Devrim evin'den hukuk zaferi: 'fetihten sonra' projesinde kazandı!

Devrim evin'den hukuk zaferi: 'fetihten sonra' projesinde kazandı!

Devrim evin'den hukuk zaferi: 'fetihten sonr... "Fetih 1453 filminden hatırlanan Devrim evin, 'FETİHTEN SONRA' projesinde yaşadığı hukuk mücadelesini 11 yıl sonra kazandı. Yargıtay'ın kararıyla 328 bin TL tazminat almaya hak kazandı."

Bir dönem Türkiye tarihinin en çok izlenen filmleri arasında yer alan 2012 yapımı Fetih 1453 filminde canlandırdığı Fatih Sultan Mehmet ile beğeni toplayan oyuncu Devrim Evin, filmin yapımcısı Med Yapım ile "Fetihten Sonra" projesi için anlaşmaya varmıştı.
Show TV'de yayınlanması planlanan proje için 7 Haziran 2012 tarihinde Med Yapım ile proje imzalayan Evin'in sözleşmesi kısa süre sonra feshedildi.

FETİH 1453 filminin unutulmaz karakteri Devrim Evin, "Fetihten Sonra" projesinde yaşadığı hukuk mücadelesini sonlandırarak zaferle ayrıldı. Med Yapım ile 2012'de imzalanan sözleşmesinin ardından yaşanan anlaşmazlık, 11 yıllık bir hukuk savaşına dönüştü. Yargıtay'ın nihai kararıyla 328 bin TL tazminat almaya hak kazanan Evin, projenin yayın kanalı tarafından iptal edildiği iddiasıyla başlattığı hukuk mücadelesini başarıyla tamamladı. Kazanılan dava, oyuncunun kararlılığı ve uzun süren çabalarının bir ürünü olarak 2023 Ekim ayında sonuçlandı. Devrim Evin, 11 yıllık hukuk mücadelesi sonrasında adaletin tecelli ettiğini vurgulayarak, projeden doğan haklarına kavuştu.

 

YARGI MÜCADELESİ 11 YIL SÜRDÜ

 


Sözleşmesinin feshedilmesinin peşinden konuyu İstanbul Fıkri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne taşıyan ünlü oyuncu, hukuk savaşını 11 yıl aradan sonra kazanabildi.

 

 

Davalı Med Yapım aleyhinde icra takibine itiraz edilince, müvekkil de itirazın iptali istemiyle dava açtı. Devrim Evin dava konusu hakkında, Devlet Tiyatroları'ndan izin alındığını, dizi için at binme kursları ve spor salonlarına gittiğini ve 6 aydır sakalını kesmediğini öne sürdü.

Med Yapım şirketi avukatının açıklamalarına göre, proje yayınlanacak kanal tarafınca iptal edildi. 27 Aralık 2012 tarihinde icra takibi yapılmasıyla dava 2013 senesinde açıldı. Avukatın açıklamalarına göre, 2014 tarihinde karar verilse de Yargıtay cezai şartla inceleme yapmadan kararı bozmuş ve davayı reddetmiş. Dava sonucunda Devrim Evin'e toplamda 328 bin 194 TL tazminat ödenmesine karar verildi. Fakat dava bitmeyerek yüksek yargıya taşındı. 11 senenin peşinden kesinleşen dava sonucunda yasal faizle birlikte yüzbinlerce lira aldığı tahmin ediliyor.
 

DAVADA KESİN KARAR AÇIKLANDI

 


Dava detayları hakkında Devrim Evin her şeyi açıkladı. Aslında davayı 2014 tarihinde kazandığını söyleyen Devrim Evin, Yargıtay sürecinin olabilmesi için ödemelerin tamamlanmış olması gerektiğini belirtti. Karşı taraftan uzlaşma talep edildiğini söyleyerek, karşı tarafın hakkında konuşmaya devam ettiğini altını çizdi.

 

 

Uzlaşmada büyük bir rakam olduğunu söyleyen Evin, elinin tersiyle ittiğini ve yüksek yargıya taşıdığını ifade etti. Tam 11 yıl süresince süren hukuk mücadelesinin 2023 Ekim ayında kesinleştiğini ifade ederek, "11 yıl boyunca süren bir yargı sürecini bekledim. Yüksek yargı süreciyle beraber aslında benim neyin hukuk mücadelesini verdiğim ve yüksek ceza şart davasının enden açıldığı ortaya çıkmış oldu. Hiç bir şey yapmama rağmen birilerinin biz istersek şunu yaparız, istersek yaparız, istersek alırız gibi durumlar gün yüzüne çıktı. Öyle olmadığını ve olamayacağını kanıtlar niteliğinde oldu bu dava." ifadelerini kullandı.

"Devrim evin'den hukuk zaferi: 'fetihten sonra' projesinde kazandı!" haberi, 04 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Magazin kategorisi altında bulunan Devrim evin'den hukuk zaferi: 'fetihten sonra' projesinde kazandı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devrim evin'den hukuk zaferi: 'fetihten sonra' projesinde kazandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Magazin konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:16 Gözlük camlarınızı bu malzemeyle 5 dakikada pürüzsüz yapın
  2. 21:07 Sivas'ta Kurban Bayramı için kesim fiyatları belli oldu: İşte 2024 kurbanlık güncel fiyatlar
  3. 21:05 Zorlu Ama Değerli: Akrep, Kova ve Oğlak Burçlarının Potansiyeli
  4. 21:02 Evde Profesyonel Dokunuşlar: Hazır Yufkadan Lezzetli Böreklerin Sırları!
  5. 20:58 Mercimek Suyu: Çöpe Dökmeyin, Lezzet ve Besin Değeri Katın!
  6. 20:54 Sağlıklı ve Lezzetli: Mercimek Peyniri Tarifi!
  7. 20:50 Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursaspor-Vanspor FK Maçını Seyircisiz Oynanması Kararını Aldı
  8. 20:44 Erdoğan-Özel Görüşmesinin Gözden Kaçmayan Detayları!
  9. 20:44 İtalya, İspanya, Almanya Türklere Ziyareti Kapatırken O Ülke Anında Vize Veriyor!
  10. 20:38 Ak Parti'den ilk açıklama geldi! Erdoğan yakında CHP'yi ziyaret edecek!
  11. 20:22 Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
  12. 20:19 Trabzon'dan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne Direkt Uçuşlar Başlıyor!
  13. 20:15 Mourinho Takım Arayışında: İyi Antrenman Tesisleri Öncelikli!
  14. 20:12 İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
  15. 20:06 Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!
  16. 20:05 Beşiktaş, Çaykur Rizespor Maçı Öncesi Son Hazırlıklarını Tamamladı
  17. 20:02 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Mali Genel Kurulu Hakkında Açıklama Yapacak
  18. 20:00 FETÖ'ye Kapsamlı Darbe: Türkiye Genelinde KISKAÇ-14 Operasyonlarında 36 Şüpheli Yakalandı
  19. 19:59 Ünlü Müzisyenin EYT Açıklaması Tartışma Yarattı: 30 Yılda Emekli Oldum ve Maaşımı Alıyorum!
  20. 19:57 BIST 100 Yükselişte: Bankacılık ve Holding Endeksleri Karşıt Yönde
Magazin Haberleri