Danimarka'da zombi vizon krizi büyüyor!

Danimarka'da zombi vizon krizi büyüyor!

Danimarka'da zombi vizon krizi büyüyor! Danimarka, öldürülen milyonlarca vizonun gömüldükleri toplu mezarlardan toprağın üstüne çıkmasının ardından, yeni Tarım Bakanı Mogens Jensen hayvanların kalıntılarını yakmayı plandıklarını bildirdi.

Dünyanın en büyük vizon kürkü ihracatçısı Danimarka, hayvanlarda Kovid-19'un mutasyona uğramış bir versiyonunun bulunmasının ardından, Başbakan Mette Frederiksen, ülkedeki tüm vizon popülasyonunun öldürüleceğini açıkladı. 15-17 milyon vizonun bulunduğu tahmin edilen ülkede şu ana kadar 10 milyon vizonun itlaf edildiği belirtildi.

Fakat, toprağa gömülen vizonların yüzeyin üstüne çıkması ülkede büyük bir endişe yaratıyor. Haftanın başında yayımlanan tüyler ürperten fotoğraflarda, vizonların cesetlerinin çürüme esnasında ortaya çıkan gazlar nedeniyle şişerek toprağan üstüne çıktığı görüldü.

vizon.jpg

ZOMBİ VİZON TEPKİSİ

Danimarkalılar ölü hayvanların fotoğraflarını zombi vizon etiketi ile sosyal medyada paylaşarak, hükümete tepki gösterdi.

YÜKSEK MİKTARLARDA AZOT VE FOSFOR GAZI ENDİŞESİ

Söz konusu durum, mutant virüsle ilgili endişeleri artırmasının yanı sıra, ortaya çıkan büyük miktardaki  azot ve fosfor gazının mezarlık etrafında toprakları zehirleyeceği korkusunu da beraberinde getirdi.

Hükümet, vizonların itlafına gerekçe olarak, geliştirilmekte olan Covid-19 aşılarının, mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olamayabileceğini sundu. Ardından Danimarka Tarım Bakanı Mogens Jensen, hükümetin gerekli mevzuatı yerine getirmeden çiftliklerdeki vizonlarının itlaf emrini vermesi suçunu üstüne alarak istifa etti.

vizon-2.jpg

PARLAMENTONUN ÇOĞUNLUĞU YAKMA FİKRİNİ DESTEKLİYOR

Danimarka’nın yeni tarım bakanı Rasmus Prehn, itlaf edilmiş vizonları toğraktan çıkarıp yakılmasının planladığını açıkladı. Ancak, Prehn böyle bir hareketin ülkenin çevre kurumunun onayına ihtiyacı olacağını belirtereki "Duyduğum ilk günden beri sahip olduğumuz vizon sorunundan yakarak kurtulmak istiyordum” dedi. Bununla birlikte, fikrin tartışıldığı Danimarka parlamentosunun çoğunluğu bu fikri destekliyor.

Bu hafta, ülkenin ortasında yer alan  Holstebro askeri kompleksindeki toplu gömü alanında  yüzlerce hayvan cesedi yeniden ortaya çıktı. Türler ürperten fotoğrafarı sosyal medya hesaplarında paylaşan  Danimarkalılar ölü hayvanların  fotoğraflarını zombi vizon etiketi kullanarak sosyal medyada paylaşarak, hükümete tepki gösterdi.

"KOVİD-19 SÜRECİNİ DÜZGÜN YÖNETEMEDİK"

Geçtiğimiz gün Danimarka’da yayın yapan TV2’ye konuşan Başbakan Mette Frederiksen, vizonlar için gözyaşlarını tutamadı. Hükümetin Kovid-19 sürecini düzgün bir şekilde yönetemediğini kabul eden Frederiksen, milyonlarca vizonun katledilmesinden dolayı özür diledi.

Katıldığı programda gözyaşlarını tutamadığı görülen Mette Frederiksen, “Ortaya çıkan olaylardan sonra özür dilemek için bir nedenim olduğunu düşünüyorum. Bu durum için özür diliyorum, çünkü bir çok hata yaptım” diye konuştu.

220'Yİ AŞKIN KİŞİ YENİ VİRÜSLE ENFEKTE OLDU

Ülkede 220’yi aşkın kişi Cluster-5 adı verilen mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüsle enfekte oldu ve Kuzey Jutland’da yaşayan 250 bin kişi karantinaya alındı.

"Danimarka'da zombi vizon krizi büyüyor!" haberi, 28 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Danimarka'da zombi vizon krizi büyüyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Danimarka'da zombi vizon krizi büyüyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  2. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  3. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  4. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  5. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  6. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  7. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  8. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  9. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  10. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  12. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  13. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  14. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  15. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  16. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  17. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  18. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  19. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  20. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
Dünya Haberleri