Diploma tartışması yeniden alevlendi: Yelikaya'nın Milletvekilliği düşebilir
Diploma tartışması yeniden alevlendi: Yelika... Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diplomasıyla çeşitli üniversitelerden mezun ettirilmesiyle Milletvekili olduğu ve Meclis’e girdiğini iddia eden HKP’li avukatlar TBMM Meclis Başkanlığı’na da bir dilekçe ile başvuruda bulundu.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kuruluna atanmasının ardından, Yerlikaya’nın sahte diploma aldığı iddiasıyla milletvekilliğinin iptal edilmesi için YSK ve TBMM’ye başvurdu.
HKP, Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kuruluna atanmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
MİLLETVEKİLLLİĞİ İPTAL EDİLMELİ
HKP’li avukatlar YSK’ ya Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahtekârlığı mahkeme kararı ile hükme bağlandığını belirterek Milletvekilliğinin iptali için TBMM’ye yazı yazılmasını, YSK’ ya yanıltıcı bilgisi verilmesi nedeniyle Hamza Yerlikaya ve Milletvekilliği yaptığı AKP hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
DİPLOMALARININ İPTALİ TALEP EDİLDİ
HKP’li avukatlar Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması aldığı İmrahor Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne, Sahte Diploma ile kayıt yaptırdığı Gazi Üniversitesi’ne, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ve Sakarya Üniversitesi’ne dilekçe ile başvuru yaparak diplomalarının iptalini ve Yerlikaya hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
ALDIĞI MAAŞLAR İADE EDİLMELİ
Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diplomasıyla çeşitli üniversitelerden mezun ettirilmesiyle Milletvekili olduğu ve Meclis’e girdiğini iddia eden HKP’li avukatlar TBMM Meclis Başkanlığı’na da bir dilekçe ile başvuruda bulundu. HKP’li avukatlar dilekçede, Hamza Yerlikaya hakkındaki sahtecilik suçundan hükme bağlanmış Mahkeme kararına rağmen, TBMM Başkanlığına yanıltıcı bilgi vermesi nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi, Milletvekilliği sıfatıyla yapmış olduğu işlemlerin, atmış olduğu imzaların iptali, hükümsüz kılınması, aldığı ve almakta olduğu maaşların, araç, lojman vb. sosyal olanakların bedellerinin iadesini talep ettiler.
HKP'DEN AÇIKLAMA
HKP’li avukatlar aynı zamanda dilekçede 23. Dönem Milletvekili olarak seçildikten sonra başvurusu sırasında Meclis Başkanlığı’na eğitim durumunu bildirir hangi belgenin verildiği de soruldu. Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan başvurunun ardından HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur YSK’nın önünde basın açıklaması yaptı. Av.Ayça Okur’un açıklaması şu şekilde: “Merhaba, Kamuoyuna Bilgimizdir. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) olarak 2 Temmuz 2020 tarihinde Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının ve sonraki diplomalarının sahte olması sebebiyle yapmış olduğumuz suç duyurusunun ardından bugün de, hem diplomalarının sahte olması nedeniyle vermiş olduğu, kullanmış olduğu, milletvekilliği adaylığı sırasında Yüksek Seçim Kurulu’na, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu yine Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne sahte lise diploması sunduğu üniversitelere; Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Burdur Eğitim Fakültesine ve Sakarya Üniversitesi’ne Yüksek lisans için başvuru yaptığı bölümlere dilekçelerimizi ve ekinde suç duyurumuzu gönderdik. Hem mevcut lisans, lisans üstü diplomalarının iptalini talep ettik. Hem de Yüksek Seçim Kurulu’na Milletvekilliği için vermiş olduğu evrakların sahte olması sebebiyle Milletvekilliğinin düşürülmesi ve bu nedenle elde etmiş olduğu tüm maddi kazanımların Kamu Zararı ortaya çıkardığı nedeniyle geri iade alınması talebiyle dilekçelerimizi vermiş olduk. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) fikrini takip ediyor, iddiasını takip ediyor. Kamu zararı verenlerin, yetimin hakkını yiyenlerin peşini bırakmıyor."
NE OLMUŞTU?
Yerlikaya’nın üniversiteye kayıt için resmi belgede sahtecilik iddiaları üzerine HKP’li avukatlar Yerlikaya’nın mahkeme dosyasını incelemişti. Avukatlar, Yerlikaya’nın sahte lise diploması ile üniversitelerden önlisans, lisans ve yüksek lisans mezunu olduğu ve Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu üyeliğine kadar getirildiğini ileri sürmüştü. HKP’li avukatlar, “Resmi belgede sahtecilik”, “Nitelikli dolandırıcılık, 5411 sayılı Bankacılık kanuna muhalefet”, “Görevi kötüye kullanma”, “Suç işleme amacıyla örgüt kurma” gibi suçları işledikleri iddiası ile Hamza Yerlikaya, Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
"Diploma tartışması yeniden alevlendi: Yelikaya'nın Milletvekilliği düşebilir" haberi, 06 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 06 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Diploma tartışması yeniden alevlendi: Yelikaya'nın Milletvekilliği düşebilir haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diploma tartışması yeniden alevlendi: Yelikaya'nın Milletvekilliği düşebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.