada yıllardır restorasyon devam etmesine rağmen, birdenbire bu bahane ile sendikamızın girişini kapatmaya çalıştılar. Yetkisi olmadığı halde, kurum içi güvenlik biriminden sorumlu yöneticiler, sendikamız yöneticileri ve üyelerine karşı hukuk dışı davranıp suç işlediler.

Bu hukuk dışı kurgulanmış çabalar sonuç vermeyince, bu sefer, sendikamıza gelmek isteyen basın mensuplarının kamuya açık olan gar sahasına girişini engellediler. Böylelikle, basının haber yapma, halkın haber alma, sendikanın yasal faaliyet yürütme hakkını engelleyerek Anayasal suç işlediler. Basın açıklamamızı Kadıköy Meydanı’nda yapmak zorunda kaldık!

“AÇIKLAMAYA KATILAN SENDİKA ÜYELERİMİZ İÇİN YAZI YAZILDI”

04 Aralık’ta yapılan “Çin treni mizanseni” ve ortaya çıkan skandal olaylarda sorumlulukları olan TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkilileri, gerçeklerin ortaya çıkmasından o kadar çok rahatsız olmuşlardır ki, sendikamızın Kadıköy Meydanı’nda yaptığı açıklamaya katılan üyelerimizin tespit edilmesi ve fişlenmesi için kurum içi yazı yazmışlardır.

Kanunlara ve sendikal haklara saygı göstermeyen, sendikaların görevlerini yapmasını hazmedemeyen, demokrasiyi içine sindirememiş kurum yöneticilerinin yaptığı bu işlemler de adli anlamda suçtur!

Biz sendikal görevlerimiz gereği, dün olduğu gibi, bugün de gerçekleri söylemeye devam ediyoruz ve edeceğiz.

"Çin'e gideceğine Maltepe'den dönen ihraç treni gerçeğini ortaya çıkaran sendikaya soruşturma!" haberi, 10 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çin'e gideceğine Maltepe'den dönen ihraç treni gerçeğini ortaya çıkaran sendikaya soruşturma! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çin'e gideceğine Maltepe'den dönen ihraç treni gerçeğini ortaya çıkaran sendikaya soruşturma! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:54 Bahadır Özgür: Bakan Şimşek önce Kalyon ve Cengiz’den milyar Euro'luk kirayı alsın
  2. 09:48 Murat Ağırel yazdı: Borsa'da işlem gören Beşiktaş hisseleri
  3. 09:43 Dünyada bir ilk: Yeni beyin kanseri tedavisi başarılı oldu
  4. 09:34 Selen Görgüzel kalça estetiği iddiasını yalanladı: Tuvalette ellediler
  5. 09:30 Sauber, Imola'ya yeni güncellemelerle geliyor
  6. 09:22 Mehmet Tezkan: Maliye Bakanı’nın açıklaması iktidarın hazineyi patlattığının kanıtı değil mi?
  7. 09:16 Düşük not alan kız öğrenci öğretmeni bıçakladı
  8. 09:09 Fatma Şahin’in lüks araç filosu: Tasarruf paketi açıklanmadan hemen önce 63 lüks araç kiralamış
  9. 09:04 Ali Yerlikaya duyurdu: Elebaşılığını Metin Singer’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi
  10. 09:00 Ayten Gökçer hayatını kaybetti
  11. 08:51 Ayşe Ateş tutuklu sanık Emre Yüksel'in videosunu paylaştı. "Bağı var mı, yok mu?"
  12. 08:48 Ensar Vakfı kurucusu ölmeden önce cinsel saldırı suçundan ceza almış
  13. 08:38 Alfa Romeo'nun özel serisi Türkiye'de satışa çıktı
  14. 08:34 Umut Akyürek kardeşi Berat Akyürek'i işinden etmiş
  15. 08:31 Kızıl Goncalar'da 2 ayrılık birden
  16. 08:27 AK Partili başkan, uyuşturucu operasyonunda tutuklandı
  17. 08:24 Eski bakanın eşini öldürdüğü görüntüler yayınlandı
  18. 08:20 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 10 günde üç ülke dolaştı
  19. 08:15 Nuray Babacan: AK Parti’de duygular çok karışık, endişeler giderek artıyor
  20. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Bozdağ önce Yerlikaya sonra da Erdoğan’la görüştü Erdoğan duruma müdahale etti
Gündem Haberleri