Depremin Simgeleşen Fotoğrafının Ardındaki Acı: "Çok kötüymüş evlat acısı"

Depremin Simgeleşen Fotoğrafının Ardındaki Acı:

Depremin Simgeleşen Fotoğrafının Ardındaki A... Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybeden kızı Irmak Leyla Hançer'in (16) elini tutarken çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızının mezarını ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybeden kızı Irmak Leyla Hançer'in (16) elini tutarken çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan Mesut Hançer, felaketin yıl dönümünde kızının mezarını ziyaret etti. Bir senedir içindeki acının dinmediğini belirten Hançer, "Ellerine sarıldım, ellerini öptüm fakat hiçbir çare bulamadık. Anında gitmiş, anında" dedi.

DEPREMİN İLK ANI VE ŞOK

6 Şubat'ta yaşanan ilk depremde çalıştığı fırında yakalanan Mesut Hançer, hemen olay yerine koştu. Enkaz altında kızı Irmak Leyla Hançer'in cenazesini bulan baba Hançer, bir geceliğine babaannesine gitmiş ve depremde hayatını kaybeden kızını beklerken onun elini tutarak, cenazesinin çıkarılmasını bekledi.

ACININ İFADE EDİLMEZ HALİ

Kızının elini tutarken çekilen fotoğrafı, depremin sembollerinden biri haline gelen Mesut Hançer, bir yıl sonra bile içindeki ateşin sönmeye yüz tutmadığını ifade etti. Acının hiçbir çare ile hafifletilemeyeceğini belirten baba Hançer, kızının ani ve hızlıca yaşanan kaybının yaralarının hala taze olduğunu vurguladı.

DEPREMİN YIKICI ETKİSİ VE KIZININ KAYBI

Depremin meydana geldiği gün, çalıştığı fırında yakalanan Mesut Hançer, kızı Irmak Leyla'nın enkaz altında olduğunu öğrenerek şok oldu. Kızını beklerken, yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir fotoğrafın çekildiği anı yaşadı.

ACININ İZLERİ VE ZİYARET

Ankara'ya taşınan Hançer ailesi, kızlarının mezarını ziyaret etmek için Kahramanmaraş'a geldi. Kapıçam Şehir Mezarlığı'nda duygusal anlar yaşayan Mesut Hançer, kızının kabrine çiçek bırakarak acısını dile getirdi.

BABA HANÇER'İN İFADE ETTİĞİ ACI

Kızıyla birlikte depremde 7 yakınını kaybeden Mesut Hançer, evlat acısının diğer kayıplardan farklı olduğunu belirtiyor. Acıyı her ziyaretinde yeniden hissettiğini ve hiçbir zaman unutamayacağını ifade ediyor. Baba Hançer "Babaannesinde kalıyordu işte, gezmeye gittiydi oraya. 2 saatliğine gittiydi, işte gelmedi. Her şeyi yarım kaldı. Her şeyimiz bitti yani, her şeyimiz kayboldu, yok oldu. Fırından çıktık geldik bir ümitle fakat ümitlerimizin hepsi yarım kaldı. Geldiğimizde hep yıkıntı yığınıyla karşılaştık. Belden aşağısı enkazın altındaydı. Ellerinden öptüm, yanaklarından öptüm. İşte ellerine sarıldım, ellerini öptüm fakat hiçbir çare bulamadık. Anında gitmiş anında. Çok kötüymüş evlat acısı. Yani yüreğimizin başlangıcında ateş yanıyor daha da sönmedi, daha da sönmedi yani" dedi.

"Depremin Simgeleşen Fotoğrafının Ardındaki Acı: "Çok kötüymüş evlat acısı"" haberi, 06 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Depremin Simgeleşen Fotoğrafının Ardındaki Acı: "Çok kötüymüş evlat acısı" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Depremin Simgeleşen Fotoğrafının Ardındaki Acı: "Çok kötüymüş evlat acısı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:43 Yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında kira fiyatları artacak mı?
  2. 17:39 Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
  3. 17:38 Sümüklü böcekleri uzaklaştıran doğal yöntem!
  4. 17:36 Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!
  5. 17:32 Hamura 1 çay kaşığı eklenirse bakın kurabiye nasıl oluyor?
  6. 17:30 Bu yöntemle hem su masrafı azalıyor hem de yabani ot kalmıyor!
  7. 17:28 Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
  8. 17:27 Sosyal medya kullanıcılarının eğitilmesi gerekiyor!
  9. 17:25 Rize'nin çay ihracatı belli oldu: 4 ayda ne kadar?
  10. 17:24 Altın fiyatları rekor kırıyor!
  11. 17:22 Petrol de değil, doğalgaz da: Türkiye daha büyük bir enerjinin ardında!
  12. 17:10 Turşunun dibine bir dilim ekleyerek kütür kütür kalmasını sağlayabiliyorsunuz
  13. 17:07 Yaşlılık belirtileri kırışıklıklardan kurtulma yöntemleri!
  14. 17:04 Uzman sıraladı: Sınav kaygısıyla nasıl başa çıkılır?
  15. 16:44 Dursun Özbek'in o sözleri olay! ''Ali Koç'un Yanında Silahlı Adamlar Vardı''
  16. 15:51 Limonların suyunu çekmemesi için saklama tüyosu!
  17. 15:48 Erdoğan: "6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"
  18. 15:48 Kişilik testi: İlk gördüğünüz şey sabrınızı ölçüyor!
  19. 15:42 Suyun birkaç ay taze kalması için bu yöntemi deneyin!
  20. 15:35 Şirketler elektrik fiyatlarına zam istiyor: 26 aydır elektrik faturaları sabit
Gündem Haberleri