Cumhur İttifakı'nda kriz!

Cumhur İttifakı'nda kriz!

Cumhur İttifakı'nda kriz! 31 Mart seçimlerinde MHP'den Belediye Başkan adayı olan Bayram Öztürk seçimi kaybetmesinin ardından Palu Devlet Hastanesi’ndeki görev

31 Mart seçimlerinde MHP'den Belediye Başkan adayı olan Bayram Öztürk seçimi kaybetmesinin ardından Palu Devlet Hastanesi’ndeki görevine geri dönmek istedi ancak engel olunduğu ortaya çıktı.

Elazığ'ın Palu ilçesi Beyhan Beldesi'nde 31 Mart seçimlerinde MHP'den Belediye Başkan adayı olan Bayram Öztürk seçimi kaybetmesinin ardından Palu Devlet Hastanesi’ndeki görevine geri dönmek istedi ancak cevap alamadı. Öztürk, göreve geri dönememesinin nedeni olarak AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ı ve AKP Palu İlçe Başkanlığı’nı gösterdi. Öztürk, AKP’li milletvekili Demirbağ’ın kendisi hakkında “MHP'den aday olmuş, hastane müdürlüğüne geri dönemez” mesajı yolladığını öne sürdü. AKP ile MHP 31 Mart Seçimleri’nde Cumhur İttifakı yapmıştı.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre 31 Mart yerel seçimlerinde Elazığ’ın Palu ilçesi Beyhan Beldesi’nde MHP'den başkanı aday olan Bayram Öztürk seçimi AKP'li rakibi Hüseyin Ataş'a 13 oy farkla kaybetmişti. Palu Devlet Hastanesi'ndeki müdürlük görevine geri dönmesinin engellendiğini belirten Öztürk, “MHP adayı olduğum için işime geri dönüş yaptırmadılar. 24 Nisan’da Palu Devlet Hastanesi'ndeki işime geri dönüş müracaatımı yapmıştım ancak dilekçeme İl Sağlık Müdürlüğü hala bir cevap vermedi” dedi.

“AKP'Lİ VEKİLLE GÖRÜŞ” DEDİLER

MHP’den aday olduğum için işe geri dönüşüme Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Palu İlçe teşkilatı engel oldu” diyen MHP'li Bayram Öztürk, “Sağlık İl Müdürü Cahit Polat’ın yanına gittiğimde müdür bey bana milletvekiliyle görüşmem gerektiğini söyledi. Ben de aracılar vasıtasıyla milletvekiline haber gönderdim. AKP'li milletvekili Demirbağ, MHP’den aday olmuş, hastane müdürlüğüne geri dönemez demiş”

“KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİM?”

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP’den aday olduğum için müdürlük görevime dönemiyorum. Burada kimi kime şikâyet edeceğimi bile şaşırdım. Palu’da Ak Parti’den seçilen ve sonrasında mazbatası geri alınan belediye başkanı belediyenin makam arabasını kullanıyor, belediyenin işlerini yürütüyor ve yaptığı işleri de sosyal medyada paylaşmasına rağmen kimseden ses çıkmıyor. Böyle bir ortamda kimi kime şikâyet edeceğim?”

“BAKARIZ, HALLEDERİZ, YARDIMCI OLURUZ”

Bu sorun hakkında MHP milletvekillerine de bilgi verdiğini belirten Bayram Öztürk, “Ama onlar da ‘bakarız, hallederiz, yardımcı oluruz' dediler ama şuana kadar bir gelişme olmadı. Daha önceki seçimlerde Beyhan beldesinde MHP 90 oy alıyordu biz son seçimde 1062 oy aldık. Üç Hilalli bayrağı yükselttiğimiz için sanırım mükâfat olarak da bana sen geri dönemezsin dediler” diye konuştu.

DEMİRBAĞ İDDİALARI REDDETTİ

İddiaları kesin bir dille reddeden AKP Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Benimle alakası yok Sayın Bayram Öztürk istifa ettikten sonra orada gündeme gelen Tayfur Açık diye bir isim vardı sağlık müdürlüğü onu atamasını yapmayı düşündüklerini söylediler. Orada yönetim anlayışından dolayı şikâyetler vardı. Biz de kim orada iyi çalışabilecekse onu getirin dedik. Biz neden baskı yapalım. İlçe halkının yönetimle hastaneyle ilgili görüşünü daha net anlamak için atamayı geciktirdik. Orada hastanenin yönetim anlayışıyla ilgili sıkıntılar vardı Bayram Bey ayrıldıktan sonra bu kişi zaten atanacaktı belirli bir süre bekletildi sonra atandı. Onun dışında bu kişiyi müdür yapın diye kimsenin özel bir baskısı olmadı.'' diye cevap verdi.

13 OYLA SEÇİMİ KAYBETMİŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinde MHP Belediye Başkan adayı Bayram Öztürk, 1062 oy alırken AKP'li rakibi Hüseyin Ataş ise 1175 oy alarak belediye başkanlığı seçimini kazanmıştı.

"Cumhur İttifakı'nda kriz!" haberi, 06 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Cumhur İttifakı'nda kriz! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhur İttifakı'nda kriz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri