Daha sağlıklı seks için sonbahar önerileri

Daha sağlıklı seks için sonbahar önerileri

Daha sağlıklı seks için sonbahar önerileri Sonbahar aylarının soğuk havası seks hayatınızı düşürmesin diye, seks gücünüzün artmasına yarayacak 7 öneri...

Sonbahar ayları, erkeklerin vücudu açısından en önemli dönemlerdir.

Eylül aylarında yoğun tempo ile iş hayatı başlar ve Eylül her zaman en yoğun aylardan biridir. Bu yoğun iş temposu, strese bağlı olarak seks isteğini ve libidoyu yöneten testosteron hormonu da git gide azalmaya başlar. Fakat bu durumdan kurtulabilmek ve cinsel gücü tavan yaptırabilmek oldukça kolaydır.

İşte seks isteğinin ve gücün tavan yapmasını sağlayacak sonbahar önerileri:

seks3.jpg

HASTALIKLARA DİKKAT!

  Mevsim geçişlerinde cinsel performans üzerinde olumsuz etki yaratan ana faktörlerden birisi grip, nezle ve birçok sebeple ortaya çıkan soğuk algınlığıdır. Burun akıntıları, ateş, hapşırma, halsizlik ve yorgunluk derken haftalar sürecek kadar cinsel rutin uzaklaşması ortaya çıkacaktır. Bu sebeple de aşılarınızı tamamlamalısınız. Bu aşıları da yaptırırken mutlaka hekime de danışmalısınız, çünkü vücut için zararlı etkileri olabilir.

   Bu dönemler için özellikle çinko tüketimi, bağışıklığı güçlendirme konusunda ve testosteron üretiminde çok önemli bir mineraldir. Çinko seviyenizi kontrol ettirebilir ve eksiklik durumunda desteklerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca ek olarak ekinezya, C vitamini gibi takviyeler de yapabilir ve vücudunuzun çok hızlı toparlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

CHECK UP ŞART

   Kalp damar rahatsızlıkları, şeker hastalıkları, yüksek kolesterol, hormonsal dengesizlikler, kanser ve bunlar gibi daha birçok basit ya da kapsamlı rahatsızlık sertleşme sorununa, boşalma problemlerine ve isteksizliğe neden olabilmektedir. Ayrıca peniste şekil-hacim bozuklukları da görülebilmektedir. Kullanılan ilaçlar cinsel performans düşüklüğü yaratabilir ki bu nedenle de cinsel check up yaptırarak cinsel performansınızı kontrol ettirin. Bu check uplar ile hormonlar, varikosel, yerleşimi gibi problemler görülebilir ve kontrol edilebilir. Penis şeklinde ve hacminde de eksiklikler tespit edilebilmektedir. Ayrıca prostat büyümesi, prostat kanseri, idrar yolu enfeksiyonları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar da böylelikle belirlenebilir.

EN AZ 4 GÜN 30'AR DAKİKA YÜRÜYÜŞ

  Günlük adım sayınız, kaç dakika ve nasıl hareket ettiğiniz, harcadığınız kalori miktarı, uyku süreniz bile cinsel performansınızı birebir etkileyecektir. Kısacası günlük aktivite seviyeniz ne kadar yüksekse testosteron hormonunuz da ona uygun olarak optimize oluyor.

   Günümüzde geliştirilen teknoloji ile birlikte metabolizma dedektifleri hayatımıza girdi ve böylece bu tarz aktiviteleri, cinsel performansları da incelemek mümkündür. Sonbahar aylarında evde ya da ofiste geçirmiş olduğunuz süreçte spor yapmayı unutmayın. Haftanın 4 gününde ortalama 30 dakikalık yürüyüşler ile erkeklerin cinsel fonksiyonlarında ilerlemeler kazanılabilir. Daha az egzersiz yapan insanlarda ise daha düşük performans gözlemleniyor.

OMEGA-3'Ü İHMAL ETMEYİN

   Sonbahar ve kış aylarında güneş ışığı azalıyor ve vücudumuz dış alanda daha kapalı olduğu için vücudun iç saati değişiyor. Mutluluk hormonu da böylece daha az salgılanıyor ve mevsimsel olarak duygu-durum bozuklukları olarak anılan kış depresyonu ortaya çıkıyor. Cinsel istekte de azalmalar, sertleşme kalitesinde düşüşler, boşalma süresinde değişimler yaşanabiliyor. Cinsel sorunlar da beraberinde performans düşüklüklerine neden oluyor böylece. Bunların önüne geçebilmek için de destek almaktan başka şansınız yoktur. Kış depresyonundan korunmak adına ev ve ofislerinizi gün ışığıyla doldurun ve güneşli günlerde kısa da olsa yürüyüşler yapın. Ayrıca omega 3 kaynağı olan balık, keten tohumu, ceviz ve semizotu gibi besinleri tüketin. Alkolden ve kafeinden uzak durun, strese neden olan kaynakları azaltın.

 

HORMON EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİ

   Sonbahar aylarından itibaren cinsel istek, uyarılmaya etki eden testosteron düşmeye, azalmaya başlıyor. Bu sebeple de sonbahar aylarında cinsen isteğinizde de performansınızda da zevkinizde de düşmeler olabilir ki bunun önüne geçebilmek için hormon seviyenizi kontrol ettirmelisiniz. Sabah saatlerinde 8-11 arasında verecek olduğunuz kan testi ile hormon seviyenizi doğru bir şekilde kontrol ettirebilirsiniz. Eğer ki bir eksiklik görünüyorsa hormon tedavilerine başvurun.

TADINI ÇIKARMAYA BAKIN

  Hayat koşuşturması, hayatın yoğunluğu, vakit kaygısı, hızlı cinsellik sizin yönelmenize sebep olur. Sizi ve partnerinizi en kısa sürede orgazma ulaştıracak repertuar, uzun vadeli olarak tatmin arttıracaktır. Bu sebeple de yavaşlayın, zevkine varın, uzun vadeli tatmin edin kendinizi. Bu sebeple de orgazmı kendinize bir varış hedef olarak koymamalısınız. Tadına varın, sonu düşünmeyin.

 

BİR ŞEYLERE TAKILMAYIN

  Cinselliğinizi sürekli zaman, koşul ya da mekanın uygun olduğu anlarda yaşayamazsınız. Ne kadar yorgun olursanız olun kendinizi ne kadar bakımsız hissederseniz hissedin karşılıklı olarak isteğiniz geliştiğinde bunun keyfine varın, kendinizi tutmayın, sorgulamayın. Örneğin, eve çok yoğun bir iş günü ardından geldiniz ve eşinizin sizin için bakım yapamadığı, hazırlanamadığı bir anı düşünün. Bu durumda cinselliği ertelememelisiniz, o anın keyfine varmalısınız. Ancak bu hisler her zaman karşılıklı oluşacak diye bir şey yok. İstekli olan karşı tarafı uyarabilir, cinselliğe teşvik edebilir.

"Daha sağlıklı seks için sonbahar önerileri" haberi, 15 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Daha sağlıklı seks için sonbahar önerileri haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Daha sağlıklı seks için sonbahar önerileri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  2. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  3. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  4. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  5. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  6. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  7. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  8. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  9. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  10. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  11. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  12. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  13. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  14. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  15. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  16. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  17. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  18. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  19. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  20. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
Yaşam Haberleri