Dışişleri Sözcüsü: Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz ama...

Dışişleri Sözcüsü: Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz ama...

Dışişleri Sözcüsü: Ateşkesi memnuniyetle kar... Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan, 'ateşkes kararına' ilişkin soruya cevap verdi, Suriye'deki operasyonların devam edeceğini vurguladı.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan, 'ateşkes kararına' ilişkin soruya cevap verdi, Suriye'deki operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen, Suriye'de 'ateşkes kararına' soruya verdiği cevapta, ''En az 30 gün insani ateşkes talebinde bulunan kararı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Aksoy ayrıca, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğü ile siyasi birliğini tehlikeye atan terör örgütleriyle mücadele etmeye yönelik gayretlerini sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Aksoy, BM'de alınan karar ilişikin verdiğ yanıtta şunları söyledi:

 ''BM Güvenlik Konseyi’nde bugün kabul edilen, Doğu Guta başta olmak üzere Suriye’de kötüleşen insani durum karşısında, acil insani yardımların erişimine ve tıbbi amaçlı tahliyelere imkan tanınması maksadıyla, çatışmaların gecikmeksizin durdurulması ve en az 30 gün insani ateşkes talebinde bulunan kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye, Suriye’de ateşkesin tesisi, çatışmaların durdurulması ve gerginliğin azaltılması konusunda en başından beri her platformda çaba harcamakta ve uluslararası toplumun bu yöndeki adımlarını desteklemektedir. İdlip’te bugüne dek tesis ettiğimiz 6 gözlem noktası çabalarımızın somut bir tezahürüdür.

'ENDİŞELERİMİZİ RUSYA VE İRAN'A AKTARDIK'
Doğu Guta’da rejimin artan ihlallerinden ve sivillere yönelik olarak uyguladığı kuşatmanın yol açtığı kötüleşen insani durumdan duyduğumuz endişeyi muhtelif açıklamalarımızda dile getirmiş, bu ihlallere son verilmesi çağrısında bulunmuştuk. Bu konudaki endişelerimizi, rejimin garantörü konumundaki Rusya ve İran’a da aktarmış, rejimin sivillere yönelik saldırılarının ve ateşkesi ihlallerinin gerginliği azaltma bölgelerindeki ortak gayretlerimizi sekteye uğrattığına dikkat çekmiştik. Kesintisiz insani yardım erişiminin sağlanması uluslararası hukukun bir gereğidir. Açlığa mahkumiyetin sivil halka karşı bir silah olarak kullanılması kabul edilemez. Bugünkü kararda da atıfta bulunulan 2268 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının tam olarak uygulanması çağrısına desteğimiz tamdır.

'BM'NİN KARARLARINI DESTEKLİYORUZ'
Türkiye, şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da, bir yandan insani planda Suriye halkının çektiği acıların dindirilmesine yönelik katkılarını ve bu bağlamda başta BM olmak üzere uluslararası toplumun çabalarını desteklemeye devam edecek; diğer yandan, Suriye’deki insani krizin kökeninde yatan ihtilafın sona erdirilmesine ve Suriye’nin toprak bütünlüğü ile siyasi birliğini tehlikeye atan terör örgütleriyle mücadele edilmesine yönelik gayretlerini sürdürecektir.''

"Dışişleri Sözcüsü: Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz ama..." haberi, 25 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dışişleri Sözcüsü: Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz ama... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dışişleri Sözcüsü: Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz ama... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:17 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
  2. 15:07 Esra Ezmeci bile inanamadı! Esra Ezmeci şok oldu!
  3. 15:07 Galatasaray'da Ndombele Ayrılıyor: Yeni Sezon Kadro Planlaması Başladı!
  4. 15:04 Galatasaray taraftarına kötü haber! Efsane isim gidiyor! İcardi efsanesi!
  5. 14:58 Eski NBA oyuncusu Darius Morris'un cansız bedeni bulundu
  6. 14:54 Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor
  7. 14:50 Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
  8. 14:46 Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu! Hasan Arat ismi!
  9. 14:46 Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
  10. 14:41 Al Nassr, Al Wehda'yı 6-0 Mağlup Ederek Şampiyonluk İçin Umudu Canlandırdı
  11. 14:33 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suudi Savunma Anlaşması İçin İsrail Normalleşmesi Şart!
  12. 14:30 Fenerbahçe, Konyaspor Deplasmanında Yenilmezlik Serisini Sürdürmek İçin Sahaya çıkacak
  13. 14:27 Zelenski, Ukrayna Askerlerinin Kararlılığını Övdü
  14. 14:23 Lionel Messi'nin Gösterisi: Inter Miami, New York Red Bulls'u 6-2'lik Skorla Devirdi
  15. 14:22 Britney Spears kaldığı otelde sinir krizi geçirdi! Britney Spears için ambulans geldi!
  16. 14:18 Fatih Mahallesi'ndeki Park Faciasıyla İlgili 3 Şüpheli Gözaltında
  17. 14:11 Göztepe şampiyonluk için gözleri Eyüpspor kulübüne çevirdi!
  18. 14:11 Somer Sivrioğlu'nun Su Böreği Tarifi: Evde Ustalıkla Lezzet Şöleni!
  19. 14:04 Türkiye, Dünya Çam Balı Üretiminde Lider Konumda: Bakan Yumaklı Açıkladı
  20. 14:01 Guangdong Eyaleti'nde Şiddetli Yağışlar: Alarm Seviyesi Yükseldi
Gündem Haberleri