Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkan Biden’ın “otokrat” diyerek ne kastettiğini gerçekten bilmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkan Biden’ın “otokrat” diyerek ne kastettiğini gerçekten bilmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkan Biden’ın “otok... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD CBS kanalına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD CBS kanalına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine insan hakları ihlâlleri konusunu hiç açmadığını belirtirken "Bir araya geldiğimiz her seferde bana oldukça saygılı olduğunu biliyorum ve başkan yardımcısıyken de bana hep saygılı yaklaştı" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

-Başkan Biden size 'otokrat' olarak niteledi. Biden’la ilişkinizi nasıl tanımlarsınız?

 

Şu an itibariyle, sayın Başkan'ın otokrat tanımını bilmiyorum, ne demek istediğini bilmiyorum. Benim geçmişim siyasi bir geçmiştir ve 40 yıl önceye giden siyasi geçmişimde her zaman demokrasiyi içselleştirdim. Ben böyle bir liderim ve bugün olduğumu bu şekilde oldum. Bu nedenle halkım hiç şikayet etmiyor. Girdiğim her seçimde kazandım. 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldum daha sonra Başbakan oldum ve Cumhurbaşkanı oldum. Hala ülkemin Cumhurbaşkanıyım halkıma hizmet ediyorum. Başkan Biden’ın “otokrat” diyerek ne kastettiğini gerçekten bilmiyorum.

 

-Adayken, eylemlerinizin bedelini ödemeniz gerekeceğini söyledi. İnsan hakları ihlâllerinden bahsetti. Ne söylemek istediğiyle ilgili sizinle doğrudan konuştu mu?

 

Aksine, bu konulardan bana hiç bahsetmedi. Bir araya geldiğimiz her seferde bana oldukça saygılı olduğunu biliyorum ve başkan yardımcısıyken de bana hep saygılı yaklaştı. Benden bahsederken neden “otokrat” ifadesini kullandığını anlamakta zorlanıyorum. Brüksel’de bir araya geldiğimizde Afganistan’da Hamid Karxai Havalimanı’daki durumu konuştuk ve o bize Kabil Havalimanı’nı işletmemizi önerdi. Bu bize olan güveninin bir göstergesi. O zaman ben size sormak isterim, bize Karzai Havalimanı’nı işletmeyi teklif edecek kadar güveniyor, düşünceleri bunlar ve benim için hala neden bana “otokrat” dediğini anlamak zor geliyor. Keşke Biden, bu meselelerle ilgili benimle, yüz yüze konuşsaydı.



- Fakat bu ziyarette onunla görüşmeyeceksiniz?



Hayır şu anda kendileri, malum şartlar Covid, bildiğim kadarıyla liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmiyor. Biz davetimizi yaptık geniş perspektifli bir görüşme için. Ancak olumlu bir yanıt alamadık.

 

-Size Afganistan’ı sormak istiyorum. CIA, şimdiden El Kaide üyelerinin Afganistan’a geri taşınma potansiyelini belirtti. Sizce ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi, bölgeyi daha az güvenli hâle getiriyor mu?

 

 20 yıldır Amerika’nın burada kalışıyla bölge daha güvenli bir hale gelmemişti tam tersi bölge daha fazla kan kaybetti. Bizim de burada 1000 askerimiz vardı. Havalimanını korumak için görevlerimizi yerine getirdik. Sonunda bize havalimanının korunması teklifiyle gelindiğinde Brüksel’de ABD Başkanı Biden’la bir araya gelip bu meseleleri görüştüğümüzde görevi üstlenebileceğimizi kendilerine söylediğimde, üç koşul altında; biri lojistik destek, ve tabii mali ve ekipman desteği dahil. Silahlar, araçlar bu durumda bize transfer edilecekti. Ancak bu durumlar, tam tersi olarak gerçekleşti. Karzai Havalimanı’ndaki mühimmat ve ekipmanların hepsi, Taliban’a transfer oldu. Taliban şu anda bütün mühimmatları, araçları kullanıyor. Bütün bu gerçekleri olduğu gibi görmek gerekiyor. Biz bazı şeylere de alıştık, çünkü benzer şekilde Türkiye içinde ve dışında terör örgütleri, ABD’den ciddi bir miktarda lojistik desteği alıyor. Önceki yönetimde de durum buydu, şimdi de tamamen aynısı. Bu derecede destek alan terör örgütleri durdurulmalı. PKK, YPD, YPG bu terör örgütleri, ciddi miktarda ağır silah desteği alan örgütler.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkan Biden’ın “otokrat” diyerek ne kastettiğini gerçekten bilmiyorum" haberi, 26 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkan Biden’ın “otokrat” diyerek ne kastettiğini gerçekten bilmiyorum haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkan Biden’ın “otokrat” diyerek ne kastettiğini gerçekten bilmiyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  2. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  3. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  4. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  5. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  6. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  7. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  8. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  9. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  10. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  11. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  12. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  13. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  14. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  15. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  16. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  17. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  18. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  19. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  20. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
Politika Haberleri