DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı: 'Dondurulmuş ekmek israfı önleyebilir'

DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı: 'Dondurulmuş ekmek israfı önleyebilir'

DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı: 'Don... Donuk Fırıncılık Ürünleri (DFU), Dünya Ekmek Günü'nde israfı önlemek için dondurulmuş ekmek kullanmanın önemini vurguladı. Türkiye’de her gün 12 milyon ekmek israf edilirken, DFU’nun porsiyon kontrolü ve uzun raf ömrü ile israfın azaltılmasına katkı sağladığı belirtiliyor.

Donuk Fırıncılık Ürünleri (DFU), ekmek israfıyla mücadele kapsamında farkındalık oluşturma amacıyla, Dünya Ekmek Günü'nde "İsrafı, dondurulmuş ekmek kullanarak önleyin" çağrısını yaptı. DFU, ürünlerinin raf ömrü, katkısız içeriği ve porsiyon kontrolü ile bu amaca destek sağlıyor.

Her yıl 16 Ekim'de kutlanan Dünya Gıda Günü ve Dünya Ekmek Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kuruluş yıl dönümünü de kapsıyor. Bu gün, dünya genelinde açlık, yoksulluk ve gıda israfının önlenmesi konularına dikkat çekmek için önemli bir fırsat sunuyor. Türkiye, kişi başı ekmek tüketiminde üst sıralarda yer alırken, israf boyutu da dikkat çekici. Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) verilerine göre, ülkede her gün 12 milyon adet ekmek israf ediliyor. Bu israfın yarısı evlerde, diğer yarısı ise lokanta, otel, büfe ve yemekhane gibi dış tüketim kanallarında gerçekleşiyor. Ekmek israfının en önemli nedenleri arasında fazla üretim ve ihtiyaçtan fazla satın alma yer alıyor. Bu noktada, ekmeğin raf ömrü ve porsiyon kontrolü büyük önem taşıyor.

Donuk Fırıncılık, ihtiyaç duyulan miktarda çözdürülerek pişirilen dondurulmuş ekmek seçenekleri ile hem tazeliği koruyor hem de israfı önlüyor. DFU Genel Müdürü Ilgın Hasırcıoğlu, "Porsiyon ekmeklerimizi, bir kişinin rahatlıkla tüketebileceği 35-40 gram ağırlığında üretiyoruz. Böylece ekmeklerimiz, kullanılacak kadar çözdürülüyor ve israf edilmiyor. Ayrıca, istenilen zamanda gerekli miktarda taze ve sıcak servis edebilme imkânı sunuyoruz" dedi.

Hasırcıoğlu, Türkiye'de kişi başı günlük tüketim ortalamasına göre israf edilen ekmeğin ekonomiye büyük bir kayıp oluşturduğuna dikkat çekti. Uzun raf ömrü ve porsiyon kontrolü ile donuk ekmeğin israfı önlemenin yeni nesil alternatifleri arasında yer aldığını vurguladı. "DFU olarak yürüttüğümüz üretim süreçlerinde, her bir ürün için belirlenen reçete ve süreç şartlarına sadık kalıyoruz. Bu sayede, daima aynı kalitede lezzetler üreterek Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimize ürün standardizasyonu sağlıyoruz" şeklinde ekledi.

DFU, restoranlar, oteller ve kahve zincirleri başta olmak üzere, kantin ve toplu yemek hizmeti veren işletmelerle birlikte toplamda ortalama 4 bin 500 noktaya ulaştıklarını belirtti. Hasırcıoğlu, DFU’nun lezzetli ve yenilikçi donuk ekmek ürünlerinin pratikliği ile işletmelerin maliyetlerini düşürüp kaliteyi artırdığını ve standardıyla avantaj sağladığını sözlerine ekledi.

"DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı: 'Dondurulmuş ekmek israfı önleyebilir'" haberi, 15 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı: 'Dondurulmuş ekmek israfı önleyebilir' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DFU’dan Dünya Ekmek Günü’ne özel çağrı: 'Dondurulmuş ekmek israfı önleyebilir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 15 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:04 ABD mahkemesinden karar!
  2. 20:00 İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı: 4 büyükleri bir araya getirecek plan!
  3. 19:55 Hasan Arat'tan Giovanni van Bronckhorst'a övgü: 'Sayesinde mükemmel bir ahenk kazandık'
  4. 19:52 Ertuğrul Sağlam'dan hakem tepkisi: 'Başka hiçbir takım yaşamamıştır'
  5. 19:47 Kredi kartından da kesinti yapılacak savunma sanayi fonu görüşmeleri ertelendi
  6. 19:42 Antalya Havalimanı'nda klozete yenidoğan bebek bırakan Rus kadın adliyede, annesi tutuklandı!
  7. 19:39 Esra Erol'a yönelik tehdit içerikli video paylaşan kişi yakalandı!
  8. 19:17 Dusan Tadic'ten Mourinho sözleri: 'O her şeyi görecek kadar zeki'
  9. 19:06 SGK'dan önemli bir açıklama yapıldı: Erken emeklilik onayı verildi
  10. 19:01 Altın sahiplerinin dizleri çözülecek: Fiyatlar roket hızıyla yükseliyor!
  11. 18:57 Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı için 2025'te yapılacak zamlar ortaya çıktı
  12. 18:55 Anlaşmaya varıldı: Odeabank satılıyor!
  13. 18:43 Araç Değişiminde Yeni Adım: 13 Yaş Üstü Araç Sahiplerine Önemli Uyarı
  14. 18:43 ATM'den Para Çekenlere Uyarı! Maliyetler Yüzde 30 Arttı
  15. 18:42 İtalya Başbakanı Meloni, Lübnan'a gidiyor!
  16. 18:39 100 Bin lira üzeri kredi kartlarından 750 lira alınmasını öngören yasa teklifi ertelendi
  17. 18:34 Anadolu Efes oyuncusu Stanley Johnson'ın Kağıthane'deki evi kurşunlanmıştı: 3 kişiye gözaltı!
  18. 18:29 İş insanından 10 milyon lira haraç isteyen "Daltonlar" üyesi 6 şüpheli tutuklandı!
  19. 18:25 Tarım ve Orman Bakanlığı uyardı: Pazarda satılan peynirlere dikkat
  20. 18:22 Mourinho, Acun Ilıcalı ve Ali Koç'tan 3'lü zirve!
Yaşam Haberleri