Danimarka ve İsveç'te ülkeye girişte negatif test sonucu göstermek zorunlu oldu

Danimarka ve İsveç'te ülkeye girişte negatif test sonucu göstermek zorunlu oldu

Danimarka ve İsveç'te ülkeye girişte negatif... Danimarka ve İsveç'te Koronavirüs kısıtlamaları artırıldı. Aşı olanlarda negatif test sonucu göstermek zorunda olacak.

Danimarka ile İsveç, ülkeye girişlerde negatif Covid-19 testi (PCR) gösterme şartı koydu. Bu durum aşı olanlarıda kapsayacak.

Danimarka hükümeti, ülkede ikamet etmeyen yolcuların, ülkeye girişte 48 saatten daha az bir süreli bir negatif antijen testi (hızlı test) veya maksimum 72 saatlik bir PCR testi göstermelerini şart koşuyor. Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe giren ve 17 Ocak’a kadar sürecek olan uygulamada, ülkede ikamet eden yolcuların ise, Danimarka’ya vardıktan sonra en geç 24 saat içinde Koronavirüs testi olmaları gerekiyor.

İsveç'in salı gününden itibaren ülkeye girişte yeni kısıtlamalara göre ülkeye girişlerde 12 yaşın üzerinde olan ve İsveç vatandaşı olmayan veya İsveç’te ikamet etmeyen herkesin, en fazla 48 saatlik bir negatif Koronavirüs testini göstermeleri gerekiyor. Test şartı Covid-19 aşısını olanlar için de geçerli.

6 ay içinde hastalığı geçirenler zorunluluktan muaf

Ancak, Danimarka sınırındaki Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinden iş seyahati için gelenler, 15 yaşından küçük olanlar ve son altı ay içinde Covid-19'a yakalandığını belgeleyen kişiler için bu zorunluluk bulunmayacak. Ayrıca Danimarka’da birçok yerde Kovid-19 sertifikası (Coronapas) zorunluluğu ve toplu taşıma araçlarında, mağazalarda ve benzeri yerlerde yüz maskesi zorunluluğu bulunuyor.

Öte yandan ülkede son haftalarda vaka sayısındaki keskin artışa rağmen hastaneye kaldırılanların sayısında nispeten bir azalma var. Danimarka Halk Sağlığı Enstitüsü (Statens Serum Institut), 23 Aralık’ta enfekte olanlar arasında omikron varyantı oranının yüzde 75 olduğu açıkladı. Pazartesi günü ise Danimarka hastanelerine başvuran Kovid-19 hasta sayısı 608 oldu. Bu, kasım ayı sonlarına göre yaklaşık 150 kişi fazla. Aralık ayı başında, Danimarka’da günde yaklaşık beş bin korona vakası yaşanırken bu sayı son 24 saatte ise 16 binin üzerine çıktı. Ülkede şu ana kadar 3 bin 217 kişi yaşamını yitirdi. 2 doz aşı olanların sayısı oranı yüzde 77,3, 3 doz aşı olanların oranı ise yüzde 42,7.

İsveç de benzeri tedbirler aldı

İsveç, salı gününden itibaren ülkeye girişte yeni kısıtlamalar getirdi. Buna göre ülkeye girişlerde 12 yaşın üzerinde olan ve İsveç vatandaşı olmayan veya İsveç’te ikamet etmeyen herkesin, en fazla 48 saatlik bir negatif Koronavirüs testini göstermeleri gerekiyor. Test şartı Covid-19 aşısını olanlar için de geçerli.

Kararın ardından İsveç ile Danimarka arasında bulunan Øresund Köprüsü’nün İsveç istikametinde kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluştu.

İsveç’te toplamda 15 bin 265  kişi hayatını kaybetti. 23 Aralık rakamlarına göre ülkede 2 doz aşı olanların oranı yüzde 71,0 olarak açıklandı. 3 doz aşı oranı ise yüzde 22,4.

Norveç’te ise ülkeye girişte test şartı daha önce açıklanmıştı. Koronavirüs testi olmayanlar havaalanında test yapmak zorunda. Bunun yanı sıra ülkeye giriş yapmadan önce dijital olan ülkeye giriş formu doldurulması ve korona sertifikası gösterilmesi zorunluluğu var.

Norveç’te yaklaşık bir ay önce 6 binin üzerine çıkan rekor vaka sayısında son günlerde büyük oranda azalma görülüyor.

"Danimarka ve İsveç'te ülkeye girişte negatif test sonucu göstermek zorunlu oldu" haberi, 28 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Danimarka ve İsveç'te ülkeye girişte negatif test sonucu göstermek zorunlu oldu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Danimarka ve İsveç'te ülkeye girişte negatif test sonucu göstermek zorunlu oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  2. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  3. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  4. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  5. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  6. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  7. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  8. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  9. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  10. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  11. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  12. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  13. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  14. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  15. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  16. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  17. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  18. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  19. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  20. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
Dünya Haberleri