Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Çocuk istismarını aklamaya çalışan TİHEK ve başkanı hakkında suç duyuru

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Çocuk istismarını aklamaya çalışan TİHEK ve başkanı hakkında suç duyuru

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Çocuk... Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sosyal medya hesabından açık bir çocuk istismarı olan "çocuk evliliklerini", "erken evlilik" olarak normalleştirmeye çalışan TİHEK ve başkanı Süleyman Arslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sosyal medya hesabından açık bir çocuk istismarı olan "çocuk evliliklerini", "erken evlilik" olarak normalleştirmeye çalışan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ve başkanı Süleyman Arslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

TİHEK Başkanı Süleyman Arslan: 'Erken evlilik ve cinsel istismar ayrıştırılmalı'

Kurumun Başkanı Süleyman Arslan, katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır. Bu durum başta bu evliliklerden doğan çocuklar olmak üzere kişinin ve ailesinin haklarını ihlal etmektedir" dedi.

Sözlerine "Zina evrensel bir suçtur. Bu noktada tüm yasamanın sorumluluğu bulunmaktadır. Sadakatsizlik bir suçtur ve suç olarak düzenlenmelidir" şeklinde devam eden Arslan, daha sonra İstanbul Sözleşmesi'ni de hedef alarak, "Bizim değer yapımıza uygun olmayan tarafları olduğu açıktır. Farklı aile tipleri, ailesiz yaşam, gayrı meşru yaşam sözleşmeyle meşrûiyet kazanmaktadır" ifadesini kullandı.

Skandal ifadeler hakkında suç duyurusu

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sosyal medya hesabından açık bir çocuk istismarı olan "çocuk evliliklerini", "erken evlilik" olarak aklamaya çalışan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ve başkanı Süleyman Arslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği tarafından yapılan suç duyurusu şöyle:

30.09.2020 tarihinde Twitter isimli sosyal medya sitesinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na ait olduğu tespit edilen@tihek_kurumsal isimli Resmi Twitter Hesabından yapılan açıklamaya göre "Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır. Bu durum başta bu evliliklerden doğan çocuklar olmak üzere kişinin ve ailesinin haklarını ihlal etmektedir." denilmektedir.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan'a (Twitter kullanıcı adı: @suleymanarslan_) ait olduğu belirtilen söylemler Türk Ceza Kanununun Kamu Barışına Yönelik Suçlar başlığını taşıyan bölümündeki birçok suçun işlendiğini göstermektedir.

Çocuk evliliklerinin meşruiyetini ortaya koyan bu söylemler çocuklara yönelik cinsel istismarı da meşrulaştırmaktadır. İlgili kurum ve kurumun başkanı söylemleriyle halkı suç işlemeye teşvik ederek istismarcıları tahrik etmektedir.

İlgili paylaşım birçok kullanıcı tarafından eleştirilmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim dalı, Doç. Dr. Fahri Gökçen Taner tarafından da aşağıdaki şekilde yorumlanmıştır:

Yetkin bir ceza hukukçusu olan cinsel suçlar alanında çalışma yapmakta olan yukarıda açıklaması paylaşılan akademisyenin de belirttiği gibi erken evlilik diye bir suç yoktur. Çocukların ancak cinsel istismarı söz konusu olduğunda rızası olmayan çocukların evliliği suç haline gelmektedir.

Çocukların evlilik kavramıyla yan yana anılmaması gerekir. Çocukların evliliğe zorlanması cinsel istismardır. Erken yaşta evliliklerin övülmesi, suç olmadığını söylemek ise açıkça Türk Ceza Kanununa aykırıdır. Bu tarz söylemler TCK'nın 214, 215, 217. Maddeleri gereği suçtur.

Bilindiği üzere, “çocuğun yüksek yararının gözetilmesi” ve “çocuğun güvende tutulması” ilkeleri, 1924 Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi, 1959 Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi, 1963 Türk Çocuk Hakları Bildirisi ve 1989 Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde koruma altına alınan haklardandır. Bu ilkeler Çocuk Koruma Kanunumuzun da temelidir.

