Demokrat Parti'den TÜİK önünde eylem: "Boş tencere, iktidar götürür!"

Demokrat Parti'den TÜİK önünde eylem:

Demokrat Parti'den TÜİK önünde eylem: "Boş t... "AKP’ye ayrılan sürenin sonuna geldik"

Demokrat Parti (DP), enflasyon rakamlarını, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde boş tencereyle protesto etti. DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, “Boş tencere, iktidar götürür. Cuma akşam saat 21:00’de tüm Türkiye’yi, tüm Ankara’yı, tüm Millet İttifakı gönüldaşlarını, Millet İttifakı’ndan umut bekleyenleri, pencerelere boş tencerelerle bekliyorum. AKP’ye ayrılan sürenin sonuna geldik. Boş tencerelerimizle kendilerini hep beraber sandığa gömeceğiz” dedi.

DP Ankara İl Başkanlığı, enflasyon rakamlarını protesto etmek için bugün TÜİK önünde boş tencereyle basın açıklaması yaptı. “Devlet eskiden bir açıklama yapınca bizler hepimiz inanıyorduk. Fakat arkamızda gördüğünüz kurum, özellikle son yıllarda manipülasyonlarıyla beraber devlete olan güvenimizi, inancımızı sarstı. Artık ne derlerse desinler, bu arkadaşların sayesinde devletin söylediği hiçbir şeye inanmaz, inanamaz hale geldik. TÜİK, oldu ‘Türkiye illüzyon kurumu’. TÜİK, oldu ‘Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen illüzyon kurumu’” diyen DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, şunları söyledi:

"Yine yalanla dolanla manipülasyonlarına devam edecek"

“Bakın, 3 Ocak’ta enflasyon verileri açıklanacak ve bu arkamızda gördüğümüz kurum, yine yalanla dolanla manipülasyonlarına devam edecek. Yörük sırtından kurban kestiler, işveren üzerinden asgari ücrete yüzde 54 zam yaptılar. Madem samimiler, madem bu kadar çok biliyorlar, madem bu ülkenin ekonomisinin düzgün olduğunu iddia ediyorlar, samimiyetlerini hep beraber göreceğiz.

"Madem bu kadar samimisiniz, emekliye de işçiye de memura da hakkını verin"

Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na bir çağrıda bulunuyorum. Madem bu kadar samimisiniz, emekliye de işçiye de memura da aynı zam oranını verin, hatta yüzde 100 verin ki kaybettiklerinizi telafi edin. Fakat bu yalancı kurum milletin cebine elini attı ve verileri düşürerek bu Pinokyo kurum, her türlü zam oranını aşağı çekmek için yalancı verilere hazırlık yaparak, verileri düşürecek emeklinin, işçinin, memurun düşük zam almasını sağlayacak. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’nı tekrar uyarıyorum. Memura da işçiye de emekliye de hakkını verin.

Ülkede son bir yılda 7 liralık dolar, 19 liraya kadar geldi. Üniversite öğrencileri, yemekhanelerde bir yumurtaya muhtaç oldu. Okulda beslenme çantaları boş. Dolayısıyla bizim tencerelerimiz de boş. Buradan, daha önce rahmetli Süleyman Demirel’in defalarca söylediği o tespiti yeniden hatırlatmak istiyorum. Boş tencere, iktidar götürür. Bizler, boş tencerelerimizle sandıkta bu iktidarı hep beraber yolcu edeceğiz ve o sandığa gömeceğiz.

"AKP’ye ayrılan sürenin sonuna geldik"

Bu cuma günü tüm vatandaşlarımızı, boş tencereleriyle pencerelere davet ediyorum. Cuma akşam saat 21:00’de tüm Türkiye’yi, tüm Ankara’yı, tüm Millet İttifakı gönüldaşlarını, Millet İttifakı’ndan umut bekleyenleri, pencerelere boş tencerelerle bekliyorum. AKP’ye ayrılan sürenin sonuna geldik. Boş tencerelerimizle kendilerini hep beraber sandığa gömeceğiz.”

"Demokrat Parti'den TÜİK önünde eylem: "Boş tencere, iktidar götürür!"" haberi, 27 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demokrat Parti'den TÜİK önünde eylem: "Boş tencere, iktidar götürür!" haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demokrat Parti'den TÜİK önünde eylem: "Boş tencere, iktidar götürür!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Politika Haberleri