Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapıldı!
Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapıldı! TBMM'de devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. İşte konuya ilişkin o detaylar...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bu düzenleme, devlet memurlarına yönelik çeşitli yenilikler ve düzenlemeler getirdi.
YENİ DÜZENLEMELER NELER OLDU?
Yeni düzenlemeyle, 8 yıl boyunca herhangi bir disiplin cezası almayan devlet memurlarına, ilave bir aşama hakkı tanındı. Bu düzenleme, sadece Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memurlar için değil, aynı zamanda sözleşmeli statüden kadroya geçen memurlar için de geçerli olacak.
375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, görevden alınan yöneticilerin, kendi istekleriyle memurluktan ayrılanların geri dönme koşulları da düzenlendi. Bu kişiler, güvenlik soruşturması yapılmak suretiyle ve başkaca bir işleme gerek kalmaksızın, ayrıldıkları kadrolara atanabilecek.
Uluslararası kuruluşlarda görevli ya da kamu sermayeli kurumlarda yurt dışında çalışan memurların eşlerine 3 yıla kadar aylıksız izin verilebilecek. Bu düzenleme, 6 aydan fazla yurt dışında görev yapan personel için de geçerli olacak.
Uzman yardımcılığına atananlar, 3 yıl boyunca çalıştıktan sonra belirli bir uzmanlık tezi hazırlayıp kabul ettirerek yeterlik sınavına girmeye hak kazanacak. Bu uygulama, daha önce yeterlik sınavına girmeye hak kazanmış olanlar için de geçerli olacak ve sınavın yapılması için 6 aylık süre başlatılacak.
CUMHURBAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BAŞKANLIĞI'NA YAPILAN DÜZENLEMELER
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na ilişkin de düzenlemeler yapıldı. Hakim ve savcı sınıfındaki terfiler, belirli bir işleme gerek kalmaksızın süresinde yapılacak. Ayrıca, kadrolu personelden hizmetine gerek kalmayanlar, diğer kamu kurumlarına atanabilecek.
Süreli olarak görevlendirilen personelin, hizmetine ihtiyaç duyulmadığı takdirde görev süreleri bitmeden önce kurumlarına geri gönderilmesi ya da görevlerine son verilmesi mümkün olacak.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) gelirleri de yeni düzenlemeyle belirlendi. TÜİK’in gelir kaynakları arasında Hazine yardımları, taşınır ve taşınmaz mal satışları, bağışlar, proje ve araştırma gelirleri gibi kalemler yer alacak. Ayrıca, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü için 150 milyon TL döner sermaye tahsis edildi.
Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda yapılan bir değişiklikle, engelli araçlarının on yılda bir kez değiştirilebilmesine olanak tanındı. Ayrıca, engelli araçlarının en az yüzde 20’sinin yerli üretim olması şartı getirildi.
1 Ocak 2015 öncesi birikmiş olan Genel Sağlık Sigortası borçları iptal edilecek. Bu düzenleme, sosyal güvenlik sistemine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
"Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapıldı!" haberi, 25 Aralık 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Aralık 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapıldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 26 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.