Dijital vergi dairelerinin kurulması için teklif

Dijital vergi dairelerinin kurulması için teklif

Dijital vergi dairelerinin kurulması için te... Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM gündeminde

TBMM Genel Kurulunda, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

 "Dijital vergi dairelerinin kurulmasının önünü açacağız"

Teklifin ilk imza sahibi, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise düzenlemeyle, vergiye uyumun ve vergi güvenliğinin artırılması, kayıt dışılıkla mücadelenin etkinleştirilmesi, sosyal adaletin ve rekabet ortamının güçlendirilmesi, yatırımların teşvik edilmesi, ihtilafların sonlandırılması gibi birtakım değişikliklerin yapılmasını amaçladıklarını belirtti.

Teklifle, basit usule tabi mükelleflerin kazançlarını gelir vergisinden istisna edeceklerini ve bu mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamesi verme yükümlülüğünü kaldıracaklarını bildiren Aydemir, düzenlemeden 835 bin esnafın faydalanacağını söyledi.

Sosyal medya üzerinden elde edilen gelirlerin ne şekilde vergilendirileceğini de belirleyeceklerini anlatan Aydemir, "Bu vatandaşlarımızın gelirlerini basit ve etkin şekilde vergilendirmek amacıyla geliri 2021 yılı için 650 bin liranın altında olan kişilerin yalnızca stopaj yoluyla gelir vergisi vermelerini istiyoruz. Kazançları 650 bin lirayı aşarsa kazançları için gelir vergisi beyannamesi verecekler ancak stopaj yoluyla kesilen kazançlarını vergilerden mahsup edecekler. Ayrıca bu kişileri de katma değer vergisinden istisna tutuyoruz." bilgisini verdi.

Aydemir, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara daha fazla destek sağlamak için tarımsal destekleme ödemeleri üzerinden yapılan vergi kesintilerini artık yapmayacaklarını, bu düzenlemeden de 3 milyon çiftçinin yararlanacağını kaydetti.

Uyumlu mükelleflerin yüzde 5 vergi indirimi uygulamasının şartlarına esneklik kazandırılacağını vurgulayan Aydemir, "Bu indirimden faydalanma imkanlarını artırarak vatandaşlarımızın daha da etkin bir şekilde bu indirimden, uyumlu mükellef indiriminden, yüzde 5 indirimden faydalanmalarını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Aydemir, dijital vergi dairelerinin kurulmasının önünü açacaklarını belirterek, "Vergi daireleri tarafından yapılan işlemlerin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacağız. Vergi dairelerinin birbirleri adına işlem yapabilmeleri ve düzeltme işlemlerinin farklı vergi daireleri arasında da yapabilme imkanının önünü açıyoruz. Kamu kurumları tarafından vergi dairelerinde yapılan bildirimler için mükelleflerin bildirim yükümlülüklerini de ortadan kaldırıyoruz. Yeminli mali müşavirlerin tasdik raporlarını süresinde ibraz edemeyen mükelleflere ek 60 gün süre getiriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti Grubu salondan ayrıldı

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından birinci bölüm üzerinde parti gruplarının konuşmalarına geçildi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın, konuşma süresinin dolması üzerine mikrofonu kapandı. Bu sırada İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Haydar Akar'dan, mikrofonun açılmasını istedi.

Bunun üzerine Akar, konuşma süresi dolan hiçbir milletvekilinin mikrofonunu, talep olmaması halinde açmadığını belirterek, "Her şeye müdahale ediyorsunuz, lütfen müdahale etmeyin. Söz talep edenlere ilave süre veriyorum ama talep etmeyenlerin de bitirmesini bekliyorum. Lütfen, ben sizin yönetiminize müdahale ediyor muyum?" diye karşılık verdi.

Türkkan, Akar'a tepki gösterdi ve İYİ Parti Grubu, Genel Kurul salonundan ayrıldı. Yaklaşık 10 dakika geçtikten sonra İYİ Partili milletvekilleri yeniden salona geldi.

Teklifin birinci bölümü üzerindeki konuşmalardan sonra TBMM Başkanvekili Akar, birleşime ara verdi. Aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine Akar, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

"Dijital vergi dairelerinin kurulması için teklif" haberi, 12 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Dijital vergi dairelerinin kurulması için teklif haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dijital vergi dairelerinin kurulması için teklif 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  2. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  3. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  4. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  5. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  6. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  7. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  8. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  9. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  10. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  11. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  12. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  13. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  14. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  15. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  16. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  17. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  18. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  19. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  20. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
Ekonomi Haberleri