Depremi üç ay önceden bilen Prof. Naci Görür: Fay artık uyandı!

Depremi üç ay önceden bilen Prof. Naci Görür: Fay artık uyandı!

Depremi üç ay önceden bilen Prof. Naci Görür... Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, uzun zamandır sessiz olan Doğu Anadolu fay hattının uyandığını söyledi. Bu zamana kadarki depremlerin...

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, uzun zamandır sessiz olan Doğu Anadolu fay hattının uyandığını söyledi. Bu zamana kadarki depremlerin Kuzey Anadolu fayı üzerinde meydana geldiğini hatırlatan Görür, “Kuzey Anadolu Fayı gibi davranacağından endişe ediyorum.” diye konuştu.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan depremin, ‘Doğu Anadolu fay hattının uyanması’ anlamına geldiğini ifade etti. Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi: “Maalesef Elazığ’da 6.5 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Deprem Elazığ’ın 25-30 km doğusunda Sivrice’de oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay’ı (DAF) üzerinde meydana geldi. DAF yaklaşık 600 km uzunluğunda, sol yönlü ve doğru atımlıdır.”

BU DEPREM ENDİŞE VERİCİ

“Bu fay ve depremle ilgili bilgileri maddeler halinde sıralayacağım: 1-Bu depremin olduğu yerde 1874 yılında 7.1, 1875’de 6.7 büyüklükte iki deprem olmuş. 2-Bu depremden sonra Sivrice-Bingöl ve Sivrice-Pütürge-Çelikhan arasına özellikle dikkat edilmelidir. 3-Deprem hattı üzerindeki kırsal yerleşim alanları yapı stoku bakımından deprem güvenli değildir. Bu bakımdan yapısal hasar fazla olabilir. İnşallah can kaybı fazla olmaz. Şu an itibariyle köylere henüz ulaşılamadığı için doğru hasar tespiti yapmak mümkün değildir. 4-Bu deprem kanaatimce endişe vericidir.”

UZUN ZAMANDIR SESSİZDİ

“DAF uzun zamandır sessizdi. Şimdi uyandı. Kuzey Anadolu Fayı (KAF) gibi davranacağından endişe ediyorum. Biliyorsunuz KAF 20. asırda 1939-1999 tarihleri arasında çok sayıda 7’nin üzerinde deprem üreterek enerjisini boşalttı (İst hariç). Aynı şeyi belirli bir süreçte DAF da yapabilir. Nitekim bu fay boyunca 1513 Maraş civarı7.4; 1872 Amanos, 7.5; 1874 Sivrice-Palu arası, 7.1; 1875 Sivrice 6.7; Çelikhan 7.1. Gördüğünüz gibi bu depremler üzerinden bir hayli zaman geçmiş.”

UYARDIK AMA BİRŞEY YAPILMADI

“Arkadaşlar, Elazığlı olmam nedeniyle, Elazığ’da bir zamanlar Elazığ’ın depremselliği ile ilgili konferanslar verdim, uyarılar yaptım, Elazığ ve köylerini depreme hazırlayın dedim. Bu konuda kitaplar basıldı. Ama maalesef pek bir şey yapılmadı. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi… Bununla da kalmadık. Yine Elazığlı olan Prof. Namık Çağatay ve İTÜ’deki arkadaşlarla birlikte Bingöl, Elazığ, Malatya, Maraş valilik ve belediye başkanlıklarını ve bu kentlerdeki üniversiteleri bir araya getirdim. Harita Genel Komutanlığını da işe katarak proje hazırladım… TÜBİTAK, DPT gibi bir çok yere başvurduk reddedildi. Halbuki her fay kuşağında depremin ergeç geleceği biliniyor. Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor? Bileniniz var mı?”

"Depremi üç ay önceden bilen Prof. Naci Görür: Fay artık uyandı!" haberi, 26 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Depremi üç ay önceden bilen Prof. Naci Görür: Fay artık uyandı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Depremi üç ay önceden bilen Prof. Naci Görür: Fay artık uyandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
    2. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
    3. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
    4. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
    5. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
    6. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
    7. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
    8. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
    9. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
    10. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
    11. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
    12. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
    13. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
    14. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
    15. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
    16. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
    17. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
    18. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
    19. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
    20. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
    Haberleri