Depremzede tatlıcı, işine Konya'da devam ediyor

Depremzede tatlıcı, işine Konya'da devam ediyor

Depremzede tatlıcı, işine Konya'da devam ediyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde evleri hasar gören 4 çocuklu Çevik ailesi, yerleştikleri Konya'nın Karapınar ilçesinde hayatlarına tatlıcılıkla devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde evleri hasar gören 4 çocuklu Çevik ailesi, yerleştikleri Konya'nın Karapınar ilçesinde hayatlarına tatlıcılıkla devam ediyor.

Kahramanmaraşlı Mustafa Çevik, eşi ve dört çocuğuyla depremden sonrasında bir süre kentte kaldı. Çocukların ufak olması sebebiyle Karapınar'da yaşayan kardeşinin yanına gelen Çevik, burada bir eve yerleşti.

Kardeşinin teklifi üstüne Kahramanmaraş'ta tatlı yapmış olup sattığı kamyoneti Karapınar'a getiren Çevik, belediyenin yer göstermesiyle tekrardan çalışmaya başladı.

Mustafa Çevik, AA muhabirine, 6 Şubat'taki depreme Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan 8'inci kattaki evlerinde yakalandıklarını, sarsıntıyla uyandıklarını söyledi.

Kalkıp küçüklere bakmak için odalarına gittiğini dile getiren Çevik, "Sarsıntı hafifledikten sonrasında eşim kızlarımızın yanına gitti, ben de öteki odadaki küçüklere baktım. Koridora toplandık. Sarsıntı devam ediyordu. Eşim 'çıkalım' dedi ama ben sakinleştirmeye çalıştım. Sarsıntı sakinleşince üzerimize bir şey alıp merdivenlerden indik. Evimiz şu an ağır hasarlı." dedi.

Çevik, ilk gün arabaların içinde kaldıklarını, daha sonra diğer aile üyeleriyle müstakil bir evde toplandıklarını belirtti.

O müstakil evde bir hafta kaldıklarını dile getiren Çevik, "Orada şartlar zor olduğu için kentten ayrıldık ve Konya'ya geldik. Karapınar'da Cemal Koçer bize evini açtı, Allah razı olsun. O evde 7-8 gün kaldık, daha sonra daha büyük bir eve geçtik." ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş'ta seyyar aracında tatlı üretip sattığını anlatan Çevik, şunları kaydetti:

"Karapınar'daki kardeşimin tavsiyesiyle, memlekete gittik seyyar satıcılık yaptığım kamyonetimi Karapınar'a getirdik. Hayat devam ediyor, ekmek davası var. Yapabileceğimiz en iyi iş kendi işimiz. Arabayı aldık, geldik. Vatandaşlarımız, Karapınarlılar depremzedelere çok yardımcı oluyor. Bir haftadır tezgah açıyorum. Depremin psikolojik yaraları kısa zamanda sarılabilecek gibi görünmüyor. Şuna seviniyoruz ki sonuçta barınacağımız bir evimiz, bir işimiz var. Çalışmak iyi geldi ama ailem deprem psikolojisini daha atlatamadı. Geceleri halen deprem oluyor hissi devam ediyor. Depremde kardeşimin kayınvalidesi, amcamın kızı ve damadını kaybettik."

"Allah devletimizden razı olsun"

Çevik, "Barınma imkanım olsa Kahramanmaraş'ta bu işimi devam ettirmek isterim ama şu an şartlar zor olduğu için buradayız. Maraş'ımız düzeldiği zaman tekrar döneceğiz memleketimize. Eşim de memleketimize dönmek istiyor. Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

Sanayide Çevik'in satış yaptığı bölgede esnaf olan Bayram Bilici de "Karapınar halkı olarak gelen misafirlerimize kucak açtık. Herkes yardım etti. Mustafa ağabey de tezgahını açtı. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık." ifadesini kullandı.

"Depremzede tatlıcı, işine Konya'da devam ediyor" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Depremzede tatlıcı, işine Konya'da devam ediyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Depremzede tatlıcı, işine Konya'da devam ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  2. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  3. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  4. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  5. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  6. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  7. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  8. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  9. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  10. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  11. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  12. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  13. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
  14. 00:16 İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
  15. 00:15 Meteorolojiden uyarı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!
  16. 00:12 KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
  17. 00:10 Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya gelecek
  18. 00:05 Yavaş “Sözlerimizi tutuyoruz” diyerek müjde verdi: Ankara’nın köklü sorununa çözüm yolda!
  19. 00:05 Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
  20. 00:02 Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
Gündem Haberleri