Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler reddedildi

Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler reddedildi

Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler r... "İnsanın hukukunu korumak önemli devamında ise Kürt’ün hukukunu korumak önemli"

Dedeoğulları ailesinin maruz kaldığı saldırıya dair görülen davada, iki dosyanın birleştirilmesi ve faillerin tutuklanmaları yönündeki talepler reddedildi.   Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de  Dedeoğulları ailesinin 12 Mayıs’ta komşuları olan Keleş ve Çalık ailesi üyeleri tarafından ırkçı saldırıya maruz kalmasına dair açılan davanın 3’ncü duruşması görüldü. Konya 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada konuşan avukat Atilla Kart, kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Kart, yeni deliller oluşması sebebiyle Konya 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen katliam dosyası ile 8 Ağır Ceza’da görülen dosyaların birleşmesi gerektiğini söyledi. 

Dava dosyasında tutuklu yargılanan Ali Keleş ile Lütfi Keleş’in saldırıyı üstlendiklerine dair itiraflarına dikkat çeken Kart, mahkemenin delillerin karartılmasına zemin sunduğunu belirtti. Kart, “İnsanın hukukunu korumak önemli devamında ise Kürt’ün hukukunu korumak önemli” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, önceki celselerde yazdığı ve henüz yanıtlanmayan müzekkerelerin akıbetinin sorulmasına, dosyaların birleşmesi talebinin reddine, tutuklu yargılanan Lütfi ve Ali Keleş’in tutukluluk halinin devamı ile tutuksuz yargılanan faillerin tutuklanması yönündeki taleplerin reddine karar verdi.

Duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. 

Ne olmuştu?

Konya'nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde yaşayan Dedeoğulları ailesi 30 Temmuz'da kendi evlerinde Mehmet Altun tarafından silahlı saldırıya uğramış, saldırıda yedi kişiyi öldürerek evi ateşe verip kaçmıştı.

Olay yerine ihbar üzerine giden polis, Yaşar Dedeoğulları , Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları'nın cansız bedenlerini bulmuştu.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada katil zanlısı Mehmet Altun'un da aralarında bulunduğu Keleş ve Çalık ailelerinden 11 kişi hakkında "Canavarca Hisle Tasarlayarak Yedi Kişiyi Kasten Öldürme", "Azmettirme", "Yakarak Mala Zarar Vermeye Azmettirme" suçlarından dava açılmış, Keleş ve Altun ailelerinden 11 kişi tutuklanmıştı.

Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde 7 Ekim 2021'de görülen katliam davasında daha önce 12 Mayıs 2021'de gerçekleşen saldırı nedeniyle tutuklan Ali Keleş ve Lütfi Keleş'in bu dosya kapsamında da tutuklanmasına karar verilmiş, dosyadaki tutuklu sayısı 13'e yükselmişti.

12 Mayıs saldırısı

24 yıldır aynı mahallede yaşayan Dedeoğulları ailesi katliamdan yaklaşık 2 ay önce, 12 Mayıs 2021'de yaklaşık 60 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına maruz kalmıştı.

Saldırıyı "Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız" tehditleriyle düzenleyen grup, yedi kişilik aileyi ağır yaralamıştı. Saldırının ardından tutuklanan yedi kişiden beşi tahliye edilmişti. Ali Keleş ve Lütfi Keleş'in tutuklu yargılandığı dosya kapsamında toplam 9 sanık yargılanıyor.

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, katliam öncesinde ailenin korunması noktasında yeterli güvenlik önlemleri almayan mülki idare amirleri, il ve ilçe emniyet müdürleri ile koruma tedbirini yanıtsız bırakan dosyanın savcısı ve sulh ceza hâkimi hakkında "görevi ihmal" suçundan şikâyette bulunmuştu.

"Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler reddedildi" haberi, 20 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler reddedildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dedeoğulları'na saldırı davasında talepler reddedildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  2. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  3. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  4. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  5. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  6. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  7. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  8. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  9. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  10. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  11. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  12. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  13. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  14. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  15. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  16. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  17. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  18. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  19. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  20. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
Yargı Haberleri