Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi, 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi

Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi, 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi

Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi, 'Ücretini ... Sağlık Bakanlığı'nın Çin'den sipariş verdiği 2  milyondan fazla hızlı test kiti ile ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı’nın, Koronavirüs tesbiti için Çin’den sipariş verdiği 2  milyon hızlı test kitinin ilk partisi geldi.  İlk 50 bin kitlik parti hibe olarak gönderildi. Türkiye, 1938 yılında Çin’e 1 milyon kolera aşısı göndermişti.

Çin’den temin edilen 2 milyon adet 15 dakikada koronavirüs tespiti yapan hızlı tanı kitinin ilk partisi Turkish Cargo’ya ait kargo uçağıyla sabaha karşı Türkiye’ye getirildi.

Çin’den başlayarak dünyaya yayılan Türkiye’de de gün geçtikçe etkisini artıran koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla Çin’den temin edilen 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri Türkiye’ye ulaştı. Çin’in Şanghay kentinden alınan hızlı tanı kitlerini taşıyan Turkish Cargo’ya ait geniş gövdeli kargo uçağı sabaha karşı 04:00 sıralarından Atatürk Hava Limanı’na iniş yaptı.

TOPLAMDA 2 MİLYON ADET GETİRİLECEK

Burada resmi plakalı minibüsle gelen görevliler tarafından alınan kitler, aynı minibüse konularak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Çin’den temin edilen toplamda 2 milyon adet hızlı tanı kitinin ilk partisi Türkiye’ye getirilirken kalan kısımlarının ise parça parça getirileceği öğrenildi.

“50 BİN TEST HİBE”

Habertürk’de test kitleri ve kitleri Türkiye’ye getiren firma hakkında bilgi de veren Muharrem Sarıkaya şunları söyledi:

“Türkiye’ye Çin’den test kitleri gelecek. Bunlar 10-15 dakikada yüzde 90-95 oranında doğru sonuçlar veren test kitleri. 50 bin kit gelecek. Pazartesi ise 1 milyon kit daha gelecek. Ondan sonraki pazartesi de 1 milyon adet kit gelecek. Çin bu test kitlerinin üretimine yeni başladı ve Türkiye’ye bir ayrıcalık tanıdı.

“16 DOLARLIK TEST TÜRKİYE’YE 4 DOLAR”

Kitleri Türkiye’ye getiren firma ilk 50 binlik paketi Türkiye’ye hibe olarak göndermiş. Diğer paketleri de 16 dolar olan fiyatı 4 dolara indirerek Türkiye’ye veriyor.

Kitlerin getirilmesi konusunda bir sınırlama da yok isterse bakanlık kendisi de getirebilir. Firma tamamen toplum sağlığını düşünerek milliyetçi bir yaklaşım ortaya koyuyor.

“ÇİN HÜKÜMETİ İLE YAKIN İLİŞKİLERİ VAR”

Çin hükümet ile eskiden beri dostane bir ilişkisi olan bu firma koronavirüs salgını başladığında elinde bulunan yüklü miktardaki N95 tipi maskeyi Çin’e göndermiş. Çin’de de teknoloji ve silah sanayisi alanında iş yapan bir firma bu firma. Bu test kitlerinin gelişinin yolu da böyle açılmış”

Salgın sonrası Stephen Hawking’in kehanet gibi uyarıları yeniden gündemde! 

İşte hızlı tanı kitinde ortaya çıkan ‘Mustafa Kemal’ detayı

Çin’den, gelen ve Koronavirüs tespitinde kullanılan ilk posta 50 bin tanı kiti Türkiye’ye hibe olarak gönderdi.

Mustafa Kemal Atatürk, ölmeden birkaç ay önce yaz aylarında, Çin’den gelen ‘Kolera aşısı’ talebinin karşılanması için talimat vermişti.  Atatürk’ün 1928 yılında kurduğu Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’ndan, Çin devletine, 1 milyon kolera aşısının gönderildi.

Buzlu cam benzeri yapılar… İyileşen korona hastalarının akciğerlerinde şoke eden bulgular  

ARŞİV BELGELERİ

Yeniçağ gazetesi, Çin’e ilk kolera aşısının Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlığında gönderildiğine dair arşiv belgelerini de ortaya çıkardı.

Çin sıhhat dairesince istenilen kolera aşısının gönderilmesiyle ilgili Başbakanlık arşivinde en son 27.07.1938 tarihinde imzalanmış belge.

06.08.1938 tarihli Shunpao [Shen Bao] gazetesinin haberinde “Türkiye, Filipinler üzerinden Çin’e kolera aşısını gönderen ilk ülke olmuştur” ifadelerine yer verildiği ortaya çıktı.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü?

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’nın sayfasındaki bilgilere göre; , Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü adı ile Türkiye Cumhuriyetinin ilk Halk Sağlığı Laboratuvarı olarak; halkın sağlığının korunması ve temel laboratuvar hizmetleri yürütmek amacıyla 27 Mayıs 1928 tarihinde kurulmuştur. Ankara’da bulunan ulusal referans laboratuvarı olup; hıfzıssıhha, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bünyesindeki altı bölümden biridir.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında, hızlı yayılan enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele, vücut yüzeyinde bulunan; çevresinde yerleşmiş, yalnız bir türe özgü laboratuvarlar olarak kurulmaya başlanmıştır. 1950’li yıllardan sonra Hıfzıssıhha Enstitüsü; Türk halk sağlığının korunmasında laboratuvar hizmetlerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması başlatılarak; 16 ilde bölgesel düzeyde hizmet vermek amacıyla şubeler açılmıştır.

AKP KAPATMIŞTI

Atatürk tarafından kurulan ve yıllarca ülkenin aşı araştırmalarını ve üretimini üstlenen Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü, 2011 yılında, AKP hükümeti tarafından kapatılmıştı.

H

Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü, AKP hükumeti tarafından kapatılmıştı.

"Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi, 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi" haberi, 23 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi, 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çin 2 milyon virüs kiti gönderdi, 'Ücretini Atatürk ödedi' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  2. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  3. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  4. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  5. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  6. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  7. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  8. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  9. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  10. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  11. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  12. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  13. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  14. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  15. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  16. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  17. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  18. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  19. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  20. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
Dünya Haberleri