Anayasa’mızın 41. Maddesi Devleti, her türlü istismar ve şiddete karşı çocukları koruyucu önlemleri almakla yükümlü tutmuştur.

Dolayısıyla çocukların yüksek yararı korunması gereken en temel ilkedir.

Devlet, çocuklarımızı her türlü cinsel sömürüden, istismardan, erken yaşta evliliklerdenkorumakla yükümlüdür. Çocukları korumaya çalışan ülkemizde bu tür söylemlerin suç işlemeye özendirici, teşvik edici anlatımların kullanılması nedeniyle bu mücadeleye zarar verilmekte ve çocuklarımızın ve toplumun geleceği tehdit edilmektedir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle, suç unsuru olan söylemler nedeniyle gerekli soruşturmanın yapılması için suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz doğmuştur.

tihek.jpg

'Çocuk evliliklerini meşru kılmaya yönelik bu söylemler çocuklara yönelik cinsel istismarı da meşrulaştırmaktadır'

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: 

"İnsan haklarının arkasına sığınarak erken yaşta çocuk evliliklerini savunarak çocuğun nitelikli cinsel istismarını suçunu öven Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ve kurumun başkanı Süleyman Arslan hakkında suç işlemeye tahrik (TCK 214), suçu ve suçluyu övme (TCK 215), Kanunlara uymamaya tahrik (TCK 217) suçları nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. Çocuk evliliklerini meşru kılmaya yönelik bu söylemler çocuklara yönelik cinsel istismarı da meşrulaştırmaktadır. İlgili kurum ve kurumun başkanı söylemleriyle halkı suç işlemeye teşvik ederek istismarcıları tahrik etmektedir." 

"Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Çocuk istismarını aklamaya çalışan TİHEK ve başkanı hakkınd." haberi, 01 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Çocuk istismarını aklamaya çalışan TİHEK ve başkanı hakkınd.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Çocuk istismarını aklamaya çalışan TİHEK ve başkanı hakkınd.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  2. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  3. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  4. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  5. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
  6. 16:07 Beklenen An Geldi! Arda Güler Real Madrid'de İlk 11'de!
  7. 16:07 Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Ligi'nin Tescil Olmama Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
  8. 16:06 Aslan Pençesini Gösterdi: Icardi'nin 23 Nisan'da Fenerbahçe'ye Gönderdiği Mesaj!
  9. 16:05 Müjdeli Haber! Koç Holding Ödemelerini Yarın Hesaplara Yatırıyor!
  10. 15:55 Katar açıkladı: Gazze'de uluslararası arabuluculuk rolümüze bağlıyız
  11. 15:22 İngiltere'de Morgda Cinsel Suç: Tutuklama ve Şok Edici İtiraf
  12. 15:16 Pavyon Dansı Moda Oldu! 'Dilber'Gece Kulübüne Taşındı!
  13. 15:04 Rakı Fiyatlarında Artış Bekleniyor: Hangi Markalar Zamlanacak?
  14. 15:03 Heyecan Verici Gelişme! PlayStation Oyunları Artık iPhone ve iPad'de!
  15. 15:03 Milyonları ilgilendiren gelişme: AKP'den emekli ve memur maaşlarında kritik değişiklik planı!
  16. 15:03 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir Aşk Yaşıyor: İlk Kez El Ele Görüntülendi!
  17. 15:02 Fırtına Alarmı! İzmir'de Bu Akşam Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor
  18. 14:51 Fenerbahçe Opet,Sultanlar Ligi'nde Eczacıbaşı'yı Yenerek Şampiyon!Kutlama'daki Fotoğraf Gündem Oldu
  19. 14:47 Koç Holding, dolandırıcılıkla ilgili bir uyarıda bulundu
  20. 14:47 Rakıya zam geliyor: Tarih açıklandı
Gündem Haberleri