Depremde çöken binadaki madalyalarına kavuştu

Depremde çöken binadaki madalyalarına kavuştu

Depremde çöken binadaki madalyalarına kavuştu Türkiye Atletizm Federasyonu, madalyalarından bir kısmını yeniden bastırıp, Yağmur'a teslim etti.

 

Genç atlet Yağmur Acar, Ege Denizi'nde 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden bir kısmı çöken Barış Sitesi'nden ailesiyle birlikte sağ kurtuldu. Binanın alt katları çöktükten sonra merdiven ile dışarı çıkan Acar'ın tek isteği içeride kalan 42 madalyasını almaktı. Uzun atlama branşında Türkiye üçüncülüğü ve il birincilikleri olan başarılı sporcunun yardımına Türkiye Atletizm Federasyonu yetişti. Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, yeni madalyalarla birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun hediyesi spor malzemelerini genç atlet Acar'ın yaşadığı çadır kente getirdi. Genç sporcu Acar, madalyalarından bir kısmına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Deprem gününden beri ailesiyle birlikte Şehit Piyade Asteğmen Bilal Çakırcalı Parkı'nda çadırda kalan Acar, her gün antrenörü Jülide Öğünç ile çalışmalarına devam ediyor. Acar'ın hedefi, milli takıma girip Türkiye'yi temsil edebilmek.

'5 YAŞINDA JİMNASTİKLE SPORA BAŞLADIM'

5 yaşında jimnastikle spora başladığını söyleyen Acar, "1,5 yıl sonra da antrenörüm Jülide hocayla beraber atletizme başladım. Uzun atlama branşındayım. Şehir dışı yarışlarında madalyalar kazandım. En önemli olanları Türkiye çapında olanlardı. Sırıkta Türkiye üçüncülüğüm var. Uzun atlamada geçen sene U16 Türkiye üçüncülüğüm var. İl birinciliklerim ve bölge birinciliklerim var" dedi.

'HALA İÇERİDE KALAN MADALYALARIMI BEKLİYORUM'

Deprem anında yaşadıklarını aktaran Acar, "Deprem başladığında sakindim, 5'inci katta oturuyorduk. Dışarı çıktıktan sonra baktım alt katlar çökmüş ve biz birinci kat olmuşuz. Alttakilerin öldüğünü düşünerek, kötü oldum. Bizi merdivenle indirdiler. 10-15 dakika sonra da babamlar komşularla birlikte indi. Çok kötüydü. Depremden sonra çadırda kalıyoruz. Yamanlar semtinde bir ev bulduk. Deprem sonrasında içeri giremedim. Madalyalarım içeride kaldı. 42 madalyam vardı. Anneme sadece içeriden madalyalarımı istediğimi söyledim. Annem Jülide hocayla bağlantı kurdu. Hocam da Türkiye Atletizm Federasyonu'yla görüştü ve onlar da benim birkaç madalyamı yeniden basıp, üzerine ismimi yazarak bana geçen hafta teslim ettiler. Çok mutlu oldum" diye konuştu.

'BAYRAĞIMIZI KALDIRMAK İSTİYORUM'

Tüm zorluklar içinde antrenmanlarına hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Acar, "Çadırda kalırken antrenörümle antrenmanlarıma devam ediyorum. Çok yardım ettiler bana. Hemen sporuma geri döndüm. İşlerden dolayı aralıklı gidiyorum ama her gün antrenman yapmaya çalışıyorum. Milli takıma girmek istiyorum. Ocaktan sonra yarışlarım başlayacak. Onlarda derece almak istiyorum. Bayrağımızı kaldırmak, Türkiye'yi temsil etmek istiyorum" dedi.

"Depremde çöken binadaki madalyalarına kavuştu" haberi, 24 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 24 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Depremde çöken binadaki madalyalarına kavuştu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Depremde çöken binadaki madalyalarına kavuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  2. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  3. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  4. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  5. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  6. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  7. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  8. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  9. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  10. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  11. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  12. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  13. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  14. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  15. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  16. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  17. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  18. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  19. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  20. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
Yaşam Haberleri