Demirtaş: Son derece ucuz ve seviyesiz bir şov yapıyorlar

Demirtaş: Son derece ucuz ve seviyesiz bir şov yapıyorlar

Demirtaş: Son derece ucuz ve seviyesiz bir ş... HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosuna katılan Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu...

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Devran’ isimli kitabının okuma tiyatrosuna katılan Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Başak Demirtaş’a gelen eleştirilere ilişkin, "Siyasi iş birliklerini ancak siyasi temsilciler yapabilir. Yine de kadınların toplumsal birlikteliğiyle diyaloğa, dayanışmaya dikkat çekerek oluşturdukları atmosfer takdire şayandır ve desteklenmelidir. O salondaki ve sahnedeki herkesi hem kutluyor hem de onlara yürekten teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

3 yıldan fazla bir süredir Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tarafsız Haber Ajansı'ndan Ferit Aslan'ın sorularını yanıtladı.

“CEVAP VERME GEREĞİ DUYMUYORUM”

HDP dahil bir bütün olarak iftira, yalan, hakaret, karalama içerikli saldırgan bir nefret diliyle, psikolojik harekat yürütüldüğünü ifade eden Demirtaş, “Televizyon programlarında bize söz ve cevap hakkı tanımadan son derece ucuz ve seviyesiz bir şov yapıyorlar. Ortada gerçek anlamda bir tartışma olmadığı için herhangi bir cevap verme gereği duymuyorum” dedi.

“BİZİM BU ÇAĞRILARIMIZ BİR SIR DEĞİL Kİ”

Selahattin Demirtaş, kadınların tiyatro buluşması ile bazı çevrelerin CHP’nin Kürt oylarına talip olması gibi bir algı yaratıldığı ile ilgili değerlendirmeleri üzerine ise, “Muhalefetin demokrasi ilkeleri etrafında açık, şeffaf ve ilkeli birlikteliğini zaten hep dile getiriyoruz. Bizim bu çağrılarımız bir sır değil ki. Ortada, öyle oy alıp verme gibi ahlaksız bir pazarlık yok, olamaz da. Halkın oyları ve iradesi üzerine kimse ipotek koyamaz. Ancak demokrasi programı etrafında oluşacak güçlü bir ittifaka halkın desteğini istemek demokratik siyasetin gereğidir ve gayet normaldir. Bu yönde atılacak her adım, toplumsal beklentiyi karşıladığı oranda başarılı olacaktır” diye konuştu.

“KADINLARIN OLUŞTURDUKLARI ATMOSFER TAKDİRE ŞAYANDIR”

“Fakat hedef haline getirilen tiyatro etkinliğinin, bahsettiğim bu siyasal iş birliğiyle doğrudan bir ilgisi yoktur” diyen Demirtaş, “Siyasi iş birliklerini ancak siyasi temsilciler yapabilir. Yine de kadınların toplumsal birlikteliğiyle diyaloğa, dayanışmaya dikkat çekerek oluşturdukları atmosfer takdire şayandır ve desteklenmelidir. O salondaki ve sahnedeki herkesi hem kutluyor hem de onlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“KİTAP YASAKLAYAN VE ENGELLEYEN SİYASİ ANLAYIŞ LANETLE ANILMIŞTIR”

Tiyatro buluşmasından sonra gündeme getirilen kitapların nerede satıldığı ile ilgili tartışmalar üzerine ise Demirtaş, “Faşizan yaklaşımlarla kitap ve sanat üzerinde oluşturulan baskılar tarihe AKP’nin utançlarından biri olarak geçti. Günü geldiğinde bundan utanacaklardır. Kitap yasaklayan ya da engelleyen hiçbir siyasi anlayış kalıcı olmamıştır, lanetle anılmıştır. Bu şekilde davranmakla bana bir zarar verdiklerini sanıyor olabilirler ama yanılıyorlar. Kendi karakterlerini bir kez daha tescil ederek tükeniyorlar” dedi.

"Demirtaş: Son derece ucuz ve seviyesiz bir şov yapıyorlar" haberi, 22 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Demirtaş: Son derece ucuz ve seviyesiz bir şov yapıyorlar haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş: Son derece ucuz ve seviyesiz bir şov yapıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
    2. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
    3. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
    4. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
    5. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
    6. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
    7. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
    8. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
    9. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
    10. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
    11. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
    12. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
    13. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
    14. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
    15. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
    16. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
    17. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
    18. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
    19. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
    20. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
    Haberleri