Devasa Bryozoa Bulundu: Uzaylı Yumurtası mı, Yoksa Sadece Bir Canlı mı?
Devasa Bryozoa Bulundu: Uzaylı Yumurtası mı,... Hollanda’nın Utrecht kentinde bir kanalda devasa bir "yumurta kesesi" bulundu. Gönüllüler tarafından çıkarılan bu yapı, su kesesi bryozoaları olarak bilinen canlılardan oluşuyor ve ilk kez bölgedeki ekologları şaşkına uğrattı.
Hollanda’nın Utrecht kentindeki bir kanalda, parlak turuncu renkte devasa bir "yumurta kesesi" bulundu. Bu alışılmadık bulgu, yerel ekolojistler tarafından "tuhaf" olarak nitelendirilirken, bazı komplo teorisyenleri yapıyı "uzaylı yumurta keseleri" olarak adlandırdı.
SU KESELERİ BRYOZOALARI
Aslında, bu devasa yapı "su kesesi bryozoaları" olarak bilinen, bir araya gelerek koloniler oluşturan canlılardan meydana geliyor. Kent ekoloğu Anne Nijs, "Bu büyük kese birçok hayvanın bir araya gelmesiyle oluşuyor. Bir noktada koloni haline geliyorlar ve farklı koloniler de birleşebiliyor" diyerek yapının oluşumunu açıkladı.
İKİ METRE ÇAPA KADAR BÜYÜYEBİLİYOR
Bu yapılar, iki metre çapa kadar büyüyebiliyor ve bir yüzeye tutunarak yaşamlarını sürdürüyor. İlginç olan ise, Utrecht’te bu türün ilk kez tespit edilmesi. Nijs, "Bu egzotik türün burada bulunması çok özel bir durum, fakat neyse ki çevreye zarar vermiyorlar" dedi. Zararsız yapısı nedeniyle, su kesesi gönüllüler tarafından bulunduğu yere geri bırakıldı.
TARİHİ VE YAYILIMI
Bu canlıların orijini, Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu kıyısına dayanıyor. Avrupa’da ilk kez 1883 yılında Almanya’da tespit edilen bryozoalar, 1990’lardan bu yana Batı Avrupa’ya hızla yayılmaya devam ediyor. Daha önce, Oklahoma’daki McGee Creek Barajı’nda da büyük kümeleri görülmüş ve bazıları bu yapıların tehlikeli olabileceğinden endişe etmişti. Oklahoma Yaban Hayatı Koruma Departmanı (ODWC), yerel halkı rahatlatmak için bu canlıların zararsız olduğunu açıklamıştı.
BRYOZOALAR HAKKINDA
Bryozoalar, çapları dört milimetreyi geçmeyen küçük omurgasız canlılardan oluşuyor. Erkek ve dişi üreme organlarına sahip olmaları sayesinde kendilerini klonlayarak üreyebiliyorlar. Genellikle sudaki bakteri ve fitoplanktonlarla besleniyorlar. Fosil kayıtları, bu canlıların 500 milyon yıl öncesine kadar uzandığını göstermektedir.
"Devasa Bryozoa Bulundu: Uzaylı Yumurtası mı, Yoksa Sadece Bir Canlı mı?" haberi, 29 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Devasa Bryozoa Bulundu: Uzaylı Yumurtası mı, Yoksa Sadece Bir Canlı mı? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devasa Bryozoa Bulundu: Uzaylı Yumurtası mı, Yoksa Sadece Bir Canlı mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.