“Devleti bilenler ilk kez karşılaşıyor; alacağını istiyorsan, indirim yapacaksın”

“Devleti bilenler ilk kez karşılaşıyor; alacağını istiyorsan, indirim yapacaksın”

“Devleti bilenler ilk kez karşılaşıyor... Saygı Öztürk, tıbbi cihaz alanında tedarikçilere 3.5 yıldır ödeme yapılmamasıyla ilgili, Sağlık Bakanlığı'nın ilaç firmalarına gönderdiği yazıda indirim istediğini ve sağlanmaması durumunda ödemenin yapılmayacağının bildirdiğini yazdı.

 

Sözcü gazetesi Saygı Öztürk, kamu hastanelerinin ilaç ve tıbbi cihaz alanında tedarikçilere 3.5 yıldan ödeme yapmamasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Yazısında Sağlık Bakanlığı'nın tıbbi cihaz üreticileri ve ilaç firmalarına yazı gönderdiğini belirten Öztürk, "Devletten alacağını tahsil etmek istiyorsan, indirim yapacaksın. İndirim yaptın yaptın, yapmazsan alacağın ödenmeyecek. Devleti bilenler, böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyor" yorumunu yaptı.

FERAGATNAME İSTEDİ

Öztürk'e göre, firmalara alacağından feragat etmeleri istenen yazı şöyle: "Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın duyurusuna istinaden Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerine 31.08.2020 tarihi itibari ile tek düzen muhasebe sisteminde muhasebe kayıtlarına alınmış olan borçlar için; -İlaç alımlarına ilişkin Gerçek ve Tüzel kişilerden alınacak feragatname doğrultusunda talep edilen alacak tutarından yüzde 6 indirim yapılarak kalan tutarın yüzde 40' ı Ekim 2020 döneminde, kalan yüzde 60' ı ise Ocak 2021 de ödenmek üzere. -Tıbbi sarf malzeme alımlarına ilişkin Gerçek ve Tüzel kişilerden alınacak feragatname doğrultusunda talep edilen alacak tutarından yüzde 25 indirim yapılarak kalan tutarın yarısı Ekim 2020 döneminde diğer yarısı ise Ocak 2021' de ödenmek üzere Bakanlığımızca gerekli planlama yapılacaktır. Feragatnamede bulunmak isteyen firmalar için feragatname ve dilekçe örneği yazımız ekinde olup feragat dilekçeleri ile birlikte ivedilikle ilgili sağlık tesisine müracaat etmeleri gerekmektedir. Gereğini bilginize önemle rica ederim."

"VAY ÜLKEMİZİN HALİNE"

Konuyla ilgili, "Belli bir kırım yapıyor, devlet olarak fiyatı en uygun bulunan firmadan ilaç, tıbbi malzeme alınıyor" yorumunu yapan Öztürk, "Üniversite hastanelerine firmalar tıbbi cihaz vermek istemiyor. Ne demek, 3.5 yıldır borcun ödenmemesi. Devlet hastaneleri 16 aydır borçlarını ödemediği gibi şimdi de 20 milyar liralık borcun yaklaşık 5 milyar lirasını kesmek istiyor. Bu insanlar size zorla mı tıbbi malzeme sattı? Hem alacaklarını ödemeyeceksiniz, yıllar sonra da 'Alacağının dörtte birinden vazgeçersen, kalanı iki taksitte öderiz' diyeceksiniz. Vay ülkemizin haline" ifadesini kullandı.

"YÜZDE 25 İNDİRİM DAYATMASI YAPILIYOR"

Öztürk'e konuşan İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise firmaların nasıl bir baskıyla karşı karşıya kaldığını şöyle anlattı: "Devlet yönetiminde olmayanları şimdi görüyoruz. Tedarikçilerden sağlanan yaklaşık 20 milyar tutarındaki malzeme, Kamu İhale Yasası'na göre firmalardan alınmış olmasına rağmen indirim dayatması yapılması, olacak iş değildir . Ayrıca 3.5 yıldır alacaklarına tahsil edemeyen firmaların sadece resmi enflasyonla kayıpları yaklaşık yüzde 40'ı buluyor. Bir de yüzde 25 indirim dayatması yapılıyor."

"“Devleti bilenler ilk kez karşılaşıyor; alacağını istiyorsan, indirim yapacaksın”" haberi, 06 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 06 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan “Devleti bilenler ilk kez karşılaşıyor; alacağını istiyorsan, indirim yapacaksın” haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. “Devleti bilenler ilk kez karşılaşıyor; alacağını istiyorsan, indirim yapacaksın” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  2. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  3. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  4. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  5. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  6. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  7. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  8. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  9. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  10. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  11. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  12. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  13. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  14. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  15. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  16. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  17. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  18. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  19. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  20. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
Politika Haberleri