'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılanan Ataol Behramoğlu'na beraat

'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılanan Ataol Behramoğlu'na beraat

'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılanan Atao... "Dikta, emir demektir, hakaret değil bir siyasi terimdir"

Şair Ataol Behramoğlu  'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılandığı davada beraat etti. Savunma yapan Ataol Behramoğlu, "Burada kimseye hakaret etmiyorum. Dikta, emir demektir, hakaret değil bir siyasi terimdir. Bu yüzden suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Halk TV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği sözleri gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılanan Ataol Behramoğlu hakkında beraat kararı verildi.

RTÜK ceza kesmişti

Halk TV'ye seçim sonuçlarının açıklandığı 24 Haziran gecesi telefonla bağlanan Behramoğlu'nun  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri, RTÜK İletişim Merkezi'ne gelen şikayetler üzerine Üst Kurul toplantısında değerlendirilmiş, kanala ceza uygulanmıştı.

Behramoğlu, Erdoğan'ın "zafer konuşmasıyla" ilgili "Ben o konuşmayı tabii izledim. Bu bir çete reisinin konuşmasıdır. Bu bir darbecinin konuşmasıdır. Bu, demokratik seçimle iş başına gelmiş bir devlet adamının konuşması değildir" ifadelerini kullanmıştı.

"Dikta, emir demektir, hakaret değil bir siyasi terimdir"

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Ataol Behramoğlu katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşma öncesinde mahkemeye gelerek Behramoğlu'na destek verdi.

Savunma yapan Ataol Behramoğlu, "Karşınızda başka koşullarda olmak isterdim. Tuhaf bir durum. Yazılan ifadelerde muhalefete daha ağır eleştiri var orada. Burada kimseye hakaret etmiyorum. Dikta, emir demektir, hakaret değil bir siyasi terimdir. Bu yüzden suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Behramoğlu'nun avukatı Ergün Özer ise mahkemeye yazılı savunma dilekçesi sundu. Sunduğu dilekçede müvekkilinin kullandığı sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Erdoğan'ın avukatı ise Behramoğlu'nun cezalandırılmasını istedi.

Savcı beraat istedi

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Behramoğlu'nun sarfettiği söylemlerin, Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olmadığını ve söylemlerin niteliği itibariyle ağır eleştiri ve temenni niteliğinde olduğu anlaşıldığını belirtti. Savcı bu nedenle Behramoğlu'nun beraatına karar verilmesini talep etti.

Son savunması sorulan Ataol Behramoğlu, "Gerek duruşmaya katılan avukat gerekse dosyada adı geçen avukat Ahmet bey dosyada hakaret oluşturduğu konusunda onlar bile somut bir durumdan bahsetmiyor. Beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, sanık Ataol Behramoğlu'nun üzerine atılı suçun yasal unsurlarını oluşmadığını belirterek beraatına karar verdi.

İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ataol Behramoğlu'nun, 13 Nisan 2020 tarihinde televizyon programına telefon bağlantısıyla katılarak, Behramoğlu'nun kullandığı ifadelerin Cumhurbaşkanı'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu belirtildi.

İddianamede, Behramoğlu'nun, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. (DHA)

"'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılanan Ataol Behramoğlu'na beraat" haberi, 26 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılanan Ataol Behramoğlu'na beraat haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten yargılanan Ataol Behramoğlu'na beraat 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  2. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  3. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  4. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  5. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  6. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  7. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  8. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  9. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  10. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  11. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  12. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  13. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  14. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  15. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  16. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  17. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  18. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  19. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  20. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
Yargı Haberleri